Uutiset

Tutustu Uniten opiskelijaedustajiin Eliakseen, Idaan, Lasseen ja Luísaan

Aallon opiskelijaedustajat Unite!-yliopistoallianssissa vuonna 2024 ovat Luísa Cardoso, Elias Keski-Nisula, Lasse Kukkula ja Ida Parkkinen.
From left to right: Lasse Kukkonen, Ida Parkkinen, Luisa Cardoso and Elias Keski-Nisula
Vasemmalta: Lasse Kukkonen, Ida Parkkinen, Luísa Cardoso ja Elias Keski-Nisula

Unite! on yhdeksän eurooppalaisen teknillisen yliopiston allianssi, jossa kehitetään koulutusta, yhteisohjelmia ja kursseja sekä joustavampia, osallistavampia ja saavutettavia liikkuvuus- ja opiskeluvaihtomalleja. Allianssi tarjoaa myös rahoitusta opintojen ulkopuolisten aktiviteettien rakentamiseen yhdessä muiden Unite! -opiskelijoiden kanssa. 

Allianssin opiskelijoilla on oma yhdistyksensä Sure!, Students in Unite! for Representation and Empowerment, joka koostuu yhdeksän yliopiston opiskelijaedustajista. Opiskelijat ovat olennainen osa Unitea ja osallistuvat neuvoa-antaviin elimiin ja työryhmiin. 

Luísa Cardoso on portugalilainen kemiantekniikan kandidaattiopiskelija, jonka sivuaineena on bioinformaatioteknologia. Luísa oli jo mukana Uniten "IDEM - Inclusion, Diversity, Equity in Mobility" -hankkeessa, jonka tavoitteena oli parantaa vammaisten, pakolaisopiskelijoiden ja ensimmäisen sukupolven opiskelijoiden osallistumista, joten hänestä tuntui loogiselta lähteä mukaan toimintaan laajemminkin. 

"Huomasin tekemäni vaikutuksen hankkeen ensimmäisessä bootcampissa, ja halusin osallistua enemmän. Olen toiminut opiskelijaedustajana jo vuoden ajan, mikä on auttanut minua hankkimaan ja hiomaan taitoja esimerkiksi viestinnän, kulttuurienvälisen osaamisen, projektinhallinnan ja luovan ongelmanratkaisun aloilla. Odotan innolla toista vuotta, jolloin saan työskennellä yhdessä upean tiimin kanssa, joka meillä on sekä opiskelijayhdistys Suressa että laajemmin Unitessa", Luísa sanoo. 

Elias Keski-Nisula on neljännen vuoden opiskelija, joka aloittaa maisterintutkintoaan kehittyneissä energiaratkaisuissa. Hän halusi saada lisää tietoa siitä, mitä Aallossa tapahtuu eikä hän tuntenut Unitea ennestään. "Opiskelijaedustajana toimiminen Unite! -verkostossa tuntui siltä, että se antaisi minulle kansainvälistä kokemusta, näkemystä ja yhteyksiä ja samalla olisin mukana kehittämässä jotain tärkeää", Elias toteaa.  

Lasse Kukkula opiskelee tietotekniikkaa sivuaineenaan neurotiede. Hän opiskelee toista vuotta ja on tällä hetkellä hieman edellä opintosuunnitelmaa. "Hain Uniteen vähän sen jälkeen, kun minut valittiin tietojenkäsittelytieteen killan ulkosuhteiden päällikön tehtävään ja puheenjohtajamme vinkkasi, että tämä voisi olla jotain, mihin voisin hakea", Lasse kertoo. Hänestä tuntui, että Suomen, Sveitsin ja IB-koulujärjestelmistä saamansa kokemuksen ansiosta hänellä voisi olla jotain annettavaa Unitelle. "Toivon, että vuoden aikana olen saanut enemmän tietoa siitä, mikä Unite! on, mitä se tekee, miten se tekee ja mitä vaikutuksia Unite!-yhteistyöllä on Aallossa", Lasse kommentoi. 

Ida Parkkinen tekee maisterintutkintoa Life Science Technologies -ohjelmassa pääaineenaan kompleksiset järjestelmät. "En tuntenut Unitea, joten halusin osallistua oppiakseni lisää siitä, miten allianssi toimii ja miten voin vaikuttaa", Ida sanoo.

Unite! student representatives in Graz standing on a hill with the city in the background.
SURE!-opiskelijoita Dialogi-tapahtumassa TU Grazissa

Uniten Dialogi TU Grazissa kokosi yhteen 20 opiskelijaedustajaa 

Kaksi kertaa vuodessa jokin Unite!-yliopistoista järjestää tapahtuman, Unite! Dialogin, joka kokoaa yli 300 edustajaa kaikista yhdeksästä yliopistosta yhteen työskentelemään ja jakamaan tuloksia. Helmikuussa 2024 Elias ja Luísa osallistuivat tapahtumaan Grazissa Itävallassa 20 muun opiskelijaedustajan kanssa. Opiskelijat suunnittelivat mm. sitä, miten he voivat edistää hankkimaansa osaamista ja miten heidän tulisi toimia yhdessä ollakseen tehokkaampia ja saadakseen aikaan suurempaa vaikutusta. Lisäksi he suunnittelivat ehdotusta Uniten TedEx-tapahtumasta, jolle aikovat hakea siemenrahoitusta. 

"Meillä oli myös työpajoja muiden ryhmien kanssa. Yksi käsitteli erilaisia opiskelijoiden liikkuvuuden muotoja (virtuaalinen, todellinen, kurssit) ja toinen allianssin kielipolitiikkaa. Tapahtuma oli tietysti kiireinen ja täynnä työtä, mutta parasta minulle oli se yhteisöllisyyden tunne, joka Sure! -ryhmän opiskelijoilla oli ja jota he jakoivat ryhmän uusille tulokkaille ehdoitta", Elias sanoo. 

Katso, mitä Unite! voi tarjota sinulle

Two students standing next to a train studying a map.

Hyppää Unite!-junan kyytiin Barcelonasta Grenobleen - hae mukaan 7.4. mennessä

Opi kestävästä liikkuvuudesta ja kehitä kulttuurien välistä osaamistasi Unite!-junassa.

Uutiset

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Tiedote datankeräyksestä Väreessä: Huoneen oleskelijamäärän mallinnus käyttäen koneoppimismenetelmiä ja hiilidioksidisensoreita

Osassa Otaniementie 14 huoneista mitataan 15.4.2024-27.9.2024 oleskelijoiden määrää tutkimusta varten
Path in the Laajalahti nature area
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Hyvinvointireitti Otaniemen kampuksella

Viidestä pisteestä koostuvan hyvinvointireitin teemoina ovat tunteiden havainnointi, luontosuhteen vaaliminen, kehollisuus, rauhoittuminen ja kohtuullisuuden pohdinta