Tutkijat ja yritykset ideoivat yhdessä
Digitalisaatio muuttaa nopeasti niin teollisuutta kuin koko yhteiskuntaa. Suomen tulevaisuuden talouskasvu ja hyvinvointi syntyvät uusista innovaatioista, uudenlaisesta liiketoiminnasta ja rajat ylittävästä yhteistyöstä.
Aalto-yliopiston Make it Digital! -työpajassa 26.4. kymmenet yliopiston tutkijat ja yritysten edustajat pureutuvat digitalisaation kysymyksiin ja pohtivat teollisen internetin, kyberturvallisuuden, langattoman 5G-verkon ja big datan mahdollisuuksia. Tilaisuudessa rakennetaan ideoita ja aihioita korkeatasoisille yritysten ja yliopiston yhteisille tutkimushankkeille.
- Teollinen internet tarjoaa mullistavia mahdollisuuksia perinteiselle teollisuudelle. Toimijoilla pitää olla rohkeutta muuttaa totuttuja toimintamalleja ja toimintaympäristöjä, peräänkuuluttaa tilaisuudessa puhuva Tero Hottinen Wärtsilästä.
- Tilaisuudessa yhdistyy hienosti kaksi Aalto-yliopistolle tärkeää asiaa: vahva osaamisemme digitalisaation alueella ja innovaatioiden edistäminen yhteiskunnan hyväksi, toteaa tilaisuuden avaava vararehtori Tuija Pulkkinen Aalto-yliopistosta.
Tapahtuman taustavoimina on kaksi säätiötä, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö sekä Jane ja Aatos Erkon säätiö. Ne ovat tänä keväänä avanneet yliopistojen strategisen osaamisen vahvistamiseen suunnatun Tulevaisuuden tekijät -ohjelman, joka on avoin suomalaisille yliopistoille ja jossa on jaossa yhteensä jopa 3 miljoonaa euroa. Säätiöt haluavat kannustaa rohkeisiin avauksiin ja tekoihin, jotka luovat kasvua ja uudistavat yhteiskuntaamme.
- Toivomme, että uudenlainen avoimempi hakuprosessi osaltaan kannustaa tiiviimpään ja systemaattisempaan yhteistyöhön yliopistojen, yritysten ja tutkimuksen rahoittajien kesken, kertoo toimitusjohtaja Laura Juvonen 100-vuotissäätiöstä.
Lue lisää:
Tulevaisuuden tekijät -haku (100-vuotissaatio.teknologiateollisuus.fi)
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023
Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
Kansainvälisten opiskelijoiden opinnäytetöistä uusia ideoita yritysten liiketoimintaan
Thesis Fair -tapahtuma auttaa kansainvälisiä opiskelijoita luomaan työelämäkontakteja suomalaisten yritysten kanssa.