Uutiset

Tutkijat ja yritykset ideoivat yhdessä

Make it Digital! -työpajassa etsitään rohkeita tutkimusavauksia teollisen internetin, kyberturvallisuuden, 5G-verkon ja big datan alueilta.

Digitalisaatio muuttaa nopeasti niin teollisuutta kuin koko yhteiskuntaa. Suomen tulevaisuuden talouskasvu ja hyvinvointi syntyvät uusista innovaatioista, uudenlaisesta liiketoiminnasta ja rajat ylittävästä yhteistyöstä.

Aalto-yliopiston Make it Digital! -työpajassa 26.4. kymmenet yliopiston tutkijat ja yritysten edustajat pureutuvat digitalisaation kysymyksiin ja pohtivat teollisen internetin, kyberturvallisuuden, langattoman 5G-verkon ja big datan mahdollisuuksia. Tilaisuudessa rakennetaan ideoita ja aihioita korkeatasoisille yritysten ja yliopiston yhteisille tutkimushankkeille.

- Teollinen internet tarjoaa mullistavia mahdollisuuksia perinteiselle teollisuudelle. Toimijoilla pitää olla rohkeutta muuttaa totuttuja toimintamalleja ja toimintaympäristöjä, peräänkuuluttaa tilaisuudessa puhuva Tero Hottinen Wärtsilästä.

- Tilaisuudessa yhdistyy hienosti kaksi Aalto-yliopistolle tärkeää asiaa: vahva osaamisemme digitalisaation alueella ja innovaatioiden edistäminen yhteiskunnan hyväksi, toteaa tilaisuuden avaava vararehtori Tuija Pulkkinen Aalto-yliopistosta.

Tapahtuman taustavoimina on kaksi säätiötä, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö sekä Jane ja Aatos Erkon säätiö. Ne ovat tänä keväänä avanneet yliopistojen strategisen osaamisen vahvistamiseen suunnatun Tulevaisuuden tekijät -ohjelman, joka on avoin suomalaisille yliopistoille ja jossa on jaossa yhteensä jopa 3 miljoonaa euroa. Säätiöt haluavat kannustaa rohkeisiin avauksiin ja tekoihin, jotka luovat kasvua ja uudistavat yhteiskuntaamme.

- Toivomme, että uudenlainen avoimempi hakuprosessi osaltaan kannustaa tiiviimpään ja systemaattisempaan yhteistyöhön yliopistojen, yritysten ja tutkimuksen rahoittajien kesken, kertoo toimitusjohtaja Laura Juvonen 100-vuotissäätiöstä.

Lue lisää:
Tulevaisuuden tekijät -haku (100-vuotissaatio.teknologiateollisuus.fi)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Vidha Saumyan teos, jossa groteskeja ihmishahmoja
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTSin alumni Vidha Samyan teos esillä Venetsian biennaalissa 2024

Suomen paviljongissa Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa nähdään näyttely The pleasures we choose. Näyttely on esillä 24.11.2024 asti.
Metallikuutio, jota kädet koskettaa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

IoT Paja Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Insinööritieteiden korkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu teollisen internetin ja digitaalisten kaksosten tutkimukseen ja opetukseen.
Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!