Tutkijat ja yritykset ideoivat yhdessä
Digitalisaatio muuttaa nopeasti niin teollisuutta kuin koko yhteiskuntaa. Suomen tulevaisuuden talouskasvu ja hyvinvointi syntyvät uusista innovaatioista, uudenlaisesta liiketoiminnasta ja rajat ylittävästä yhteistyöstä.
Aalto-yliopiston Make it Digital! -työpajassa 26.4. kymmenet yliopiston tutkijat ja yritysten edustajat pureutuvat digitalisaation kysymyksiin ja pohtivat teollisen internetin, kyberturvallisuuden, langattoman 5G-verkon ja big datan mahdollisuuksia. Tilaisuudessa rakennetaan ideoita ja aihioita korkeatasoisille yritysten ja yliopiston yhteisille tutkimushankkeille.
- Teollinen internet tarjoaa mullistavia mahdollisuuksia perinteiselle teollisuudelle. Toimijoilla pitää olla rohkeutta muuttaa totuttuja toimintamalleja ja toimintaympäristöjä, peräänkuuluttaa tilaisuudessa puhuva Tero Hottinen Wärtsilästä.
- Tilaisuudessa yhdistyy hienosti kaksi Aalto-yliopistolle tärkeää asiaa: vahva osaamisemme digitalisaation alueella ja innovaatioiden edistäminen yhteiskunnan hyväksi, toteaa tilaisuuden avaava vararehtori Tuija Pulkkinen Aalto-yliopistosta.
Tapahtuman taustavoimina on kaksi säätiötä, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö sekä Jane ja Aatos Erkon säätiö. Ne ovat tänä keväänä avanneet yliopistojen strategisen osaamisen vahvistamiseen suunnatun Tulevaisuuden tekijät -ohjelman, joka on avoin suomalaisille yliopistoille ja jossa on jaossa yhteensä jopa 3 miljoonaa euroa. Säätiöt haluavat kannustaa rohkeisiin avauksiin ja tekoihin, jotka luovat kasvua ja uudistavat yhteiskuntaamme.
- Toivomme, että uudenlainen avoimempi hakuprosessi osaltaan kannustaa tiiviimpään ja systemaattisempaan yhteistyöhön yliopistojen, yritysten ja tutkimuksen rahoittajien kesken, kertoo toimitusjohtaja Laura Juvonen 100-vuotissäätiöstä.
Lue lisää:
Tulevaisuuden tekijät -haku (100-vuotissaatio.teknologiateollisuus.fi)
Lue lisää uutisia

Aallossa kuvattu lyhytelokuva kertoo opiskelijan vaikeasta valinnasta
Aalto-yliopiston Oasis of Radical Wellbeing -hankkeen rahoittama Myötätunto III -lyhytelokuvan kuvaukset alkoivat Otaniemessä 17.3. Valmiin elokuvan ensi-iltaa päästään katsomaan 30.5. Green Minds, Healthy Hearts – Social Sustainability Symposium -tapahtumassa Aalto-yliopiston Oppimiskeskuksessa.
Toimitusketjujen hallinnan CAPSTONE-kurssilla työstettiin tulevaisuuden haasteita
Opiskelijat saivat ratkoa tosielämän haasteita saaden tukea tehtävään opettajalta ja yritysedustajilta.
Viisi asiaa, jotka päättäjien pitäisi tietää omistajuudesta Suomessa
Miten pärjäämme omistajuudessa Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan verrattuna? Maailman ensimmäinen omistajuuden professori Samuli Knüpfer listaa haasteet – ja kertoo, miksi ne on tärkeä saada ratkaistua.