Uutiset

Tuomas Auvinen jatkaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaanina

Dekaanin toimikausi on viisi vuotta ja alkaa 11.3.2024.
Dean Tuomasa Auvinen
Kuva: Lasse Lecklin

Filosofian tohtori Tuomas Auvinen on nimitetty Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaaniksi viisivuotiselle jatkokaudelle 11.3.2024 alkaen.

Auvinen on toiminut taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaanina vuodesta 2019 lähtien. Hänen toimikautensa aikana korkeakoulu on kehittynyt merkittävästi monessa suhteessa, esimerkiksi ulkopuolisen rahoituksen määrä on kasvanut ja korkeakoulun taloudellinen tilanne on nyt vakaa. Koulun kansainväliset suhteet ja profiili ovat syventyneet ja vahvistuneet. Lisäksi Auvinen on tuonut ARTS-yhteisöön vahvasti keskustelevaa johtamista. 

”Nykyiselle toimikaudelleni osuivat sekä pandemia että sota, ja molemmat vaikuttivat merkittävästi koulun toimintamahdollisuuksiin. Olen siksi erityisen iloinen, että saan jatkaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaanina seuraavat vuodet. Nyt pääsemme avartamaan näkökulmia koulun tulevaisuuden kehityssuunnista. Osana Aalto-yhteisöä Aalto ARTS tekee osansa yliopiston menestyksestä ja monessa suhteessa näyttää myös suuntaa”, Tuomas Auvinen sanoo. 

Dekaanin tehtävänä Aalto-yliopistossa on johtaa korkeakoulun toimintaa sekä osallistua yliopiston pitkän aikavälin kehittämiseen johtoryhmän jäsenenä. Dekaani vastaa korkeakoulun kehittämisestä ja kansainvälisestä kilpailukyvystä, resurssien jaosta sekä tutkimus- ja opetushenkilöstön rekrytoinnista. Dekaani raportoi provostille.

Lisätiedot:
Kristiina Mäkelä, provosti
[email protected], puh. 040 559 3454

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Sinipaitainen nainen, jolla on lyhyet tummat hiukset ja tummasankaiset silmälasit
Nimitykset Julkaistu:

Työelämäprofessori Pia Hannukainen: ”Uskon muotoilun voimaan jatkossakin”

Hannukaisen mielestä on tärkeää, että yrityksissä on osaavia muotoilijoita ja muotoilijoiksi valmistuvilla riittävä osaaminen työelämän tarpeisiin.
Vili Lehdonvirta, kuva:Mikko Raskinen, Aalto-yliopisto
Nimitykset Julkaistu:

Vili Lehdonvirta: Digitaalinen maailma ei ole erillinen ulottuvuus jossain bittiavaruudessa

Vili Lehdonvirta on aloittanut professorina Aallon tietotekniikan laitoksella. Hän jatkaa puolikkaalla työajalla Oxfordin yliopiston Internet-instituutissa.
Hymyilevä Raili Pönni seisoo neuvotteluhuoneessa, taustalla näkyy ikkunasta Dipolin piha-aluetta.
Nimitykset Julkaistu:

Aalto-yliopiston kehitysjohtajaksi on nimitetty Raili Pönni

Raili Pönni on toiminut aiemmin yliopiston suunnittelupäällikkönä ja väliaikaisena kehitysjohtajana.
Sinipaitainen silmälasipäinen mies istuu ja katsoo kameraan hymyillen
Nimitykset Julkaistu: