Uutiset

Tulevaisuuden tuotteet esillä PdP Gala -tilaisuudessa

Kymmenen opiskelijatiimiä esitteli prototyyppinsä tänä vuonna virtuaalisena järjestetyssä PdP Galassa 21.5.
PdP Gala poster

Product Development Project (PdP) -kurssilla eri aloja edustavat opiskelijat yhdistävät voimansa ratkaistakseen yhteistyökumppanien esittämiä tuotekehityshaasteita. Kurssi on suunnattu ensisijaisesti maisterivaiheen opiskelijoille tekniikan (ENG & SCI), kauppatieteiden (BIZ), muotoilun (ARTS) aloilla sekä kandidaattiopintojensa viimeistä vuotta suorittaville muotoilun opiskelijoille (ARTS). Myös muiden alojen maisteriopiskelijat voivat osallistua kurssille. Kurssin aikana kehitetyt harjoitustyöt esitellään vuosittain järjestettävässä PdP Gala -tilaisuudessa.

Vuoden 2021 tapahtuma järjestettiin etäyhteyksien välityksellä 21. toukokuuta, ja esillä olivat kymmenen opiskelijaryhmän prototyypit. Ennen varsinaisia gaalaesityksiä vierailijat pääsivät tutustumaan opiskelijoiden tiimeihin ja töihin myös virtuaalisilla esittelykojuilla. Alta löydät lyhyet esittelyt ja trailerivideot vuoden 2021 PdP Galassa nähdyistä upeista prototyypeistä! 

Aerofarm

Yhteistyökumppanina Omnia 

Onko oikein kastella huonekasveja ylikansoittuvassa maailmassa, jossa ihmisiä menehtyy puhtaan juomaveden puutteeseen?  

Vastaus kysymykseen on selvä, ja Aerofarm-tiimi haluaa osallistua ongelman ratkaisemiseen tuomalla ilmaviljelyn kaikkien saataville. Ryhmän kehittämässä ilmaviljelyyn perustuvassa puutarhassa kasvatus tapahtuu vesitehokkaasti, mikä osaltaan suojelee ympäristöä ja tuottaa tuoreita vihanneksia ruokapöytään. 

AviGuardX

Yhteistyökumppanina Isaware  

Lentokentillä turvallisuus on kaikki kaikessa. 

Dronejen ja muiden miehittämättömien ilma-alusten määrän kasvaessa lentokentät tarvitsevat parempia keinoja taivaalla liikkuvien esineiden tunnistamiseksi. Myös lintutörmäyksiä sattuu yhä enemmän, mikä kuvastaa ilmatilassa matkustavien tunnistamisen tärkeyttä. AviGuardX-tiimi kehitti innovatiivisia ratkaisuja, jotka auttavat lentoasemia tunnistamaan taivaalla liikkuvia esineitä. 

Brgr Lab

Yhteistyökumppanina NaughtyBRGR  

Kaikki alkoi yksinkertaisesta ajatuksesta: olisi mahtavaa rakentaa robotti, joka osaisi valmistaa herkullisia hampurilaisia. Se voisi jopa parantaa käytännön valmistusprosessia tekemällä siitä helpompaa, turvallisempaa, nopeampaa – ehkä jopa hauskempaa? 

BRGRLabin matka ruoka-automaation maailmaan saattoi alkaa: tarpeet jaettiin eri moduuleihin, moduulien välinen liike laitettiin kuntoon ja kokonaisuus höystettiin elektronisella käyttöliittymällä ja prosessin seurannalla. Projekti toi esiin lukuisia mahdollisuuksia, valintoja ja haasteita, joiden lisäksi se näytti, kuinka hyviä tuloksia voidaan saada aikaan, kun monipuolinen ja taitava tiimi kokoontuu pohtimaan purilaisia. 

Connext

Yhteistyökumppanina Trenox  

Kuvitellaan rakennustyömaa. Työmaan yllä toimii itseohjautuva torninosturi. Miten tällainen voisi toimia? Connext-ryhmä kehitti uutta itseohjautuvaa nosturitekniikkaa, johon kuuluu suoraviivainen käyttöliittymä. Nosturi on yhteydessä tablettiin, jolla ohjaaminen onnistuu maan tasalta. Helppokäyttöinen käyttöliittymä ei vaadi ammatillista koulutusta ja ohjaaminen on intuitiivista GPS-paikkatiedon ja kosketusnäytöllä toimivan kartan avulla. Helppoa ja tehokasta! 

Fishmongers  

Yhteistyökumppanina Luke  

Kalapyydykset ovat aina olleet yksinkertaisia, eikä niillä ole ollut älyä. Elämme kuitenkin 2000-lukua, ja on siis aika tehdä pyydyksistä älykkäistä ja siten säästää kalastajan aikaa ja polttoainetta. 

Fishmongers-ryhmän kehittämän tekniikan avulla pyydysten sisältöä voi seurata etänä älypuhelimella, vaikka kotisohvalta käsin. 

Five  

Yhteistyökumppanina KONE  

Jos päivä on ollut täynnä tehtäviä ja tiukkoja aikamääreitä, jokapäiväisten tavaroiden toimituksen ei pitäisi lisätä pinoon yhtään enempää pakollista viestimistä tai järjestelyä. 

Five-tiimi pohti toimitusjärjestelmiä. Kun Fiven dronet hoitavat kuljetuksen, pakettisi toimitus, käsittely, lajittelu ja säilytys hoituu turvallisesti. Noutopiste sijaitsee korkeintaan viiden minuutin kävelymatkan päässä kotoa, ja paketteja voi noutaa ympäri vuorokauden – ilman kontaktia tai säätämistä. 

Go With The Flow

Yhteistyökumppanina Grand Rental

Kaikki joutuvat muuttamaan useita kertoja elämänsä aikana, ja työ uuvuttaa tekijänsä joka kerralla. 

Kuvittele painavien huonekalujen – kuten jääkaapin tai pianon – kantamista monta kertaa viikossa. Tavaran paino ja huono työergonomia vievät viimeisetkin jaksamisen rippeet! 

Go With The Flow -ryhmä kehitti laitteen auttamaan flyygelien siirtämisessä. Flyygeli ei ole koskaan liikkunut helpommin! 

Harry Spotter

Yhteistyökumppanina Produal  

Nykymaailmassa vietämme suurimman osan ajasta sisätiloissa ja usein tunkkaisissa luentosaleissa tai kokoushuoneissa. COVID-19:n jälkeen tunkkaisuus on muutakin kuin pelkkä häiriötekijä. Huono ilmanvaihto ja matalat happitasot ovat omiaan levittämään tauteja ja heikentämään tuottavuutta. 

Harry Spotter -tiimi on kehittänyt dynaamisen ilmavirran säätelyjärjestelmän pieniin tiloihin. Lämpökuvauksen ja syvyyskartoituksen avulla Spotter seuraa huoneessa olevien ihmisten määrää ja parantaa ilmanlaatua säätämällä ilmanvaihtoa tarpeen mukaan. 

Plexus

Yhteistyökumppanina Heureka  

Ajattele vain! Jokainen ajatus ja teko on aivojen vastuulla. Oletko miettinyt, miten ne toimivat? Voisimmeko edes osin jäljentää aivojen kauneutta? 

Plexus-tiimi on keinotekoisen neuroverkon avulla suunnitellut veistoksen, joka esittelee samaisten neuroverkkojen toimintaa lapsille käyttämällä interaktiivisia näyttöjä, jotka tunnistavat käsin piirretyt numerot. Näin nuoremmatkin pääsevät tutustumaan tekoälyn maailmaan – tutkijaksi ei voi ryhtyä liian varhain! 

Safera

Yhteistyökumppanina Safera  

Perin suomalainen ongelma: putkiremontti tulee. Pilviä hipovat kustannukset, kaikenlaisia häiriöitä, melua ja ilmasaasteita. Pressujen puhtaalla puolella asukkaat pelkäävät hengittävänsä saasteista ilmaa, kun rakentajat poraavat, sahaavat ja jauhavat, ja ilmaan pääsee paljaalle silmälle näkymättömän pieniä hiukkasia. Aika ja varat ovat rajalliset ja työmaan työsuojelutarkastuksissa joudutaan välillä arvailemaan. 

Safera-pölysensori lopettaa arvailun. Rakennustyömaan reaaliaikainen ilmanlaadun seuranta hälyttää tarvitessa työsuojeluvaltuutetulle tai asukkaille, ja mittaustiedot tallentuvat pilveen. 

Lue lisää PdP -kurssista: https://pdp.fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Picture of the themes of this course
Opinnot Julkaistu:

Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) neljännessä jaksossa

Suosittu Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) järjestään 4. jaksossa suomeksi ja englanniksi!
Flowers
Opinnot Julkaistu:

Kesän 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Löydät nyt kurssivalikostamme kesäkauden kurssit, joiden ilmoittautuminen alkaa maaliskuussa tai toukokuussa.
Kuvitus puun istuttamisesta haudalle ja puun kasvusta
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Lappset-stipendin sai maisema-arkkitehti Anu Hakola

Hakola käsittelee diplomityössään muistopuita ja niiden merkitystä osana vainajien muistelua.
Kolme opiskelijaa
Opinnot Julkaistu:

Uusi Sähköisku-podcast pureutuu sähköteekkareiden arkeen

Podcastissa sähkötekniikan opiskelijat keskustelevat sähkötekniikan opiskelusta ja teekkarielämästä Aalto-yliopistossa. Ensimmäinen jakso on nyt julkaistu!