Uutiset

Tuhansia Aallon opiskelijoita ja toistasataa organisaatioiden edustajaa kohtaavat toisensa

Aalto Talent Expo -rekrytointimessut valtaavat Otahallin seuraavan kerran 2. marraskuuta 2023.
Students enjoying a complementary drink on a stand
Aalto Talent Expo 2021

Aalto-yliopiston urapalveluiden asiantuntijat luovat kontakteja opiskelijoiden ja työnantajien välille monin eri tavoin ja lukuisissa eri kanavissa. Yksi yhteinen ponnistus ovat rekrytointitapahtumat eli tammikuussa järjestettävä Summer Job Day -kesätyöpäivä ja loppusyksystä järjestettävä Aalto Talent Expo. 

Aalto Talent Expon tämän vuoden messujen päivämääräksi on vahvistunut torstai 2.11.2023. Tässä rekrytointi- ja kontaktointitapahtumassa työnantajilla on erinomainen tilaisuus tavata ja palkata Aalto-yliopiston kandi-, maisteri- ja tohtoriopiskelijoita niin kaupan ja talouden kuin tekniikan ja taiteen aloilta. Samalla työnantajat pääsevät rakentamaan positiivista työnantajamielikuvaa opiskelijoiden keskuudessa. Aallon opiskelijat saavat puolestaan nähdä laajan kattauksen työnantajia ja pääsevät halutessaan esittelemään kasvokkain työnantajille omaa osaamistaan. 

Yksipäiväiset messut järjestetään Otahallissa Otaniemessä ja virtuaaliset osuudet JobTeaserissa, jossa opiskelijat voivat myös tutustua paikalla oleviin työnantajiin sekä organisaatioissa avoinna oleviin työpaikkoihin jo etukäteen.

”Erittäin siisti tapahtuma!”

Viime vuoden Aalto Talent Expoon osallistui noin 4 500 opiskelijaa talouden, taiteen ja teknologian aloilta ja 128 organisaatiota eri toimialoilta. Palautteiden perusteella sekä näytteilleasettajat että opiskelijat olivat tapahtumaan erittäin tyytyväisiä. Näytteilleasettajilta messut saivat kokonaisuudesta arvosanaksi 4,5/5. Opiskelijat antoivat live-tapahtumalle arvosanaksi 4,2/5 ja virtuaaliselle tapahtumalle 4,1/5. 

“Erittäin siisti tapahtuma. Näytteilleasettajia oli tarpeeksi paljon ja pääsin introverttinäkin juttelemaan ihmisille”, kommentoi yksi opiskelija.

“Kokonaisuudessaan oikein onnistunut tapahtuma, ja kävimme lukuisia innostavia keskusteluita opiskelijoiden kanssa! Viestintänne tapahtuman käytännönasioista oli oikein riittävää ja selkeää, mitä arvostimme kovasti”, kommentoi puolestaan yksi näytteilleasettaja.

Kauppakorkeakoulun messukoordinaattori Ville Hakulinen kertoo, että rekrytointimessuilla on pitkät ja toimivat perinteet jo Aalto-yliopiston edeltäjäkorkeakoulujen ajoilta lähtien. Siltä pohjalta on jatkettu kaikkien Aallon kuuden korkeakoulun yhteisten Aalto Talent Expo -messujen järjestämistä vuodesta 2019 lähtien. Onnistumisen kannalta on tärkeää, että mitään ei jätetä sattuman varaan.

”Viime vuonna satsasimme erityisesti messualueen visuaalisuuteen, kulkureitteihin ja messuosastojen asetteluun, joilla saimme messuista näyttävät ja turvalliset. Palautteista saimme joitain uusiakin toiveita ja vinkkejä, joita pyrimme kokeilemaan tänä vuonna. Tekemistämme ohjaa se, että haluamme mahdollistaa työnantajien ja opiskelijoiden kohtaamisille toimivat puitteet. Vaikka hallissa olisi kova kuhina, haluamme, että opiskelijat ja työnantajat pystyvät käymään hyviä keskusteluja. Haluamme, että opiskelijat ja työnantajat saavat rauhassa kertoa toisilleen, millaista osaamista, kiinnostusta ja tarpeita kummallakin osapuolella on.” 

Ilmoittautuminen työnantajille aukeaa toukokuussa. Tervetuloa Aalto Talent Expoon!

Työnantajille

Tervetuloa tapaamaan Aalto-yliopiston huippuopiskelijoita sekä rakentamaan positiivista työnantajamielikuvaa Aallon opiskelijoiden keskuudessa Aalto-yliopiston suurimmille rekrymessuille!

Lue lisää
A blond woman is holding an ipad and talking to students infront of a colorful wall with text Vaikuttavia töitä
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.
Front and back covers of book called Unfolding Public Art. Text in red, book covers in sand colour.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Saastamoisen säätiön edustajat
Yhteistyö Julkaistu:

Saastamoisen säätiö toimii aktiivisesti edistääkseen tiedettä ja taidetta kansainvälisesti

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja tuen kohdistaminen nuorten hyväksi on säätiölle tärkeää.
Ursula von der Leyen pitämässä avajaispuhetta
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

New European Bauhaus -festivaali toi yhteen Euroopan päättäjiä ja monialaisen kestävän kehityksen asiantuntijoita

Aalto-yliopisto oli mukana New European Bauhaus -festivaalilla kestävää rakentamista käsittelevällä näyttelyllään Time out! Rethinking construction.