Uutiset

Tuhansia Aallon opiskelijoita ja toistasataa organisaatioiden edustajaa kohtaavat toisensa

Aalto Talent Expo -rekrytointimessut valtaavat Otahallin seuraavan kerran 2. marraskuuta 2023.
Students enjoying a complementary drink on a stand
Aalto Talent Expo 2021

Aalto-yliopiston urapalveluiden asiantuntijat luovat kontakteja opiskelijoiden ja työnantajien välille monin eri tavoin ja lukuisissa eri kanavissa. Yksi yhteinen ponnistus ovat rekrytointitapahtumat eli tammikuussa järjestettävä Summer Job Day -kesätyöpäivä ja loppusyksystä järjestettävä Aalto Talent Expo. 

Aalto Talent Expon tämän vuoden messujen päivämääräksi on vahvistunut torstai 2.11.2023. Tässä rekrytointi- ja kontaktointitapahtumassa työnantajilla on erinomainen tilaisuus tavata ja palkata Aalto-yliopiston kandi-, maisteri- ja tohtoriopiskelijoita niin kaupan ja talouden kuin tekniikan ja taiteen aloilta. Samalla työnantajat pääsevät rakentamaan positiivista työnantajamielikuvaa opiskelijoiden keskuudessa. Aallon opiskelijat saavat puolestaan nähdä laajan kattauksen työnantajia ja pääsevät halutessaan esittelemään kasvokkain työnantajille omaa osaamistaan. 

Yksipäiväiset messut järjestetään Otahallissa Otaniemessä ja virtuaaliset osuudet JobTeaserissa, jossa opiskelijat voivat myös tutustua paikalla oleviin työnantajiin sekä organisaatioissa avoinna oleviin työpaikkoihin jo etukäteen.

”Erittäin siisti tapahtuma!”

Viime vuoden Aalto Talent Expoon osallistui noin 4 500 opiskelijaa talouden, taiteen ja teknologian aloilta ja 128 organisaatiota eri toimialoilta. Palautteiden perusteella sekä näytteilleasettajat että opiskelijat olivat tapahtumaan erittäin tyytyväisiä. Näytteilleasettajilta messut saivat kokonaisuudesta arvosanaksi 4,5/5. Opiskelijat antoivat live-tapahtumalle arvosanaksi 4,2/5 ja virtuaaliselle tapahtumalle 4,1/5. 

“Erittäin siisti tapahtuma. Näytteilleasettajia oli tarpeeksi paljon ja pääsin introverttinäkin juttelemaan ihmisille”, kommentoi yksi opiskelija.

“Kokonaisuudessaan oikein onnistunut tapahtuma, ja kävimme lukuisia innostavia keskusteluita opiskelijoiden kanssa! Viestintänne tapahtuman käytännönasioista oli oikein riittävää ja selkeää, mitä arvostimme kovasti”, kommentoi puolestaan yksi näytteilleasettaja.

Kauppakorkeakoulun messukoordinaattori Ville Hakulinen kertoo, että rekrytointimessuilla on pitkät ja toimivat perinteet jo Aalto-yliopiston edeltäjäkorkeakoulujen ajoilta lähtien. Siltä pohjalta on jatkettu kaikkien Aallon kuuden korkeakoulun yhteisten Aalto Talent Expo -messujen järjestämistä vuodesta 2019 lähtien. Onnistumisen kannalta on tärkeää, että mitään ei jätetä sattuman varaan.

”Viime vuonna satsasimme erityisesti messualueen visuaalisuuteen, kulkureitteihin ja messuosastojen asetteluun, joilla saimme messuista näyttävät ja turvalliset. Palautteista saimme joitain uusiakin toiveita ja vinkkejä, joita pyrimme kokeilemaan tänä vuonna. Tekemistämme ohjaa se, että haluamme mahdollistaa työnantajien ja opiskelijoiden kohtaamisille toimivat puitteet. Vaikka hallissa olisi kova kuhina, haluamme, että opiskelijat ja työnantajat pystyvät käymään hyviä keskusteluja. Haluamme, että opiskelijat ja työnantajat saavat rauhassa kertoa toisilleen, millaista osaamista, kiinnostusta ja tarpeita kummallakin osapuolella on.” 

Ilmoittautuminen työnantajille aukeaa toukokuussa. Tervetuloa Aalto Talent Expoon!

Työnantajille

Tervetuloa tapaamaan Aalto-yliopiston huippuopiskelijoita sekä rakentamaan positiivista työnantajamielikuvaa Aallon opiskelijoiden keskuudessa Aalto-yliopiston suurimmille rekrymessuille!

Lue lisää
A blond woman is holding an ipad and talking to students infront of a colorful wall with text Vaikuttavia töitä
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kuva break prosta eri laitteilla
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Break Pro -taukoliikuntaohjelmisto lisää liikettä arkeen – valikoimassa nyt uusia videoita!

Päivitetyssä versiossa paljon uusia toimintoja ja taukoliikuntavideoita.
Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Lahjoitus Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteeseen
Kampus Julkaistu:

Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste nyt A Blocissa

Boksi sijaitsee kauppakeskus A Blocin 1. kerroksessa R-kioskia vastapäätä ja on käytettävissä keskuksen aukioloaikojen mukaisesti.