Uutiset

Tervetuloa uusi muotoilujohtamisen professori Guy Julier

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu haluaa toivottaa lämpimästi tervetulleeksi Guy Julierin, tulevan muotoilujohtamisen professorin.
guy_julier_fi_fi.jpg

Guy Julier on toiminut aiemmin nykytaiteen johtavana tutkijana ja nykymuotoilun ja muotoilukulttuurin professorina Brightonin yliopistossa ja Victoria & Albert -museossa sekä University of Southern Denmarkin vierailevana muotoiluopintojen professorina Koldingissa Tanskassa. Hänen uusin kirjansa Economies of Design julkaistiin vuonna 2017.

Mikä sai sinut valitsemaan Aalto-yliopiston?

"Olen vieraillut täällä monesti ja minuun on aina tehnyt vaikutuksen opiskelijoiden taso. Koulu on sijoittunut kansainvälisesti taiteen ja muotoilun kentällä hienosti. Tunsin täällä työskenteleviä ihmisiä, joilla on vahva maine alallaan. Kiinnostuksen kohteemme ovat samansuuntaisia. Monilla on vahva yhteys muotoiluajattelun ja yhteiskuntatieteiden välillä, ja Aallossa on syvällinen, refleksiivinen ja kontekstitietoinen lähestymistapa muotoiluun.”

Voisitko tarkentaa yhteyttä muotoiluajattelun ja yhteiskuntatieteiden välillä?

"Viimeisten kymmenen vuoden aikana osa muotoilusta on siirtynyt palveluetiikasta ehdotukselliseen etiikkaan. Toisin sanoen muotoilijat ovat entistä proaktiivisempia lähestymään organisaatioita tai asiakkaita ja tekemään ehdotuksia siitä, mitä voidaan tehdä - eivät pelkästään tekemään mitä asiakkaat pyytävät. Muutos edellyttää, että muotoilijat ajattelevat strategisemmin ja ovat paremmin informoituja ihmisistä, joita hanke koskettaa.

Otetaan esimerkiksi ikääntyminen. Muotoilijoiden on ymmärrettävä sosiologiset ja väestörakenteen muutokset, mutta myös se, millaista on olla ikääntynyt kymmenen vuoden kuluttua. Haasteemme on suunnitella millainen on tulevaisuuden kokemus ikääntymisestä."

Mistä aiot puhua esittäytymistilaisuudessasi ensi keskiviikkona?

"Aion puhua aiheesta “Doing design research in public". Se keskittyy siihen, miten muotoilututkimuksen tekeminen suorassa yhteistyössä sidosryhmien ja loppukäyttäjien kanssa poikkeaa sen tekemisestä tiedelaboratorioissa tai studiossa."

Aika: 25.4. klo 14.15

Paikka: Dipoli, Lumituuli, Otakaari 24, 02150, Espoo

Lue lisää: http://arts.aalto.fi/fi/current/events/installation_talks_25042018/
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

The ultrasonic needle, which is a regular medical needle with a metal attachement connected to a large box on the side of the syringe
Opinnot Julkaistu:

Ultraääni laajentaa lääketieteellisten neulojen käyttötarkoituksia - voi olla hyödyllinen geeninsiirrossa

Lääketieteellisten neulojen kehityksessä ei ole saavutettu merkittävää teknologista parannusta viimeisten 150 vuoden aikana. Väitöstutkija Emanuele Perra selvitti väitöstutkimuksessaan, voidaanko epälineaarisen ultraäänen avulla ratkoa nyt käytössä olevien lääketieteellisten neulojen rajoituksia, kuten potilaan kokema kipu, epätarkkuus ja vaihtelevan laatuiset neulanäytteet.
Picture of the annual party
Yhteistyö Julkaistu:

Prosessiteekkarit kutsuivat dekaani Kristiina Kruusin kunniajäsenekseen

Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijajärjestö Prosessiteekkarit ry (PT) viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhlaansa ja sen kunniaksi se on kutsunut ensimmäiseksi kunniajäsenekseen koulun dekaanin Kristiina Kruusin.
Workshop in Shaking up tech
Kampus, Mediatiedotteet Julkaistu:

Shaking up Tech kokoaa yhteen satoja tekniikan alasta innostuneita nuoria naisia ja muunsukupuolisia – ohjelmassa muun muassa musiikkiohjelmointia, puhtaan energian tuottamista ja revontulia

Aliedustettuja ryhmiä teknologia-alalle rohkaiseva tapahtuma palaa kampuksille Espoossa, Oulussa ja Lappeenrannassa 13. lokakuuta.
Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin isäntinä toimivat Aalto-yliopiston apulaisprofessori Robin Gustafsson ja yliopistolehtori Timo Seppälä. Podia juontaa William von der Pahlen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Alustatalouden faktat ja myytit -podcast jatkuu – ensimmäisessä jaksossa aiheena päästökauppa

Alustatalouden faktat ja myytit saa jatkoa nyt starttaavalla kolmannella tuotantokaudella.