Uutiset

Tervetuloa uusi muotoilujohtamisen professori Guy Julier

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu haluaa toivottaa lämpimästi tervetulleeksi Guy Julierin, tulevan muotoilujohtamisen professorin.
guy_julier_fi_fi.jpg

Guy Julier on toiminut aiemmin nykytaiteen johtavana tutkijana ja nykymuotoilun ja muotoilukulttuurin professorina Brightonin yliopistossa ja Victoria & Albert -museossa sekä University of Southern Denmarkin vierailevana muotoiluopintojen professorina Koldingissa Tanskassa. Hänen uusin kirjansa Economies of Design julkaistiin vuonna 2017.

Mikä sai sinut valitsemaan Aalto-yliopiston?

"Olen vieraillut täällä monesti ja minuun on aina tehnyt vaikutuksen opiskelijoiden taso. Koulu on sijoittunut kansainvälisesti taiteen ja muotoilun kentällä hienosti. Tunsin täällä työskenteleviä ihmisiä, joilla on vahva maine alallaan. Kiinnostuksen kohteemme ovat samansuuntaisia. Monilla on vahva yhteys muotoiluajattelun ja yhteiskuntatieteiden välillä, ja Aallossa on syvällinen, refleksiivinen ja kontekstitietoinen lähestymistapa muotoiluun.”

Voisitko tarkentaa yhteyttä muotoiluajattelun ja yhteiskuntatieteiden välillä?

"Viimeisten kymmenen vuoden aikana osa muotoilusta on siirtynyt palveluetiikasta ehdotukselliseen etiikkaan. Toisin sanoen muotoilijat ovat entistä proaktiivisempia lähestymään organisaatioita tai asiakkaita ja tekemään ehdotuksia siitä, mitä voidaan tehdä - eivät pelkästään tekemään mitä asiakkaat pyytävät. Muutos edellyttää, että muotoilijat ajattelevat strategisemmin ja ovat paremmin informoituja ihmisistä, joita hanke koskettaa.

Otetaan esimerkiksi ikääntyminen. Muotoilijoiden on ymmärrettävä sosiologiset ja väestörakenteen muutokset, mutta myös se, millaista on olla ikääntynyt kymmenen vuoden kuluttua. Haasteemme on suunnitella millainen on tulevaisuuden kokemus ikääntymisestä."

Mistä aiot puhua esittäytymistilaisuudessasi ensi keskiviikkona?

"Aion puhua aiheesta “Doing design research in public". Se keskittyy siihen, miten muotoilututkimuksen tekeminen suorassa yhteistyössä sidosryhmien ja loppukäyttäjien kanssa poikkeaa sen tekemisestä tiedelaboratorioissa tai studiossa."

Aika: 25.4. klo 14.15

Paikka: Dipoli, Lumituuli, Otakaari 24, 02150, Espoo

Lue lisää: http://arts.aalto.fi/fi/current/events/installation_talks_25042018/
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kuva break prosta eri laitteilla
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Break Pro -taukoliikuntaohjelmisto lisää liikettä arkeen – valikoimassa nyt uusia videoita!

Päivitetyssä versiossa paljon uusia toimintoja ja taukoliikuntavideoita.
Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.