Uutiset

Tervetuloa kolmanteen Unite! Dialogiin 9.3.2021! Virtuaalitapahtuman järjestäjänä tällä kertaa INP Grenoble

Unite! on yksi Eurooppalaiset Korkeakoulut -hankkeen verkostoista, ja sen jäseniä ovat Aalto-yliopiston lisäksi kuusi muuta yliopistoa eri puolilta Eurooppaa. Puolen vuoden välein koko Unite!-yliopistoverkoston henkilöstö ja opiskelijat kokoontuvat Unite! Dialogi -tapahtumaan ja tekevät yhteistyötä Unite!:n eri teemojen ja tavoitteiden parissa.

Järjestyksessään kolmas Unite! Dialogi pidetään virtuaalisesti 8.-10.maaliskuuta 2021, ja sen organisoi ranskalainen kumppaniyliopistomme INP Grenoble. Dialogissa on tällä kertaa tarjolla kaikelle yleisölle avoin tilaisuus, johon ovat lämpimästi tervetulleita nekin, joille Unite! ei ole ennestään tuttu.
dialogue
Unite! Dialogi Aallossa 2/2020

Aalto-yliopiston ja Lissabonin yliopiston järjestämisvuorojen jälkeen on INP Grenoblen vuoro organisoida Unite!-yliopistoverkoston kolmatta yhteistä Dialogi-tilaisuutta maaliskuussa 2021. 

Kolmas Unite! dialogi antaa yleisölle mahdollisuuden tutustua tiistaina 9. maaliskuuta klo 10.00 (Suomen aikaan) alkavassa avoimessa sessiossa Unite!:n uusimpiin tapahtumiin. Paikalla on kaksi puhujaa käsittelemässä aiheita "eurooppalaiset arvot ja innovaatio".

  • Constance Chevallier Govers, professori Grenoblen yliopistosta, pitää puheenvuoron aiheesta "European Universities and European Values"
  • Stephane Hubac, ST Microelectronics, manufacturing sciences -tutkija, pitää puheenvuoron aiheesta "Technology, responsible citizenship and impact on engineering and Phd’s program"

Ilmoittaudu Dialogi-tapahtuman avoimeen sessioon tästä!

Perustamisensa jälkeen, marraskuusta 2019 lähtien, Unite! on jo saavuttanut useita konkreettisia tuloksia. Muutamia esimerkkejä ovat:

  • Tekniikka- ja tietotieteisiin erikoistunut Unite!-yliopistojen yhteinen maisteriohjelma (CoDaS) alkaa syksyllä 2021. Muitakin yhteisohjelmia on kehitteillä ja tulossa.
  • Unite! tarjoaa energia-alan virtuaalikursseja verkoston yliopistojen opiskelijoille suoritettavaksi virtuaalisesti. Keväällä 2021 tarjolla on ollut yhteensä 30 kurssia, joista 11 on Aallosta.
  • The Unite! International Project Week on kasvava lyhytaikaisten vaihto-ohjelmien kokonaisuus, jonka koulutus perustuu haaste-pohjaiseen oppimiseen. Konsepti käynnistyi vuonna 2020 INSPIRED-projektilla, ja vuodesta 2021 lähtien siihen liittyi myös ULisses-projekti.
  • Unite! on yksi neljästä eurooppalaisesta yliopistoverkostosta, jotka osallistuvat EUniQ-projektiin ja toimivat pilottina eurooppalaisten yliopistojen laadunvarmistuksen kehitystyössä.

Lue lisää Unite!:sta

logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

White Aalto logo with exclamation mark standing in the middle of Otaniemi campus in the summertime
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-korkeakoulusäätiö laskee liikkeeseen kaksi joukkovelkakirjalainaa yhteismäärältään 150 miljoonaa euroa

Joukkovelkakirjalainoista saatavat varat käytetään pääasiassa kiinteistöinvestointien rahoittamiseksi otettujen lainojen jälleenrahoitukseen sekä lisäksi yleisiin tarpeisiin.
Two of the awardees and their robotic arm all holding colorful mugs. Aalto Open Science Award, Honorary mention.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 kolmas sija – Älykkään robotiikan ryhmän Robotic Manipulation of Deformable Objects -projekti

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon kolmannen sijan saavuttaneita Älykkään robotiikan ryhmän jäseniä.
Aalto Squad students on campus
Opinnot Julkaistu:

Hakijoiden määrä Aalto-yliopistoon kasvoi kevään toisessa yhteishaussa

Suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin oli 13 500 hakijaa
Photo collage of some of the actions funded by the Sustainability Action Booster grant
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto rahoittaa opiskelijoiden kestävyystoimia kymmenillä tuhansilla vuodessa - "Tällaista emme ole nähneet muualla"

Aalto-yliopiston Sustainability Action Booster on apuraha, joka tukee opiskelijoiden ideoimia kestävän kehityksen projekteja kampuksella ja sen ulkopuolella.