Uutiset

Taloudenpuolustuskurssi keskittyy talouden pelastuskeinoihin

Rehtori Tuula Teeri muistutti avajaispuheessaan osaamisen ja innovaatioiden synnyttävän kasvua.
Pääkaupunkiseudun opiskelijoiden yhteistyössä tekemä ja Aalto-yliopiston Design Factorylla valmistettu robottiprototyyppi Chaplin antaa ylävitosen kansanedustaja Sanna Lauslahdelle.

Taloudenpuolustuskurssi tarjoaa lähes sadalle kansanedustajalle tietoa ja työkaluja siihen, miten suomalaiset yritykset menestyisivät nykyistä paremmin. Päätösten vaikutuksia käsitellään läpi tilaisuuden sekä suuryrityksen, keskisuuren yrityksen että startup-yrityksen näkökulmista. Tilaisuuden järjestävät Aalto University Executive Education (Aalto EE) ja Helsingin Sanomat yhteistyössä Elo-työeläkeyhtiön ja Suomen Ekonomien kanssa 26.–27.8.

Rehtori Tuula Teeri muistutti avajaispuheessaan osaamisen ja innovaatioiden synnyttävän kasvua. Siksi tutkimus- ja koulutussektorilla on merkittävä rooli Suomen kilpailukyvyn ja kansakuntamme tulevaisuuden rakentajina. Julkisen talouden leikkauksia ei hänen mukaansa pidä kohdistaa toimintaan, joka tuottaa jo nyt parhaan tuloksen suhteessa hallitusohjelman tavoitteisiin. Teerin mukaan voi myös kysyä, onko yritysten ja yliopistoja tukevan rahoituksen leikkaaminen viisasta innovaatiopolitiikkaa.

Kurssilla puhuvat muun muassa Aalto-yliopiston professorit Sixten Korkman, Vesa Puttonen ja Heikki Niskakangas sekä Executive in Residence Esko Aho. Myös yritysten ja ammattijärjestöjen edustajat osallistuvat keskusteluihin.

Keskustelemassa rehtori Tuula Teeri sekä kansanedustajat Pia Viitanen ja Ilkka Kantola.

Kuvat: Lasse Lecklin

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Lahjoitus Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteeseen
Kampus Julkaistu:

Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste nyt A Blocissa

Boksi sijaitsee kauppakeskus A Blocin 1. kerroksessa R-kioskia vastapäätä ja on käytettävissä keskuksen aukioloaikojen mukaisesti.