Uutiset

Taloudenpuolustuskurssi keskittyy talouden pelastuskeinoihin

Rehtori Tuula Teeri muistutti avajaispuheessaan osaamisen ja innovaatioiden synnyttävän kasvua.
Pääkaupunkiseudun opiskelijoiden yhteistyössä tekemä ja Aalto-yliopiston Design Factorylla valmistettu robottiprototyyppi Chaplin antaa ylävitosen kansanedustaja Sanna Lauslahdelle.

Taloudenpuolustuskurssi tarjoaa lähes sadalle kansanedustajalle tietoa ja työkaluja siihen, miten suomalaiset yritykset menestyisivät nykyistä paremmin. Päätösten vaikutuksia käsitellään läpi tilaisuuden sekä suuryrityksen, keskisuuren yrityksen että startup-yrityksen näkökulmista. Tilaisuuden järjestävät Aalto University Executive Education (Aalto EE) ja Helsingin Sanomat yhteistyössä Elo-työeläkeyhtiön ja Suomen Ekonomien kanssa 26.–27.8.

Rehtori Tuula Teeri muistutti avajaispuheessaan osaamisen ja innovaatioiden synnyttävän kasvua. Siksi tutkimus- ja koulutussektorilla on merkittävä rooli Suomen kilpailukyvyn ja kansakuntamme tulevaisuuden rakentajina. Julkisen talouden leikkauksia ei hänen mukaansa pidä kohdistaa toimintaan, joka tuottaa jo nyt parhaan tuloksen suhteessa hallitusohjelman tavoitteisiin. Teerin mukaan voi myös kysyä, onko yritysten ja yliopistoja tukevan rahoituksen leikkaaminen viisasta innovaatiopolitiikkaa.

Kurssilla puhuvat muun muassa Aalto-yliopiston professorit Sixten Korkman, Vesa Puttonen ja Heikki Niskakangas sekä Executive in Residence Esko Aho. Myös yritysten ja ammattijärjestöjen edustajat osallistuvat keskusteluihin.

Keskustelemassa rehtori Tuula Teeri sekä kansanedustajat Pia Viitanen ja Ilkka Kantola.

 

Kuvat: Lasse Lecklin

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

ABB_Aalto_laitelahjoitus_Kuva_Aalto-yliopisto.jpg
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon ja ABB Marine & Portsin kanssa tiivistyy

ABB Marine & Ports ja heidän laitetoimittajakumppaninsa Typhoon HIL lahjoittavat kuusi kappaletta simulaattoreita tutkijoiden ja opiskelijoiden käyttöön.
Räätälöity opiskelijaprojekti Pohjola Vakuutukselle_projektitiimi
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijakaksikko auttoi Pohjola Vakuutusta kartoittamaan edellytyksiä digitaaliselle vakuutusmyyntikanavalle

Selvityksen kohteena olivat pienyritysasiakkaiden tarpeet, joihin vastaamiseksi opiskelijat etsivät toimivia ratkaisuja maailmalta.
Aalto logo. Photo: Mikko Raskinen
Yliopisto Julkaistu:

Suomen Ekonomit lahjoittaa Kauppakorkeakoululle 160 000 euroa

Lahjoitus on kohdennettu kauppatieteiden osaamisen monipuolistumiseen ja tieteenalan jatkuvaan kehitystyöhön.
Istutustyöpaja
Kampus Julkaistu:

Osallistavan budjetoinnin projekti huipentui iloiseen istutustyöpajaan

"Yksi euro jokaiselle opiskelijalle" -osallistavan budjetoinnin projekti huipentui toukokuun puolivälissä pidettyyn istutustyöpajaan uusien puutarhapenkkien äärellä. Osallistava budjetointi jatkuu uuden projektin muodossa myös tänä syksynä.