Uutiset

Susa Eräranta on nimitetty työelämäprofessoriksi Aalto-yliopistoon

Suunnittelu vaikuttaa kaupunkien tulevaisuuteen vuosikymmenienkin päähän.
Susa Eräranta

Arkkitehti, KTM, TkT Susa Eräranta (s. 1982) on nimitetty Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun työelämäprofessoriksi (Professor of Practice) viisivuotiskaudelle ajalle 1.8.2022–31.7.2027. Professuurin ala on uudet maankäytön suunnittelun käytännöt. Tehtävä sijoittuu rakennetun ympäristön laitokselle, maankäytön suunnittelun ja liikennetekniikan tutkimusryhmään.

Susa Eräranta jatkaa edelleen päätyössään Helsingin kaupungilla projektinjohtajana. Hänellä on yli kahdeksan vuoden käytännön kokemus kaupunki- ja aluesuunnittelusta. Eräranta on työskennellyt esihenkilö- ja suunnittelutehtävissä muun muassa Espoon ja Helsingin kaupunkien sekä Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) palveluksessa. Hän työskentelee esimerkiksi Helsingin kaupungin strategisten ilmastotavoitteiden ja suunnittelun avulla tehtävien päästövähennystoimien parissa.

Eräranta on aiemmin toiminut useita vuosia vierailevana tutkijana ja luennoitsijana sekä osa-aikaisena opettajana Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitoksella, arkkitehtuurin laitoksella sekä Urban Studies and Planning -maisteriohjelmassa.

”Toivotan Susa Erärannan lämpimästi osaksi korkeakouluamme. Hän yhdistää vahvan käytännön kokemuksensa pääkaupunkiseudun aluesuunnittelusta yliopiston tutkimukseen ja opetukseen, mikä edesauttaa opiskelijoita käsittelemään esimerkiksi maankäytön suunnittelun ilmastosopeutumista ja kiertotalouteen liittyviä kysymyksiä”, toteaa Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Gary Marquis.

”Kaupunkien tulevaisuuteen pyritään jatkuvasti vaikuttamaan suunnittelulla, jonka vaikutukset ulottuvat vuosikymmenienkin päähän niin yksilö- kuin planetaarisellakin tasolla. Suunnittelijat kohtaavat yhä monimutkaisempia haasteita, joiden ratkaiseminen vaatii sekä suunnittelun menetelmien, prosessien, tiedonkulun että yhteistyön muotojen kehittämistä. Koen erittäin merkityksellisenä sen, että Aalto-yliopisto haluaa panostaa näihin tärkeisiin teemoihin myös opetuksessaan. Olen iloinen päästessäni osaksi Aalto-yhteisöä vaikuttamaan opetuksen, tutkimuksen ja käytännön toimijoiden yhteistyöhön sekä tuomaan oman kokemukseni opiskelijoiden käyttöön”, sanoo Susa Eräranta.

Eräranta valmistui arkkitehdiksi Aalto-yliopistosta ja kauppatieteiden maisteriksi Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Hän väitteli tekniikan tohtoriksi Aalto-yliopistossa vuonna 2019 maankäytön suunnittelun alalta. Väitöskirjassa tarkasteltiin asiantuntijavuorovaikutuksen rakenteiden vaikutusta tiedonkulkuun ja organisaatioiden oppimiseen prosessimuistin käsitteen avulla.

Professor of Practice (työelämäprofessori) on määräaikainen ja osa-aikainen tehtävä, johon kutsutaan yritysten tai julkisen alan johtajia ja asiantuntijoita toimimaan kehittäjänä ja sillanrakentajana yliopiston ja teollisuuden välillä.

Yhteystiedot:

Susa Eräranta
[email protected]

Aalto-yliopisto, Insinööritieteiden korkeakoulu, rakennetun ympäristön laitos

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aallon logo talon katolla
Nimitykset Julkaistu:

Neljä uutta professoria Insinööritieteiden korkeakouluun

Työelämäprofessorit Hannele Holttinen ja Teemu Manderbacka sekä apulaisprofessorit Mikko Suominen ja Risto Ojala nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
Nainen mustassa asussa nojaa vaaleaa seinää vasten
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
Insinööritieteiden korkeakoulun opetuksen varadekaani Jani Romanoff. Kuva: Joonas Lehtovaara / Aalto-yliopisto
Nimitykset Julkaistu:

Jani Romanoff jatkaa opetuksen varadekaanina Insinööritieteiden korkeakoulussa

Romanoff on ansioitunut opettaja ja opetuksen kehittäjä, joka nauttii työssään systeemisten ratkaisujen löytämisestä yhdessä muiden kanssa.