Uutiset

Susa Eräranta on nimitetty työelämäprofessoriksi Aalto-yliopistoon

Suunnittelu vaikuttaa kaupunkien tulevaisuuteen vuosikymmenienkin päähän.
Susa Eräranta

Arkkitehti, KTM, TkT Susa Eräranta (s. 1982) on nimitetty Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun työelämäprofessoriksi (Professor of Practice) viisivuotiskaudelle ajalle 1.8.2022–31.7.2027. Professuurin ala on uudet maankäytön suunnittelun käytännöt. Tehtävä sijoittuu rakennetun ympäristön laitokselle, maankäytön suunnittelun ja liikennetekniikan tutkimusryhmään.

Susa Eräranta jatkaa edelleen päätyössään Helsingin kaupungilla projektinjohtajana. Hänellä on yli kahdeksan vuoden käytännön kokemus kaupunki- ja aluesuunnittelusta. Eräranta on työskennellyt esihenkilö- ja suunnittelutehtävissä muun muassa Espoon ja Helsingin kaupunkien sekä Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) palveluksessa. Hän työskentelee esimerkiksi Helsingin kaupungin strategisten ilmastotavoitteiden ja suunnittelun avulla tehtävien päästövähennystoimien parissa.

Eräranta on aiemmin toiminut useita vuosia vierailevana tutkijana ja luennoitsijana sekä osa-aikaisena opettajana Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitoksella, arkkitehtuurin laitoksella sekä Urban Studies and Planning -maisteriohjelmassa.

”Toivotan Susa Erärannan lämpimästi osaksi korkeakouluamme. Hän yhdistää vahvan käytännön kokemuksensa pääkaupunkiseudun aluesuunnittelusta yliopiston tutkimukseen ja opetukseen, mikä edesauttaa opiskelijoita käsittelemään esimerkiksi maankäytön suunnittelun ilmastosopeutumista ja kiertotalouteen liittyviä kysymyksiä”, toteaa Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Gary Marquis.

”Kaupunkien tulevaisuuteen pyritään jatkuvasti vaikuttamaan suunnittelulla, jonka vaikutukset ulottuvat vuosikymmenienkin päähän niin yksilö- kuin planetaarisellakin tasolla. Suunnittelijat kohtaavat yhä monimutkaisempia haasteita, joiden ratkaiseminen vaatii sekä suunnittelun menetelmien, prosessien, tiedonkulun että yhteistyön muotojen kehittämistä. Koen erittäin merkityksellisenä sen, että Aalto-yliopisto haluaa panostaa näihin tärkeisiin teemoihin myös opetuksessaan. Olen iloinen päästessäni osaksi Aalto-yhteisöä vaikuttamaan opetuksen, tutkimuksen ja käytännön toimijoiden yhteistyöhön sekä tuomaan oman kokemukseni opiskelijoiden käyttöön”, sanoo Susa Eräranta.

Eräranta valmistui arkkitehdiksi Aalto-yliopistosta ja kauppatieteiden maisteriksi Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Hän väitteli tekniikan tohtoriksi Aalto-yliopistossa vuonna 2019 maankäytön suunnittelun alalta. Väitöskirjassa tarkasteltiin asiantuntijavuorovaikutuksen rakenteiden vaikutusta tiedonkulkuun ja organisaatioiden oppimiseen prosessimuistin käsitteen avulla.

Professor of Practice (työelämäprofessori) on määräaikainen ja osa-aikainen tehtävä, johon kutsutaan yritysten tai julkisen alan johtajia ja asiantuntijoita toimimaan kehittäjänä ja sillanrakentajana yliopiston ja teollisuuden välillä.

Yhteystiedot:

Susa Eräranta
[email protected]

Aalto-yliopisto, Insinööritieteiden korkeakoulu, rakennetun ympäristön laitos

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Jarkko Koskinen, Vuoden alumni 2021
Nimitykset Julkaistu:

Jarkko Koskinen: Mihin geoinformatiikkaa tarvitaan

Paikkatietoala on juuri nyt valtavan kehityksen keskiössä ja alan työnäkymät ovat valtavat, kertoo Insinööritieteiden korkeakoulun Vuoden alumni, Jarkko Koskinen.
Kuvassa näkyy työelämäprofessori Peter Sarlin, joka katsoo ikkunan läpi ulos.
Nimitykset Julkaistu:

Peter Sarlin työelämäprofessoriksi Aalto-yliopistoon

Tavoitteena on edistää tekoälyn ja koneoppimisen soveltamista tutkimukseen, opetukseen ja yritysyhteistyöhön sekä auttaa uudesta Business Analytics -maisteriohjelmasta valmistuvia asemoitumaan kuumilla työmarkkinoilla.
Ilkka Tomperi
Nimitykset Julkaistu:

Ilkka Tomperi on nimitetty Aalto-yliopiston kiinteistösijoittamisen työelämäprofessoriksi

"Kiinteistöala ja kiinteistösijoittamisen kenttä ovat murrosvaiheessa, mikä tekee tehtävästä erityisen mielenkiintoisen”, sanoo Ilkka Tomperi.
Flowers / Aalto University
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Rehtori on nimittänyt Aalto-yliopiston ensimmäiset johtavat yliopistonlehtorit

Rehtori on nimittänyt kaksi johtavaa yliopistonlehtoria: vanhemmat yliopistonlehtorit Johanna Bragge Kauppakorkeakoulusta ja Kai Zenger Sähkötekniikan korkeakoulusta ovat Aalto-yliopiston ensimmäiset johtavat yliopistonlehtorit.