Uutiset

Suomenkielinen käännös on julkaistu Future of Work -kurssista

Future of Work -verkkokurssi on julkaistu suomeksi nimellä Työn tulevaisuus.
Hertta Vuorenmaa kuvataan useammalla videokameralla Aallon Kauppakorkeakoulun aulassa.

Future of Work -verkkokurssi on julkaistu suomeksi nimellä Työn tulevaisuus. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu julkaisi kurssin ensimmäistä kertaa toukokuussa 2021 ja rekisteröityneitä käyttäjiä on jo yli 1 100 kurssin verkkoalustalla. Future of Work on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ensimmäinen monikielinen avoin verkkokurssi.

Kaikille avoin ja ilmainen Future of Work -verkkokurssi on suunniteltu lähtökohdaksi työn muuttumisen ymmärtämiselle ja sille, että muutoksella on monenlaisia vaikutuksia niin yhteiskunnallisella, organisaation kuin yksilön tasoilla. Kauppakorkeakoulun tutkijat ovat koonneet tämän MOOCin (Massive Open Online Course), joka tarjoaa akateemisia näkemyksiä työn tulevaisuudesta helposti saavutettavassa muodossa.

Olemme keskellä neljättä teollista vallankumousta, joka alkoi jo kauan ennen koronapandemiaa. Tulevaisuuden työn ymmärtäminen voi tuntua haastavalta jatkuvan tietotulvan keskellä. Tämä kurssi tarjoaa näkemyksen siitä, kuinka teknologinen kehitys meneillään olevan neljännen teollisen vallankumouksen aikana muuttaa työskentelytapaamme ja sitä, miten nämä muutokset vaikuttavat eri tasoilla.

Kurssin sisällöt perustuvat sekä akateemiseen tutkimukseen että hiljattain julkaistuihin globaalien järjestöjen, kuten Maailman talousfoorumin (WEF) ja Kansainvälisen työjärjestön (ILO) raportteihin. Future of Work -tutkimushankkeen tutkimusjohtaja Hertta Vuorenmaa, professori Kristiina Mäkelä ja Executive in Residence Juha Äkräs, kaikki kolme Kauppakorkeakoulun johtamisen laitokselta, ovat koonneet kurssimateriaalit. Future of Work -tutkimushanke on saanut rahoitusta Suomen Akatemialta neljäksi vuodeksi (2019–2022) ja se kokoaa yhteen Aalto-yliopistossa tehtävää, monitieteistä tulevaisuuden työn tutkimusta.

Koronapandemia on vaikuttanut tapaamme työskennellä, mutta monet muutokset ovat osa laajempaa ja pidempikestoisempaa kehityskulkua.

Laura Sivula, ohjelmajohtaja

“Moni meistä valmistautuu syksyllä koittavaan hybridi-työskentelyyn ja osittaiseen palaamiseen toimistoille. Koronapandemia on vaikuttanut tapaamme työskennellä, mutta monet muutokset ovat osa laajempaa ja pidempikestoisempaa kehityskulkua. Tämä kurssi auttaa ymmärtämään ja tutkailemaan työn muutosta monesta eri näkökulmasta ja toivottavasti myös luo uskoa tulevaan ja tulevaisuuden työn tulkitsemiseen. Kurssi on helppo suorittaa omaan tahtiin ja toivommekin, että mahdollisimman moni suomalainen löytää tämän kurssin pariin, etenkin nyt kun suomenkielinen kieliversio on myös saatavilla”, sanoo ohjelmajohtaja Laura Sivula.

Rekisteröidy kurssille osoitteessa: https://futureofwork.fi/fi/courses/tyon-tulevaisuus/

Syyskuussa alustalla julkaistaan myös uusi kurssi nimeltään Finland Works. Tällä kurssilla keskitytään erityisesti suomalaisen työkulttuurin ja työelämän erityispiirteisiin, joita tarkastellaan sekä yhteiskunnan, organisaatio- että yksilötasolla. Kurssi sisältää olennaista tietoa ja vinkkejä suomalaisesta työelämästä kaikille Suomesta työtä etsiville ja aiheesta kiinnostuneille.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Tuomas Ilveskoski.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Tuomas Ilveskoski

KPMG:llä Audit partnerina toimiva Tuomas Ilveskoski kannustaa opiskelijoita valitsemaan opinnoissaan sellaisia aiheita, jotka aidosti kiinnostavat ja motivoivat. ”Kun hakeutuu sellaisten asioiden pariin, jaksaa aina innostua opinnoistaan ja tulevaisuudessa työstään uudestaan ja uudestaan.”
Aki Toivonen.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Aki Toivonen

”Uskon, että markkinoinnin ja brändityön rooli tulee vain korostumaan tulevaisuuden yritystoiminnassa, kun nykyisestä kulutuskulttuurista hiljalleen siirrytään yhä tiedostavampiin valintoihin.”
designtalks_banner.jpg
Opinnot Julkaistu:

Hyvä muotoilu hyödyttää kaikkia – avoin DesignTalks-luentosarja alkaa

Luentosarja muotoilusta ei-muotoilijoille. Puheenvuoroissa asiantuntijat pureutuvat muotoilun hyötyihin eri tilanteissa ja eri näkökulmista. Luennot ovat englanniksi.
Graphic of BMOE bootcamp, with text "Flights, group transportation and accommodation fees covered. Apply by November 29th at avp.aalto.fi"
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

AVP tarjoaa mahdollisuuden osallistua yrittäjyyskurssille Kaliforniassa

AVP:n opiskelijat voivat nyt hakea Berkeley Method of Entrepreneurship -yrittäjyyskurssille Kaliforniassa, ilman lento- ja majoituskuluja.