Uutiset

Suomenkielinen käännös on julkaistu Future of Work -kurssista

Future of Work -verkkokurssi on julkaistu suomeksi nimellä Työn tulevaisuus.
Hertta Vuorenmaa kuvataan useammalla videokameralla Aallon Kauppakorkeakoulun aulassa.

Future of Work -verkkokurssi on julkaistu suomeksi nimellä Työn tulevaisuus. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu julkaisi kurssin ensimmäistä kertaa toukokuussa 2021 ja rekisteröityneitä käyttäjiä on jo yli 1 100 kurssin verkkoalustalla. Future of Work on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ensimmäinen monikielinen avoin verkkokurssi.

Kaikille avoin ja ilmainen Future of Work -verkkokurssi on suunniteltu lähtökohdaksi työn muuttumisen ymmärtämiselle ja sille, että muutoksella on monenlaisia vaikutuksia niin yhteiskunnallisella, organisaation kuin yksilön tasoilla. Kauppakorkeakoulun tutkijat ovat koonneet tämän MOOCin (Massive Open Online Course), joka tarjoaa akateemisia näkemyksiä työn tulevaisuudesta helposti saavutettavassa muodossa.

Olemme keskellä neljättä teollista vallankumousta, joka alkoi jo kauan ennen koronapandemiaa. Tulevaisuuden työn ymmärtäminen voi tuntua haastavalta jatkuvan tietotulvan keskellä. Tämä kurssi tarjoaa näkemyksen siitä, kuinka teknologinen kehitys meneillään olevan neljännen teollisen vallankumouksen aikana muuttaa työskentelytapaamme ja sitä, miten nämä muutokset vaikuttavat eri tasoilla.

Kurssin sisällöt perustuvat sekä akateemiseen tutkimukseen että hiljattain julkaistuihin globaalien järjestöjen, kuten Maailman talousfoorumin (WEF) ja Kansainvälisen työjärjestön (ILO) raportteihin. Future of Work -tutkimushankkeen tutkimusjohtaja Hertta Vuorenmaa, professori Kristiina Mäkelä ja Executive in Residence Juha Äkräs, kaikki kolme Kauppakorkeakoulun johtamisen laitokselta, ovat koonneet kurssimateriaalit. Future of Work -tutkimushanke on saanut rahoitusta Suomen Akatemialta neljäksi vuodeksi (2019–2022) ja se kokoaa yhteen Aalto-yliopistossa tehtävää, monitieteistä tulevaisuuden työn tutkimusta.

Koronapandemia on vaikuttanut tapaamme työskennellä, mutta monet muutokset ovat osa laajempaa ja pidempikestoisempaa kehityskulkua.

Laura Sivula, ohjelmajohtaja

“Moni meistä valmistautuu syksyllä koittavaan hybridi-työskentelyyn ja osittaiseen palaamiseen toimistoille. Koronapandemia on vaikuttanut tapaamme työskennellä, mutta monet muutokset ovat osa laajempaa ja pidempikestoisempaa kehityskulkua. Tämä kurssi auttaa ymmärtämään ja tutkailemaan työn muutosta monesta eri näkökulmasta ja toivottavasti myös luo uskoa tulevaan ja tulevaisuuden työn tulkitsemiseen. Kurssi on helppo suorittaa omaan tahtiin ja toivommekin, että mahdollisimman moni suomalainen löytää tämän kurssin pariin, etenkin nyt kun suomenkielinen kieliversio on myös saatavilla”, sanoo ohjelmajohtaja Laura Sivula.

Rekisteröidy kurssille osoitteessa: https://futureofwork.fi/fi/courses/tyon-tulevaisuus/

Syyskuussa alustalla julkaistaan myös uusi kurssi nimeltään Finland Works. Tällä kurssilla keskitytään erityisesti suomalaisen työkulttuurin ja työelämän erityispiirteisiin, joita tarkastellaan sekä yhteiskunnan, organisaatio- että yksilötasolla. Kurssi sisältää olennaista tietoa ja vinkkejä suomalaisesta työelämästä kaikille Suomesta työtä etsiville ja aiheesta kiinnostuneille.

Lisätietoja

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kolme henkilöä keskustelee pöydän ääressä läppärit edessä. Yksi lukee samalla kirjaa.
Opinnot Julkaistu:

Uusien esihenkilöiden keskinäinen vertaistuki korostui Aallon First time manager -ohjelmassa

Ohjelman vertaistapaamiset saavat osallistujilta kiitosta, ja osa on jatkamassa niitä koulutuksen jälkeenkin.
Eero Eloranta
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Uusi kirja tuotantotalouden kehittymisestä tieteenalana Suomessa ja kansainvälisesti

Eero Elorannan kirja kuvaa tuotantotalouden kehitystä osana talouden muutosten ja tekniikan yliopistojen kehitystä.
Opiskelijoita kävelemässä vihreiden puiden alla
Opinnot Julkaistu:

Lahjoitukset mahdollistavat kaikille opiskelijoille opiskeluvaihtoon lähtemisen

Kansainvälinen opiskelijavaihto on oleellinen osa monen Kauppakorkeakoulun opiskelijan opintoja.
Illustration image of an early autumn day, depicting Otakaari 2B from the opposite side of Tietotie. Some leaves are on the ground, there are people walking on campus, undistinguishable faces.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Ehdota uutta nimeä Otakaari 2B -rakennukselle

Lähetä oma nimiehdotuksesi viimeistään 14.6.!