Uutiset

Suomen kieltä ei tarvitse osata saadakseen kesätöitä

Yli 70 % Aalto Summer Job Dayhin osallistuneista työnantajista palkkaa mielellään myös ulkomaalaisia, jotka eivät puhu suomea.
Two female students chatting at the Aalto Summer Job Day on 16 January 2020. Photo: Kalle Kataila / Aalto University
Aalto Summer Job Day -kesätyötapahtuma järjestettiin Aalto-yliopiston Kandidaattikeskuksessa 16. tammikuuta 2020. Kuva: Kalle Kataila / Aalto-yliopisto

Yli 60 työnantajaa ja yli tuhat opiskelijaa osallistui Aalto Summer Job Dayhin torstaina 16. tammikuuta Aalto-yliopiston Kandidaattikeskuksessa Otaniemessä. Aallon ura- ja rekrytointipalvelut järjestää vuosittain kaksi suurta tapahtumaa. Marraskuussa järjestetään Aalto Talent Expo ja tammikuussa Aalto Summer Job Day. Lisäksi joulukuussa järjestetään edellisiä pienempi CHEM Urafoorumi, joka on kemian tekniikan alan opiskelijoille kohdennettu ura- ja rekrytointitapahtuma.

Tämänvuotiseen Aalto Summer Job Dayhin osallistui 64 näytteilleasettajaa, jotka edustivat niin yrityksiä, julkista sektoria kuin Aallon korkeakoulujen laitoksia ja ohjelmia. Esittelypisteiden luona käytiin vilkasta keskustelua ja kesätyöpaikkoja oli tarjolla paljon. Peräti 72 % näytteilleasettajista oli etukäteen ilmoittanut, että he ovat valmiita palkkaamaan kesätöihin myös ulkomaalaisia opiskelijoita, jotka eivät puhu suomea!

Kesätöiden hakuaika on alkanut

Hakuaika kesätöihin on paraikaa meneillään ja päättyy monessa organisaatiossa jo helmikuun lopussa. Joitain kesätyöpaikkoja voi toki hakea vielä maalis-huhtikuussakin. Muutamat satunnaisotannalla valitut messuille osallistuneet kertoivat kesätyömahdollisuuksista seuraavasti.

HR-manager Arttu Lindroos Teknokselta kertoi, että heillä on avoinna kandiopiskelijoille 80 kesätyöpaikkaa. Tuotannossa on tarjolla esimerkiksi maalien valmistamista, laadunvalvontaa ja logistiikan tehtäviä.

”Kemian tekniikan osaamisesta ja mahdollisesta aiemmasta työkokemuksesta on työtehtävissä hyötyä, mutta hyvin voi tulla palkatuksi myös ilman aiempaa kokemusta, jos asenne uuden oppimiseen ja työn tekemiseen on reipas. Maisterivaiheen opiskelijat voivat puolestaan hakea Teknoksen trainee-ohjelmaan”, Arttu Lindroos sanoi.

Helsingin kaupungin rekrytointikonsultti Katja Sorvali kertoi, että Helsingin kaupungilla työskentelee vuosittain noin 4 000 kesätyöntekijää. Lähes kaikille Aallon koulutusalojen opiskelijoille on tarjolla töitä.

”Esimerkiksi kaupunkiympäristön toimialalla on avautumassa paikkoja maisema-arkkitehti- ja arkkitehtiopiskelijoille sekä viestinnän ja IT-alan opiskelijoille”, Katja Sorvali vinkkaa.

Aalto Summer Job Day. Photo: Kalle Kataila / Aalto University
Opiskelija Helsingin kaupungin esittelypisteellä. Kuva: Kalle Kataila / Aalto-yliopisto

Helposti saattaa unohtua, että myös Aalto-yliopistossa on tarjolla kymmeniä kesätyöpaikkoja. Puolet Aallon korkeakouluista on jo julkaissut kesätyöpaikkansa, loput paikat tulevat hakuun lähiviikkojen aikana. Sähkötekniikan korkeakoulun henkilöstösihteerin Mirjam Lappalaisen mukaan kesätöiden ohessa voi usein tehdä myös päättö- tai kandidaattityötään. Hän myös iloitsi siitä, miten monet lehtoritkin markkinoivat aktiivisesti kesätyömahdollisuuksia Aallossa.

Tuotantotalouden opiskelija Tiina Ahva Perustieteiden korkeakoulusta oli yksi tapahtumassa käyneistä opiskelijoista. Hän oli tullut katselemaan, mitä työnantajia on paikalla, ja oli aikeissa jutella niistä itselle mielenkiintoisimpien kanssa. Tiina Ahva kertoi, että hänellä on jo syksylle konsulttiharjoittelupaikka, ja että konsultointiin ja strategiaan liittyvät työt tuntuisivat mieleisiltä kesäksikin.

Kesätyömahdollisuuksista keskustelemisen lisäksi Aalto Summer Job Day tarjosi opiskelijoille mahdollisuuden otattaa itsestään laadukas kuva CV:tä varten ja saada asiantuntijoiden kommentteja CV:n sisältöön ja ulkoasuun.

”Oli ilo nähdä Aalto Summer Job Dayssä paljon sekä työnantajia että opiskelijoita. Yli 60 näytteilleasettajaa kertoo siitä, että Aallon opiskelijat ovat haluttuja työntekijöitä. Kiitän lämpimästi kaikkia tapahtumaan osallistuneita. Tämän vuoden Aalto Talent Expo järjestetään jälleen syksyllä, jolloin toivottavasti näemme Otahallissa taas tuhansia osallistujia verkostoitumassa ura- ja rekrytointiasioiden merkeissä”, sanoo Kauppakorkeakoulun työnantajapalveluiden asiantuntija Annemari Rautio.

Teksti: Terhi Ollikainen

Recruiting specialist from Posti presenting summer job possibilities at Posti. Photo: Kalle Kataila / Aalto University
Postin esittelypiste. Kuva: Kalle Kataila / Aalto-yliopisto
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Digital Education Council
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppakorkeakoulu Digital Education Councilin jäseneksi

Allianssilla on yhteinen visio kestävän kehityksen edistämiseksi korkeakoulutuksessa.
Hollmen Reuter Sandman arkkitehtien suunnittelema Naisten keskus Senegalissa
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Naisarkkitehdit esille

Suomalaiset arkkitehdit Saija Hollmén, Jenni Reuter ja Helena Sandman ovat mukana 100 Women: Architects in Practice -kirjassa.
Räätälöity opiskelijaprojekti Hiltille, projektiryhmä päätöstapaamisessa
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijat auttoivat Hiltiä ymmärtämään sen asiakkaiden taloudellista päätöksentekoa

Hilti (Suomi) Oy ja Kauppakorkeakoulu yhdistivät voimansa selvittääkseen Hiltin työkalupalvelun taloudellisia vaikutuksia sekä kehittääkseen palvelun myyntiprosessia asiakasyritysten talousjohdon kanssa.
Emma Nordback vasemmalla ja Niina Nurmi oikealla. Kuva: Oona Hilli, Aalto-yliopistoU
Mediatiedotteet Julkaistu:

Hyvinvoivan tiimin jäsenet voivat olla miltei loppuunpalaneita – toisaalta huonosti voiva tiimi voi koostua hyvinvoivista yksilöistä

Uuden tutkimuksen mukaan hyvinvoivat tiimin jäsenet voivat muodostaa huonosti voivan tiimin, ja toisaalta hyvinvoivan tiimin jäsenet voivat olla miltei loppuunpalaneita. Tutkimustulokset on julkaistu äskettäin arvostetussa Journal of Organizational Behavior -lehdessä.