Uutiset

Solve the SDGs -hackathon järjestetään jälleen — nyt Suomessa ja Intiassa

Solve the SDGs on hackathon, jossa osallistujat työskentelevät yhdessä kohti parempaa tulevaisuutta kehittämällä ratkaisuja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Tänä vuonna Solve the SDGs järjestetään samanaikaisesti Suomessa ja Intiassa, mikä mahdollistaa laajemman vaikuttavuuden ja antaa molepien maiden osallistujille uusia näkökulmia kestävään kehitykseen.
Ryhmä ihmisiä työskentelee hackathonissa

Aalto Ventures Programin ja Junctionin järjestämä kestävän kehityksen hackathon Solve the SDGs järjestetään tänä vuonna 22.-24.3. yhtä aikaa Suomessa ja Intiassa.

Tapahtuma tuo yhteen kansainvälisen joukon opiskelijoita, alumneja, yritysedustajia ja mentoreita työskentelemään yhdessä kestävän kehityksen tavoitteisiin liittyvien haasteiden parissa yhden viikonlopun ajan.

Tämän vuoden hackathonin teema on tämänpäiväisten valintojen vaikutus tulevaisuuteen. Tulevaisuus voi tuntua kaukaiselta, mutta jokainen tänään tekemämme valinta vaikuttaa siihen — ja tänään voimme vielä ratkaista isojakin ongelmia, ennen kuin ne kasvavat liian suuriksi.

Henkilö ottaa selfietä tiiminsä kanssa hackathonissa

Viime vuonna Solve the SDGs järjestettiin Suomessa, Ugandassa ja Tansaniassa ja se houkutteli mukaan lähes 400 osallistujaa ympäri maailmaa, joista 250 työskenteli päätapahtumassa Otaniemessä. Yhdessä osallistujat tuottivat noin 90 ratkaisua johinkin maailman akuuteimmista ongelmista yhdeksälle partneriorganisaatiolle.

Hackathon on avoin kaikille opintojen vaiheesta tai opintoalasta riippumatta, ja myös muille kuin yliopisto-opiskelijoiille. Aiempaa hackathon- tai ohjelmointikokemusta ei tarvita, kiinnostus uuden kehittämistä ja kestävää kehitystä kohti riittää.

Lue lisää ja ilmoittaudu osoitteessa https://www.solvethesdgs.com

Näkymä Kauppakorkeakoulusta hackathonin aikaan

Solve the SDGs 2024

Hae mukaan kestävän kehityksen hackathoniin! Luo ratkaisuja todellisiin haasteisiin ja aloita työ paremman huomisen eteen jo tänään.

Lue lisää
In the middle is the logo of Solve the SDGs. In the background a melted blop of plastic and the remnants of items like a flamingo beach float and a dog toy.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

People at the campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

CESAER Task Force Openness of Science and Technology vierailee Aallossa

Aalto-yliopisto järjestää CESAER Task Force Openness of Science and Technologyn tapaamisen 16.–17.4.2024.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.
Eemeli Mölsä saa tohtorinhatun
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Tohtoritason osaamiselle on tarvetta, kun ABB valmistautuu vihreään loikkaan

Aalto-yliopiston ja ABB:n yhteisissä väitöstutkimushankkeissa koulutetaan tohtoreita, joilla on huippuosaamista tulevaisuuden menestystuotteiden kehittämiseen.
Visuaalisen tekoälyn avulla luotu hahmotelma kaupunkialueen kehittämiseksi Batterseassa, Lontoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Arkkitehtiopiskelijat suunnittelivat tekoälyn avulla sosiaalisia innovaatioita Lontooseen

Suunnittelussa yhdistettiin ensimmäistä kertaa laadullinen evolutionaarinen suunnittelu ja visuaalinen generatiivinen tekoäly.