Uutiset

Solve the SDGs -hackathon järjestetään jälleen — nyt Suomessa ja Intiassa

Solve the SDGs on hackathon, jossa osallistujat työskentelevät yhdessä kohti parempaa tulevaisuutta kehittämällä ratkaisuja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Tänä vuonna Solve the SDGs järjestetään samanaikaisesti Suomessa ja Intiassa, mikä mahdollistaa laajemman vaikuttavuuden ja antaa molepien maiden osallistujille uusia näkökulmia kestävään kehitykseen.
Ryhmä ihmisiä työskentelee hackathonissa

Aalto Ventures Programin ja Junctionin järjestämä kestävän kehityksen hackathon Solve the SDGs järjestetään tänä vuonna 22.-24.3. yhtä aikaa Suomessa ja Intiassa.

Tapahtuma tuo yhteen kansainvälisen joukon opiskelijoita, alumneja, yritysedustajia ja mentoreita työskentelemään yhdessä kestävän kehityksen tavoitteisiin liittyvien haasteiden parissa yhden viikonlopun ajan.

Tämän vuoden hackathonin teema on tämänpäiväisten valintojen vaikutus tulevaisuuteen. Tulevaisuus voi tuntua kaukaiselta, mutta jokainen tänään tekemämme valinta vaikuttaa siihen — ja tänään voimme vielä ratkaista isojakin ongelmia, ennen kuin ne kasvavat liian suuriksi.

Henkilö ottaa selfietä tiiminsä kanssa hackathonissa

Viime vuonna Solve the SDGs järjestettiin Suomessa, Ugandassa ja Tansaniassa ja se houkutteli mukaan lähes 400 osallistujaa ympäri maailmaa, joista 250 työskenteli päätapahtumassa Otaniemessä. Yhdessä osallistujat tuottivat noin 90 ratkaisua johinkin maailman akuuteimmista ongelmista yhdeksälle partneriorganisaatiolle.

Hackathon on avoin kaikille opintojen vaiheesta tai opintoalasta riippumatta, ja myös muille kuin yliopisto-opiskelijoiille. Aiempaa hackathon- tai ohjelmointikokemusta ei tarvita, kiinnostus uuden kehittämistä ja kestävää kehitystä kohti riittää.

Lue lisää ja ilmoittaudu osoitteessa https://www.solvethesdgs.com

Näkymä Kauppakorkeakoulusta hackathonin aikaan

Solve the SDGs 2024

Hae mukaan kestävän kehityksen hackathoniin! Luo ratkaisuja todellisiin haasteisiin ja aloita työ paremman huomisen eteen jo tänään.

Lue lisää
In the middle is the logo of Solve the SDGs. In the background a melted blop of plastic and the remnants of items like a flamingo beach float and a dog toy.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.
Anniina Isomäki ja Ira van der Pals
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppatieteiden osaamisella voi vaikuttaa koko yhteiskuntaan ja sen tulevaisuuteen

Sijoitusjohtaja Ira van der Pals ja salkunhoitaja Anniina Isomäki arvostavat myös hyvää tasapainoa merkityksellisten työtehtävien ja muun elämän välillä.
A group of students and mentors visiting Murata office.
Yhteistyö Julkaistu:

Murata mentoroi kansainvälisiä opiskelijoita International Talent -ohjelmassa

Aalto-yliopiston International Talent -ohjelma tuo yhteen kansainvälisiä opiskelijoita ja yrityksiä. Murata on ollut mukana vuodesta 2021 ja mentoroinut jo yli 60 opiskelijaa.
Kiia Einola hymyilee kameralle. Otaniemen amfiteatteri taustalla.
Yhteistyö Julkaistu:

Kiia Einolan mielestä rakennusten tulisi tukea meidän kaikkien hyvinvointia

Kiia Einolan opintomatka Aalto-yliopistossa ulottuu kandiopinnoista aina väitöskirjatutkijaksi asti. Maisteriopintojen aikaiset kesätyöt herättivät Kiian kiinnostuksen talotekniikan tutkimuksesta. Hän työstää tällä hetkellä väitöskirjaansa älyrakennusten tohtoriopiskelijana yhteistyössä sähkötekniikkaan erikoistuneen yrityksen Helvarin kanssa.