Uutiset

Solve the SDGs -hackathon järjestetään jälleen — nyt kahdella mantereella

Solve the SDGs on hackathon, jossa osallistujat työskentelevät yhdessä kohti parempaa huomista kehittämällä ratkaisuja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Tänä vuonna Solve the SDGs järjestetään samanaikaisesti Suomessa, Ugandassa ja Tansaniassa, mikä mahdollistaa mannertenvälisen yhteistyön ja uusia näkökulmia tuttuihin haasteisiin.
Vibrant purple and red colored banner with a decorative logo for 'Solve the SDGs'.  The tagline reads 'Work together for a better tomorrrow'.

Aalto Ventures Programin ja Junctionin järjestämä kestävän kehityksen hackathon Solve the SDGs järjestetään tänä vuonna 31.3.–2.4. yhtä aikaa Suomessa, Ugandassa ja Tansaniassa.

Tapahtuma tuo yhteen kansainvälisen joukon opiskelijoita, alumneja ja mentoreita työskentelemään yhdessä kestävän kehityksen tavoitteisiin liittyvien haasteiden parissa yhden viikonlopun ajan.

Tämän vuoden hackathonin teema on yhdessä työskentely paremman tulevaisuuden eteen. Yhteistyö eri maiden välillä ja eri opintosuuntien törmäyttäminen mahdollistavat uudenlaisten ratkaisujen keksimisen tuttuihin haasteisiin.

Man with Solve the SDGs t-shirt in Startup Sauna

Viime vuonna Solve the SDGs houkutteli mukaan yli 200 osallistujaa ympäri maailmaa, ja miltei sata osallistui paikan päällä Startup Saunalla Otaniemessä. Yhdessä osallistuja tuottivat yli kolmekymmentä ratkaisua johinkin maailman akuuteimmista ongelmista.

Hackathon on avoin kaikille opintojen vaiheesta tai opintoalasta riippumatta, ja myös muille kuin yliopisto-opiskelijoiille. Aiempaa hackathon- tai ohjelmointikokemusta ei tarvita, kiinnostus uuden kehittämistä ja kestävää kehitystä kohti riittää.

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Hae apurahaa kesäopintoihin ulkomailla (ELEC)

Sähkötekniikan korkeakoulu myöntää kandi- ja maisteriopiskelijoilleen apurahoja kesällä 2024 järjestettäviä kesäkouluja varten.
Aalto yliopisto, Squad opiskelijat, toukokuu-2023. Kuva: Aleksi Poutanen
Opinnot Julkaistu:

Master’s Award in Development Studies -palkinnon hakuaika käynnissä

Vuoden 2024 Master’s Award in Development Studies -palkinnon hakuaika on meneillään 15.8.2024 asti. Palkinnolla yliopistojen kehitysyhteistyöverkosto UniPID ja Kehitystutkimuksen seura FSDR antavat tunnustusta UniPID-jäsenyliopistojen poikkeuksellisen ansiokkaille maisterivaiheen opinnäytteille.
Student guide illustration, language and communications studies
Opinnot Julkaistu:

Kieliä, kulttuuria ja viestintää elokuussa

Kielikeskuksessa on kesällä taas tarjolla kielten, kulttuurin ja viestinnän kursseja.