Uutiset

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö lahjoittaa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun koulutusalalle

Säätiö tukee tieteellistä tutkimusta, jonka painopiste on henkisen hyvinvoinnin vaikutuksessa fyysiseen terveyteen. Tämä on keskeinen näkökulma esimerkiksi terveyden ja hyvinvoinnin arkkitehtuurin opetuksessa ja tutkimuksessa Aallossa.
Students at the campus.
Kuva: Aalto-yliopisto/Mikko Raskinen

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö lahjoittaa yhteensä 540 000 euroa suomalaisille yliopistoille. Säätiön lahjoitus Aalto-yliopistolle kohdennetaan taiteiden ja suunnittelun koulutusalalle.

”Suomen yliopistoissa tehdään laaja-alaista ja arvokasta työtä, joka linkittyy suoraan Gyllenbergin säätiön tarkoitukseen. Tuemme tieteellistä tutkimusta, jonka painopiste on henkisen hyvinvoinnin vaikutuksessa fyysiseen terveyteen. Tämä tutkimustyö voi olla niin perinteistä lääketieteellistä tutkimusta kuin myös sellaista tutkimusta, joka keskittyy esimerkiksi asuinympäristöjen tai sosiaalisten tekijöiden terveydellisten vaikutusten ymmärtämiseen”, sanoo Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön toimitusjohtaja Jannica Fagerholm.

Ihmislähtöisyys ja yhteisöllisyys hyvinvoinnin osatekijöinä

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa henkisen hyvinvoinnin vaikutus fyysiseen terveyteen on keskeistä etenkin terveyden ja hyvinvoinnin arkkitehtuurin opetuksessa ja tutkimuksessa. Terveydenhuollon laitoskeskeisen ajattelun ja prosessilähtöisen suunnittelun rinnalle on tuotu humaanimpi, ihmiskeskeinen ja myös läheiset huomioon ottava lähestymistapa. Esimerkkeinä tästä ovat Monimuotoista integroitua asumista muistisairaille (MonIA) -projekti, joka päättyi tänä keväänä sekä saattohoitoympäristöjen suunnittelukurssi.  

”Haluamme tukea Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ennakkoluulotonta ja uraauurtavaa kehitystyötä henkisen hyvinvoinnin ja fyysisen terveyden välisen yhteyden vahvistamiseksi”, Fagerholm toteaa. 

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Tuomas Auvinen kiittää säätiötä sen laaja-alaisuudesta sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ymmärtämisestä.

”Erityisesti arkkitehtuurilla ja palvelumuotoilulla on tärkeä rooli terveys- ja hyvinvointialan innovatiivisessa suunnittelussa. Vähitellen ollaan pääsemässä irti tiukasti laitoskeskeisestä ajattelutavasta. Tämä tarkoittaa hajautetumpia, liikkuvia terveyspalveluja lähellä ihmisten arkea, suurempaa myötätuntoa potilaiden kokemuksia kohtaan ja tiloja, jotka on suunniteltu stimuloimaan kaikkia aisteja. Pyrkimys on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, ja on upeaa, että Gyllenbergien säätiö näkee tämänkaltaisessa työssä suurta arvoa”, Auvinen sanoo.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

5G-kesäkoulu 2022
Yhteistyö Julkaistu:

5G Hack the Mall -kesäkoulu tarjoaa yrityksille ja alueille kustannustehokkaan tavan oppia 5G-teknologiasta

Se tarjoaa myös hyvän mahdollisuuden käynnistää yrityksiä ja aluetta palvelevia uusinta teknologiaa soveltavia kehitysprojekteja.
Design by Sushant Passi
Yhteistyö Julkaistu:

Fiskars Group lahjoittaa 250 000 euroa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun alalle

Lahjoitus on osa Fiskars Groupin ja Aallon pitkäaikaista yhteistyötä, joka on sisältänyt muun muassa vastuulliseen muotoiluun ja tulevaisuuden materiaaleihin keskittyviä kursseja.
Porthania
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Matematiikan alan naisten kansainvälinen konferenssi ja Ladyženskaja-palkinnon julkistus 1.-2.7.2022

International Mathematical Union -järjestön matematiikan alan naisten valiokunta järjestää kautta aikojen toisen (WM2)- eli World Meeting for Women in Mathematics -konferenssin 1.–2.7.2022. Sen yhteydessä jaetaan matemaattisen fysiikan palkinto, joka on nimetty Olga Aleksandrovna Ladyženskajan mukaan.
Mirko Varano is the Unite! Key Liaison Officer at KTH.
Yhteistyö Julkaistu:

Yli 200 Unite-yliopistoverkoston jäsentä kokoontui Tukholmassa

Aurinkoinen Tukholma toivotti tervetulleeksi yli 200 Unite-yliopistoverkoston työntekijää ja opiskelijaa kesäiseen yhteisötapahtumaan 13.-15.6.2022 KTHlle.