Uutiset

Shaking up Tech valtaa lokakuussa jälleen kampuksen

Tapahtuman tarkoituksena on lisätä naisten ja muunsukupuolisten määrää tekniikan alalla.
Ihmisiä salissa
Vuoden 2019 Shaking up tech -osallistujia Aallossa. Kuva: Aalto-yliopisto

Shaking up Tech -tapahtuma palaa tänä syksynä kampukselle usean vuoden tauon jälkeen. Ilmoittautuminen 13. lokakuuta järjestettävään tapahtumaan alkaa elokuun 1. päivä. Tapahtuma on tarkoitettu ammatinvalinnan kynnyksellä oleville naisille ja muunsukupuolisille.

Shaking up Tech järjestettiin edellisen kerran kampuksella vuonna 2019, jolloin paikalle saapui noin 300osallistujaa. Tänäkin vuonna osallistujia mahtuu Aallon tapahtumaan maksimissaan 300.

Shaking up Tech tarjoaa osallistujille puheita ja erilaisia työpajoja, joiden kautta esitellään tekniikan alaa ja sen uusimpia kehityssuuntia ja haasteita. Workshopeissa osallistujat pääsevät kokeilemaan itse, millaista tekniikan alalla työskentely voisi olla. Niiden puitteissa osallistujat pääsevät muun muassa tutustumaan Aallon akustiikkalaboratorioon, virtuaalireissulle aurinkokuntaamme sekä dippaamaan kurkulle biohajoavan kääreen.

Yksi valittavista työpajoista on myös saanut tukea Aallon perustieteiden korkeakoulun yhdenvertaisuusrahastolta. Tietotekniikan laitoksen käytettävyystutkimuksen tutkimusryhmän työpajassa osallistujat Suomesta ja Namibiasta keskustelevat uuden teknologian luomista mahdollisuuksista. Työpajassa suomalaiset osallistujat pääsevät katsomaan, miltä teknologia näyttää toisesta kulttuurista tulevien nuorten silmin – millaisia toiveita heillä on teknologian suhteen ja millaisia haittoja uusi teknologia on saattanut aiheuttaa.

Tapahtuma siirtyi syksylle tammikuulta, jonne se puolestaan oli lykkääntynyt koronan vuoksi syksyltä 2021. Tapahtuman luonteen vuoksi sitä ei haluttu järjestää etänä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Illustration image of an early autumn day, depicting Otakaari 2B from the opposite side of Tietotie. Some leaves are on the ground, there are people walking on campus, undistinguishable faces.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Ehdota uutta nimeä Otakaari 2B -rakennukselle

Lähetä oma nimiehdotuksesi viimeistään 14.6.!
Aalto Acoustics Lab, image: Mikko Raskinen
Kampus Julkaistu:

Vierailut Aalto-yliopiston akustiikan laboratorioon syksyllä 2023

Voit varata vierailuajan verkkolomakkeella.
Multiple coils of different shapes within the same transcranial magnetic stimulation device: figures of eight, loops and circles. Photo: Aalto University
Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Näkymätön: Minikokoisesta supersensorista unohdettuun rakennusmateriaaliin – uusi näyttely tekee näkymättömän näkyväksi

Näe tulevaisuus uusin silmin Otaniemessä. Syyskuun 2023 Designs for a Cooler Planet -festivaalin teemana on Näkymätön.
Jason Selvarajan, photo by Jessica Sinikoski.
Kampus Julkaistu:

Jason Selvarajan: Yhteisen keittiön avulla voin tuoda ihmisiä yhteen

"Kun aloitin tehtävässä, minulle kerrottiin, että Space 21:een etsitään ”mood manager” -tyyppiä, jonka tehtävä on luoda hyvä ja positiivinen ilmapiiri sellaisella asenteella, että kaikki on mahdollista. En tosin ole aina hyvällä tuulella, vaikka muut ihmiset väittävätkin niin."