Uutiset

Shaking up Tech valtaa lokakuussa jälleen kampuksen

Tapahtuman tarkoituksena on lisätä naisten ja muunsukupuolisten määrää tekniikan alalla.
Ihmisiä salissa
Vuoden 2019 Shaking up tech -osallistujia Aallossa. Kuva: Aalto-yliopisto

Shaking up Tech -tapahtuma palaa tänä syksynä kampukselle usean vuoden tauon jälkeen. Ilmoittautuminen 13. lokakuuta järjestettävään tapahtumaan alkaa elokuun 1. päivä. Tapahtuma on tarkoitettu ammatinvalinnan kynnyksellä oleville naisille ja muunsukupuolisille.

Shaking up Tech järjestettiin edellisen kerran kampuksella vuonna 2019, jolloin paikalle saapui noin 300osallistujaa. Tänäkin vuonna osallistujia mahtuu Aallon tapahtumaan maksimissaan 300.

Shaking up Tech tarjoaa osallistujille puheita ja erilaisia työpajoja, joiden kautta esitellään tekniikan alaa ja sen uusimpia kehityssuuntia ja haasteita. Workshopeissa osallistujat pääsevät kokeilemaan itse, millaista tekniikan alalla työskentely voisi olla. Niiden puitteissa osallistujat pääsevät muun muassa tutustumaan Aallon akustiikkalaboratorioon, virtuaalireissulle aurinkokuntaamme sekä dippaamaan kurkulle biohajoavan kääreen.

Yksi valittavista työpajoista on myös saanut tukea Aallon perustieteiden korkeakoulun yhdenvertaisuusrahastolta. Tietotekniikan laitoksen käytettävyystutkimuksen tutkimusryhmän työpajassa osallistujat Suomesta ja Namibiasta keskustelevat uuden teknologian luomista mahdollisuuksista. Työpajassa suomalaiset osallistujat pääsevät katsomaan, miltä teknologia näyttää toisesta kulttuurista tulevien nuorten silmin – millaisia toiveita heillä on teknologian suhteen ja millaisia haittoja uusi teknologia on saattanut aiheuttaa.

Tapahtuma siirtyi syksylle tammikuulta, jonne se puolestaan oli lykkääntynyt koronan vuoksi syksyltä 2021. Tapahtuman luonteen vuoksi sitä ei haluttu järjestää etänä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Anni Kaaria
Kampus Julkaistu:

Rakennusten aukioloajat vuodenvaihteessa 2022

Otaniemen kampuksen rakennusten sekä Aalto-yliopisto Töölön aukioloajoissa on muutoksia vuodenvaihteessa joulu-tammikuussa.
White coffee cup with Space 21 logo, space's common room on the background.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Tervetuloa aamukahville Space 21:een keväällä 2023

Kahvia, aamupalaa ja hyvää seuraa radikaalin luovuuden olohuoneessa – kaikki Aaltolaiset ovat tervetulleita Space 21:en avointen ovien aamukahveille. Kevään 2023 aikataulu nyt julki!
Aalto logo on the snow
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Varautuminen kiertäviin sähkökatkoihin Otaniemen kampuksella

Mahdollisista katkoista pyritään viestimään etukäteen.
Aalto campus members and students
Kampus Julkaistu:

Kampusjäsenyys on pääsylippu Aalto-yliopiston kampukselle

Jäsenyyden kautta pääsee osaksi ainutlaatuista Aalto-yliopiston ekosysteemiä, joka yhdistää yritykset ja yliopiston saumattomasti yhteen.