Uutiset

Shaking up Tech kokoaa yhteen satoja tekniikan alasta innostuneita nuoria naisia ja muunsukupuolisia – ohjelmassa muun muassa musiikkiohjelmointia, puhtaan energian tuottamista ja revontulia

Aliedustettuja ryhmiä teknologia-alalle rohkaiseva tapahtuma palaa kampuksille Espoossa, Oulussa ja Lappeenrannassa 13. lokakuuta.
Workshop in Shaking up tech
Tapahtuman erilaisissa työpajoissa osallistujat pääsevät kokeilemaan, millaista olisi itse toimia tekniikan alalla. Kuva: Matti Ahlgren / Aalto-yliopisto

Tekniikan alan työllisyys on ollut viime vuosina huimassa kasvussa, mutta naisten osuus työvoimasta laahaa. Työmarkkinoilla vinoumaa on hankala korjata, koska se saa alkunsa jo nuorten valitessa opiskelualojaan.

Aalto-yliopiston, LUT-yliopiston ja Oulun yliopiston 13. lokakuuta järjestämä Shaking up Tech -tapahtuma tuo tekniikan alan moninaisia uramahdollisuuksia nuorten naisten ja muunsukupuolisten tietoon lukioaikana, kun ratkaisevat jatkokoulutusvalinnat ovat heille ajankohtaisia.

”Tavoitteena on näyttää nuorille naisille esimerkkiä ja rohkaista heitä hakemaan tekniikan alalle. Ala tarvitsee moninaisuutta kehittyäkseen, ja maailma tarvitsee erilaisia tekniikan alan osaajia keksimään ratkaisuja maapallon ja ihmisten hyvinvointiin”, toteaa Aalto-yliopiston apulaisprofessori Hanna Renvall, yksi tapahtuman puhujista.

Shaking up Tech palaa koronatauon jälkeen järjestäjäyliopistojen kampuksille kaikkiaan noin 300 osallistujan voimin.

”Aiempien vuosien palautteen mukaan osallistujien kiinnostus tekniikan alaan uravaihtoehtona lisääntyi huomattavasti tapahtuman seurauksena: melko paljon tai erittäin paljon tekniikan alasta kiinnostuneita oli tapahtuman jälkeen tuplasti enemmän kuin ennen tapahtumaa”, Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun kehityspäällikkö Marja Niemi sanoo.

Sukupuolijakauma vaihtelee selkeästi myös tekniikan alan sisällä. Esimerkiksi Aallossa uusi pääaine teknillinen psykologia houkuttelee nuoria varsin tasapuolisesti, samoin muun muassa kemiantekniikka. Shaking up tech pyrkii laajentamaan palettia, jonka naiset ja muunsukupuoliset kokisivat omakseen.

Työpajoissa osallistujat pääsevät kokeilemaan, millaista olisi itse toimia tekniikan alalla ja tutustumaan tutkimuksen uusimpien oivallusten kautta siihen, miten alalla pääsee vaikuttamaan maailmaan. Espoossa on työpajat muun muassa puhtaan energian tuottamisesta ja ympäristöystävällisestä tekstiiliteollisuudesta, Lappeenrannassa puolestaan tutustutaan esimerkiksi musiikkiohjelmointiin ja pohditaan ideasta tuotetta Myytinmurtajien hengessä. Oulussa tehdään puhdasta vettä valon avulla sekä tutustutaan magnetismiin ja revontuliin, sekä paljon muuta.

Tapahtumassa kuullaan jälleen myös innostavia puheenvuoroja sekä tutkijoilta että yritysmaailmassa toimivilta. Omista urapoluistaan kertovat muun muassa Oulussa head of future physiology Heli Koskimäki terveysteknologiayhtiö Ouralta, Lappeenrannassa dekaani Mari Kallioinen-Mänttäri insinööritieteiden tiedekunnastasekä Espoossa regional vice president Galith Nadbornik ICT-alan tutkimus- ja konsultointiyritys Gartnerilta.

Shaking up tech järjestettiin Suomessa ensi kertaa Aalto-yliopistolla vuonna 2018.

Lisätietoja:

Espoo, Aalto-yliopisto
Kehityspäällikkö Marja Niemi 
[email protected]
050 430 2084

Oulu, Oulun yliopisto
Markkinointisuunnittelija Raisa Juntunen
[email protected]
050 330 0525

Lappeenranta, LUT-yliopisto
Kehittämispäällikkö Päivi Saikko
[email protected]
050 442 7954

Shaking up Tech

Shaking up Tech -tapahtuman tavoite on tarjota monipuolinen käsitys tekniikasta alana ja uravalintana. Yliopistot järjestävät tapahtuman vuosittain ammatinvalinnan kynnyksellä oleville nuorille naisille.

Read more
Shaking up Tech, kuva Mikko Raskinen
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Picture Aalto University Unto Rautio
Opinnot Julkaistu:

Kansainvälisten opiskelijoiden tyytyväisyys Aaltoon huipputasoa

International Student Barometer -kysely toteutettiin vuoden 2022 lopussa.
Suvi Helko and Tiina Pylkkönen from Oasis of Radical Wellbeing at the Wellbeing on a Sustainable Campus event
Kampus Julkaistu:

Kohti sosiaalista kestävyyttä Aallossa

Aalto-yhteisö keskusteli sosiaalisen kestävyyden konseptista Earth Hour -viikon Hyvinvointia kestävällä kampuksella -tapahtumassa.
Keltainen viljapelto ja sininen taivas
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Lisääntyneet sään ääri-ilmiöt heikentävät eri viljelykasvien satoja maailmanlaajuisesti, vehnä suurin kärsijä

Viljelijöiden riski kohdata sään ääri-ilmiö kasvoi tutkimusjaksolla joka puolella maailmaa.
Kuvassa näkyy Satu Rämö punaisessa mekossa. Taustalla näkyy kirjanjulkistamistilaisuuden rekvisiittaa.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Monenlaisia urapolkuja: Satu Rämö kirjoittaa huippusuosittuja dekkareita vastapainoksi digitaaliselle viestinnälle, jossa pitää olla lyhyt ja ytimekäs

Omannäköinen elämä kirjailijana ja viestintäalan yrittäjänä on Satu Rämölle mahdollista, koska kaupallinen osaaminen auttaa pitämään katteet kunnossa ja oman talouden hallinnassa.