Uutiset

Seppo Junnila nimitetty Insinööritieteiden korkeakoulun varadekaaniksi

Junnilalla on laaja kokemus rakennetun ympäristön ja rakentamisen aloilta. Hän tutkii muun muassa keinoja hillitä ilmastonmuutosta soveltamalla elinkaariajattelua kaupunkirakentamisessa.
Seppo Junnila

Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä on nimittänyt professori Seppo Junnilan Insinööritieteiden korkeakoulun tutkimuksesta vastaavaksi varadekaaniksi. Hänen kolmivuotinen kautensa alkaa 1.9.2021. Professori Pentti Kujala jatkaa korkeakoulun innovaatiotoiminnasta ja vaikuttavuudesta vastaavana varadekaanina.

”Arvostan Seppo Junnilan visionääristä ajattelua ja hänen laajaa kokemustaan rakennetun ympäristön ja rakentamisen aloilta. Tutkimus tarvitsee menestyäkseen riittävän rahoituksen ja Junnila tuntee hyvin tärkeimmät tutkimusrahoitusmuodot, kuten Suomen Akatemian ja strategisen tutkimuksen rahoituksen (STN) sekä Business Finlandin sekä EU:n tutkimusrahoituksen. Uskon siitä olevan etua koko koulun tutkimukselle. Myös tohtorikoulutuksen kehittäminen on lähellä hänen sydäntään”, sanoo Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Gary Marquis.

Seppo Junnila työskentelee kiinteistöliiketoiminnan professorina rakennetun ympäristön laitoksella. Hänen tutkimuksensa painottuu elinkaariajattelun teknologioihin ja elinkaarijohtamiseen kaupunki- ja kiinteistökehityksessä, kestävään kiinteistötalouteen sekä lean-ajatteluun, innovaatioihin ja yrittäjyyteen kiinteistö- ja palvelualalla. Professori Junnila on johtanut useita suuria tutkimushankkeita, joissa on ollut mukana kymmeniä teollisuuskumppaneita. Tällä hetkellä hän ohjaa kahdentoista tohtorikoulutettavan ryhmää.

Professuurin ohella Junnila on toiminut dosenttina Tampereen teknillisessä yliopistossa kiinteistöjen ja rakennetun ympäristön elinkaaren tutkimuksessa. Hän on työskennellyt useita kertoja vierailevana tutkijana Kalifornian yliopistossa Berkeleyssä ja Stanfordin yliopistossa.

Ennen akateemista uraa Junnila työskenteli lukuisissa konsultointialan tehtävissä, esimerkiksi liiketoiminnan kehittämispäällikkönä ja osastopäällikkönä sekä liiketoimintajohtajana Suomen Innovaatiorahastossa (Sitra).

Junnila väitteli vuonna 2004 Teknillisessä korkeakoulussa, rakennus- ja ympäristötekniikan osastolla aiheesta The environmental impact of an office building throughout its life cycle. Väitöskirja sai Suomen Rakennusinsinööriliiton vuoden parhaan väitöskirjan apurahan.

Yhteystiedot

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Rehtori Ilkka Niemelä
Nimitykset Julkaistu:
Aalto Distinguished Professor Risto Ilmoniemi. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-professoriksi nimitetty Risto Ilmoniemi kehittää tiimeineen uudenlaista aivostimulaattoria

Tulevaisuudessa tekoälyä hyödyntävät itseohjautuvat aivostimulaattorit voivat auttaa miljoonia aivosairauksista kärsiviä potilaita, sanoo teknillisen fysiikan professori, joka uskoo parhaiden tutkimustulostensa olevan vielä nurkan takana. Salaa urakoiduista kieliopinnoista on ollut iloa yli 40 vuotta kestäneellä, ympäri maailmaa vieneellä tutkijanuralla.
Mashrura Musharraf, Assistant Professor of Marine Technology
Nimitykset Julkaistu:

Meritekniikan apulaisprofessori Mashrura Musharraf tutkii älykkäitä aluksia

"Meriliikenteen automaatiota on kehitettävä siten, että järjestelmät ovat turvallisia ja vastaavat ihmisten tarpeita", hän sanoo.
Arno_Solin_School_of_Science_2019_photo_Matti_Ahlgren_Aalto_University-4.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Koneoppimisen apulaisprofessori Arno Solin valittiin Nuorten Tiedeakatemian jäseneksi

Tietotekniikan laitoksen apulaisprofessori Arno Solin kutsuttiin Nuorten Tiedeakatemian jäseneksi kaudelle 2021-2025.