Uutiset

Seitsemän syytä sairauteen – Miksi terveydenhuolto ei toimi

Potilaan aika on ilmaista - Ennaltaehkäisy on aina kannattava investointi..

Terveyspalveluiden kysyntä on rajaton – Julkinen tuotanto takaa tasa-arvon...

Nämä ovat esimerkkejä ajatteluvirheistä, jotka usein tulevat esiin puhuttaessa terveydenhuollosta ja joita Aalto-yliopiston professori Paul Lillrankin vetämä työryhmä analysoi tuoreessa EVA:n pamfletissa. Kirjoittajaryhmään kuuluu professori Lillrankin lisäksi Tuotantotalouden laitoksen HEMA-instituutissa työskentelevät Karita Reijonsaari sekä Katariina Silander ja Nordic Healthcare Groupin Petri Heikkilä.

Pamfletti tuo esiin ja purkaa auki terveydenhuollon väärinymmärryksiä, jotka vaikuttavat taustalla sekä terveydenhuollon suunnitteluun että tuotantoon. Rikkomalla ennakkoluulot ja väärinymmärrykset voidaan mahdollistaa innovatiivisten ratkaisujen löytyminen.

 

Lue lisää   | Lataa pamfletti

Lisätietoja: Professori Paul Lillrank, paul.lillrank @ aalto.fi

 

HEMA instituutti (Healthcare Engineering, Management and Architecture) yhdistää palvelututkimuksen ja tuotantotalouden terveydenhuollon kontekstissa ainutlaatuisella tavalla. HEMAn ansioitunut tutkimusryhmä tekee akateemisesti korkeatasoista tutkimusta, joka on relevanttia terveydenhuollon käytännön haasteiden ratkaisussa. Palvelututkimus ja tuotantotalous tarjoavat merkityksellisen viitekehyksen terveydenhuollon palvelutuotannon analysointiin esimerkiksi tuomalla uusia näkökulmia arvon tuotannon syvempään ymmärtämiseen. 

HEMA tutkii terveydenhuollon palvelutuotantoa kansainvälisissä ja kotimaisissa hankkeissa, yhteistyössä laajan partneriverkon kanssa. Tutkijoidemme fokus on terveydenhuollon palvelutuotannon organisoinnissa, uusissa toimintatavoissa, toimintaprosesseissa ja palvelujärjestelmissä. Ryhmällä on laaja-alaista kokemusta terveydenhuollon tutkimisesta monipuolisen projektiportfolion ja ryhmän historian ansiosta. HEMAn tutkijoilla on vahva toimialatuntemus ja liike-elämän kokemusta.

HEMAlla on aktiivinen rooli Aalto yliopiston terveydenhuollon koordinoinnissa. Tutkimusryhmä on Service Factoryn tuella kartoittanut terveydenhuollon aiheen parissa toimivia tutkijoita ja tutkimuskontribuutiota Aalto yliopiston laajuudella.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

A Grid. Opiskelijoita istumassa tyynyillä ja työskentelemässä yhdessä.
Opinnot Julkaistu:

Aalto BIZ Case Development Center -projekti tähtää jokaisen yhtäläistä osallistumista tukevien oppimisympäristöjen luomiseen

Kauppakorkeakoulu tukee yhdenvertaisuutta, monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta edistäviä hankkeita ja aloitteita.
TBC
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijat tekivät läpimurron Auringon magneettikentän ymmärtämisessä

Tutkimuksessa löydettiin näyttöä pienen skaalan dynamoksi kutsutulle toimintamekanismille Auringon magneettikentässä.
Anu Honkalinna Dipolissa
Nimitykset Julkaistu:

Anu Honkalinna nimitetty spinoff-sijoituspäälliköksi

Hänen tehtävänään on hoitaa sijoituksia yliopistosta ponnistaviin yrityksiin.
thumbnail_talotekniikka2030-kuva.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Talotekniikka 2030 -kesäseminaari 15.6.2023

Tule kuulemaan, mikä on uusinta, kuuminta ja tulevaa talotekniikassa. Talotekniikka 2030 järjestää kesäseminaarin 15.6.2023 Otaniemessä ja etänä. Tilaisuus esittelee konsortion toimintaa ja tutkimustyön tuloksia tähän mennessä.