Uutiset

Seitsemän syytä sairauteen – Miksi terveydenhuolto ei toimi

Potilaan aika on ilmaista - Ennaltaehkäisy on aina kannattava investointi..

Terveyspalveluiden kysyntä on rajaton – Julkinen tuotanto takaa tasa-arvon...

Nämä ovat esimerkkejä ajatteluvirheistä, jotka usein tulevat esiin puhuttaessa terveydenhuollosta ja joita Aalto-yliopiston professori Paul Lillrankin vetämä työryhmä analysoi tuoreessa EVA:n pamfletissa. Kirjoittajaryhmään kuuluu professori Lillrankin lisäksi Tuotantotalouden laitoksen HEMA-instituutissa työskentelevät Karita Reijonsaari sekä Katariina Silander ja Nordic Healthcare Groupin Petri Heikkilä.

Pamfletti tuo esiin ja purkaa auki terveydenhuollon väärinymmärryksiä, jotka vaikuttavat taustalla sekä terveydenhuollon suunnitteluun että tuotantoon. Rikkomalla ennakkoluulot ja väärinymmärrykset voidaan mahdollistaa innovatiivisten ratkaisujen löytyminen.

Lue lisää   | Lataa pamfletti

Lisätietoja: Professori Paul Lillrank, paul.lillrank @ aalto.fi

HEMA instituutti (Healthcare Engineering, Management and Architecture) yhdistää palvelututkimuksen ja tuotantotalouden terveydenhuollon kontekstissa ainutlaatuisella tavalla. HEMAn ansioitunut tutkimusryhmä tekee akateemisesti korkeatasoista tutkimusta, joka on relevanttia terveydenhuollon käytännön haasteiden ratkaisussa. Palvelututkimus ja tuotantotalous tarjoavat merkityksellisen viitekehyksen terveydenhuollon palvelutuotannon analysointiin esimerkiksi tuomalla uusia näkökulmia arvon tuotannon syvempään ymmärtämiseen. 

HEMA tutkii terveydenhuollon palvelutuotantoa kansainvälisissä ja kotimaisissa hankkeissa, yhteistyössä laajan partneriverkon kanssa. Tutkijoidemme fokus on terveydenhuollon palvelutuotannon organisoinnissa, uusissa toimintatavoissa, toimintaprosesseissa ja palvelujärjestelmissä. Ryhmällä on laaja-alaista kokemusta terveydenhuollon tutkimisesta monipuolisen projektiportfolion ja ryhmän historian ansiosta. HEMAn tutkijoilla on vahva toimialatuntemus ja liike-elämän kokemusta.

HEMAlla on aktiivinen rooli Aalto yliopiston terveydenhuollon koordinoinnissa. Tutkimusryhmä on Service Factoryn tuella kartoittanut terveydenhuollon aiheen parissa toimivia tutkijoita ja tutkimuskontribuutiota Aalto yliopiston laajuudella.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Lara Ejtehadian, Patrick Rinke, and Ilari Lähteenmäki sitting with coffee mugs and smiling to the camera.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 voittaja – Aalto Materials Digitalization Platform (AMAD)

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon voittajia AMAD-tiimistä.
Bar Otapas
Kampus Julkaistu:

Ostoskeskus A Blanciin avautuu uusi viihtyisä baari Otapas

Bar Otapas avautuu perjantaina 1.3. ostoskeskus A Blanciin. Rento uusi kohtaamispaikka on avoinna Iltapäivästä myöhään yöhön.
People at the campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

CESAER Task Force Openness of Science and Technology vierailee Aallossa

Aalto-yliopisto järjestää CESAER Task Force Openness of Science and Technologyn tapaamisen 16.–17.4.2024.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.