Uutiset

Sari Baldauf ja Karel Ch. A. M. Luyben Aalto-yliopiston hallitukseen

Uudet jäsenet tuovat hallitukseen vahvaa kansainvälistä johtamiskokemusta.

Aalto-yliopiston akateemisten asiain komitea on valinnut yliopiston hallitukseen kaksi uutta jäsentä 1.1.2018 alkaen. KTM Sari Baldauf (s. 1955) ja professori Karel Ch. A. M. Luyben (s. 1951) tuovat hallitukseen vahvaa strategisen johtamisen ja tekniikan alan osaamista sekä yliopiston ja liike-elämän yhteistyön asiantuntemusta.

KTM Sari Baldaufilla on laaja kokemus suurten kansainvälisten yritysten johtamisesta ja työskentelystä pk-yritysten ja start-upien kanssa. Hän toimii tällä hetkellä hallitusammattilaisena useissa yrityksissä, muun muassa Fortumin hallituksen puheenjohtajana, sekä yhteisöissä, joissa häntä kiinnostavat erityisesti nuorten työllistyminen ja koulutus. Sari Baldauf työskenteli vuosina 1983–2005 Nokian palveluksessa useissa johtotehtävissä ja oli Nokia-yhtymän johtoryhmän jäsen.  Hän on Aalto-yliopiston kunniatohtori ja alumni sekä ylioppilaskunnan kunniavaltuuskunnan jäsen.

Professori Karel Ch. A. M. Luyben on toiminut hollantilaisen Delftin yliopiston rehtorina vuodesta 2010 ja sitä ennen dekaanina. Hän on biokemiallisen tekniikan professori ja hänellä on laaja kokemus tutkijana, opettajana ja akateemisena johtajana. Professori Luyben on koko uransa ajan konsultoinut teollisuutta ja hallintoa teknologia-, innovaatio- ja teollisuuspolitiikan alueilla ja ollut mukana perustamassa tutkimuslähtöistä yritystä.  Hän toimii aktiivisesti kansainvälisissä verkostoissa.

Sari Baldauf

Karel Ch. A. M. Luyben

 

”Nimityskomitea teki perusteellisen kartoituksen yliopistomaailman ja elinkeinoelämän asiantuntijoista. Sari Baldaufilla ja Karel Ch. A. M. Luybenilla on molemmilla monipuoliset ja vahvat näytöt osaamisesta omilla alueillaan, heillä on erinomaiset yhteistyötaidot ja innostusta toteuttaa Aalto-yliopiston kunnianhimoisia tavoitteita”, toteaa Aalto-yliopiston hallituksen nimityskomitean puheenjohtaja professori Yrjö Neuvo.

Hallituksesta jäävät pois professorit Bengt Holmström ja Saku Mantere, jotka ovat toimineet Aallon hallituksessa sen perustamisesta asti. Molemmat ovat erovuorossa, ja säädetty hallitusvuosien enimmäismäärä tulee heidän osaltaan täyteen.

”Bengt Holmström ja Saku Mantere ovat tehneet ansiokkaan työn Aalto-yliopiston käynnistämisessä ja sen nostamisessa kansainvälisesti arvostetuksi yliopistoksi. Kiitämme heitä erinomaisesta ja viisaasta hallitustyöskentelystä”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Anne Brunila.

Aalto-yliopiston hallituksen muodostavat 1.1.2018 lukien KTM Sari Baldauf, professori Anne Brunila (puheenjohtaja), yliasiamies Mikko Kosonen, professori Karel Ch. A. M. Luyben, professori Liqiu Meng, johtaja Susanna Pettersson sekä professori Colin Whitehouse. Hallituksen jäsenten toimikausi on kolmen vuoden pituinen.

 

Lisätiedot:
Viestintäjohtaja Jaakko Salavuo, puh. 050 483 6120, [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Meidät on nähty short films at SuomiAreena
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Meidät on nähty! Elokuvan tulevaisuus esillä Porin SuomiAreenalla

Tervetuloa katsomaan Aalto-yliopiston palkittuja opiskelijaelokuvia nonstop-esityksenä Porin Taidemuseossa tiistaina 12. heinäkuuta 2022!
ABB_Aalto_laitelahjoitus_Kuva_Aalto-yliopisto.jpg
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon ja ABB Marine & Portsin kanssa tiivistyy

ABB Marine & Ports ja heidän laitetoimittajakumppaninsa Typhoon HIL lahjoittavat kuusi kappaletta simulaattoreita tutkijoiden ja opiskelijoiden käyttöön.
Räätälöity opiskelijaprojekti Pohjola Vakuutukselle_projektitiimi
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijakaksikko auttoi Pohjola Vakuutusta kartoittamaan edellytyksiä digitaaliselle vakuutusmyyntikanavalle

Selvityksen kohteena olivat pienyritysasiakkaiden tarpeet, joihin vastaamiseksi opiskelijat etsivät toimivia ratkaisuja maailmalta.
Aalto logo. Photo: Mikko Raskinen
Yliopisto Julkaistu:

Suomen Ekonomit lahjoittaa Kauppakorkeakoululle 160 000 euroa

Lahjoitus on kohdennettu kauppatieteiden osaamisen monipuolistumiseen ja tieteenalan jatkuvaan kehitystyöhön.