Uutiset

Risto Nieminen kutsuttu Suomen Kulttuurirahaston kunniaesimieheksi

Akateemikko, professori emeritus ja Perustieteiden korkeakoulun edeltävä Risto Nieminen on järjestyksessä 32. kunniaesimies.

Risto Nieminen toimi eri luottamustehtävissä Kulttuurirahastossa vuosina 1994-2012.

Kulttuurirahaston sääntöjen mukaan säätiön hallintoneuvosto voi kutsua elinikäisiksi kunniaesimiehiksi suomalaisessa kulttuurityössä erityisesti ansioituneita Suomen kansalaisia. Perinne pohjautuu Kulttuurirahaston perustamiskeräykseen 1937-39, jonka suojelija oli tasavallan presidentti Kyösti Kallio. Hänen jälkeensä lähes kaikki tasavallan presidentit ovat toimineet Rahaston kunniaesimiehinä. Nykyisiä kunniaesimiehiä presidenttien lisäksi ovat akateemikko Olli Lehto ja KHO:n entinen presidentti Pekka Hallberg. Aiempia kunniaesimiehiä ovat olleet muun muassa A.I.Virtanen, Alvar Aalto, Rolf Nevanlinna ja Erkki Laurila.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

men talking
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Korjausrakentaminen on riskialtista - Nyt tutkimus esittää keinoja sen parempaan hallintaan

Energiaremontit, modernisointi ja käyttötarkoituksen muutokset lisäävät korjausrakentamisen tarvetta. Korjausrakentaminen on kuitenkin tunnetusti riskialtista liiketoimintaa. Building 2030 konsortion tutkimus tutki, miten esivalmistus ja digitaalinen tiedonhallinta voisivat tehdä siitä hallitumpaa.
Follow @aaltowellbeing on Instagram, TikTok and Facebook
Kampus Julkaistu:

Seuraa @aaltowellbeing-tiliä Instagramissa, Facebookissa and TikTokissa!

Pysy kärryillä uusimmasta, tutkimukseen pohjautuvasta hyvinvointitiedosta sekä Aalto-yliopiston tapahtumista ja palveluista hyvinvointiin ja inkluusioon liittyen seuraamalla @aaltowellbeing-tiliä Instagramissa, Facebookissa ja TikTokissa.
Leevi Hormaluoma Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Leevi Hormaluoma: Tekniikan alalla polkuja on niin monta kuin tekijöitäkin

Informaatioteknologiaa opiskeleva Leevi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä, mikä antaa hänen mukaansa hyvää vastapainoa opiskelulle. "Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle", hän kertoo.
Number 47 as infographics
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto sijoittui kansainvälisyydessä maailman 50 parhaan joukkoon

Times Higher Educationin yliopistovertailussa Aalto oli maailmassa 47. sijalla ja Pohjoismaissa 3. sijalla.