Uutiset

Ammattikorkeasta kauppatieteiden maisteriksi

Opiskelu maisteriohjelmassa syventää ja laajentaa osaamista. Jos pitää opiskelemisesta, opinnoissa pärjää mainiosti myös ammattikorkeakoulupohjalla.
Kuvassa näkyy Sijja Erkamo ja kuvaaja on Roope Kiviranta.
Silja Erkamo kannustaa pyrkimään yliopiston maisteriopintoihin myös ammattikorkeakoulupohjalla. Kuva: Roope Kiviranta / Aalto-yliopisto.

Silja Erkamo on restonomi, joka valmistuu näinä päivinä kauppatieteiden maisteriksi. Lukion jälkeen häntä kiinnosti useampikin eri ala, mutta matkailuala ammattikorkeakoulu Haaga-Heliassa valikoitui lopulta opiskelupaikaksi.

Restonomiksi Silja Erkamo valmistui vuonna 2014. Hän teki opinnäytetyönsä vaikuttajamarkkinoinnista, ja pääsi heti koulutustaan vastaavaan työhön hotelli- ja ravintola-alan markkinointitehtäviin.

”Aika pian huomasin, että halusin ymmärtää markkinointia syvällisemmin ja saada paremman kuvan liiketoiminnan kokonaisuudesta. Ammattikorkeakoulu oli antanut hyvät eväät käytännön työhön, mutta halusin syventää osaamistani ja laajentaa tulevaisuuden työpaikkojeni toimialavalikoimaa”, Silja Erkamo kertoo.

Minustako yliopisto-opiskelija?

Ammattikorkeakouluopintojen aikana ei juurikaan kerrottu mahdollisuudesta jatkaa opintoja yliopistossa, joten myös Silja Erkamo kuuli tästä mahdollisuudesta vasta restonomiksi valmistuttuaan.

”Kuulin sattumalta, että eräs ammattikorkeakoulusta valmistunut ystäväni oli hyväksytty opiskelijaksi yliopiston maisteriohjelmaan ja vasta sitä kautta minulle valkeni, että myös restonomin tutkinnolla voi hakea kauppakorkeakouluun”, Silja Erkamo kertoo.

Hetken mietittyään Silja Erkamo päätti pyrkiä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun englanninkieliseen markkinoinnin maisteriohjelmaan ja pääsi ensi yrittämällä sisään. Niinpä hän aloitti maisteriopinnot syksyllä 2017, kolme vuotta restonomiksi valmistumisensa jälkeen.

Opinnot ovat sujuneet ripeässä tahdissa ja erinomaisin arvosanoin.

”Ammattikorkeakoulussa opiskelu oli paljon käytännönläheisempää kuin yliopistossa, mutta olen sitä mieltä, että ainakin tällainen lukemisesta ja opiskelusta pitävä ihminen kuin minä, pärjää yliopistossa hyvin myös ammattikorkeakoulupohjalla. Ja tehdäänhän yliopistossa myös paljon kursseja ja projekteja, joissa teoriaa sovelletaan tosielämän ongelmien ratkaisemiseen.”  

Valmistaudu GMAT- tai GRE-testiin huolella

Yliopistojen hakuprosesseista Silja Erkamo kertoo etsineensä lisätietoa ensisijaisesti verkosta. Hän tutustui muidenkin yliopistojen tarjoamiin koulutusvaihtoehtoihin, mutta päätyi hakemaan ainoastaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun. Koulun korkea taso ja monipuolinen kurssitarjonta vakuuttivat.

Silja Erkamo suosittelee huolellista valmistautumista hakemiseen. Erityisesti valintaryhmälle 2 eli esimerkiksi ammattikorkeakoulututkinnon tai ulkomaisen soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille pakolliseen GMAT- tai GRE-testiin valmistautumiseen kannattaa varata riittävästi aikaa.  

”Tein päätöksen Kauppikseen hakemisesta viime tingassa, joten valmistautumisaikaa GMAT-testiin jäi aivan liian vähän. Parin viikon lukuaika iltaisin työpäivän jälkeen riitti onneksi minulle, mutta testiin lukemiseen kannattaisi kyllä käyttää enemmän aikaa. Paitsi osaamista, myös paineensietokykyä mittaava testitilaisuus olisi ollut paljon vähemmän stressaava, jos olisin käyttänyt lukemiseen kuukauden tai kaksi.”

Vastuullisuus kuluttajien käyttäytymisessä kiinnostaa

”Olen oppinut Kauppakorkeakoulussa todella paljon esimerkiksi yritysten eri organisaatioiden rooleista ja toiminnasta. Pro gradu –tutkielmani käsittelee vastuullisuutta kuluttajien käyttäytymisessä ja opinnot Aallossa ovat antaneet hyvät edellytykset ja puitteet tutkia tätä aihetta”, Silja Erkamo toteaa. 

Valmistuttuaan Silja Erkamo aikoo jatkaa nykyisessä työssään ja hyödyntää siinä muun muassa vastuullisuusviestinnän tietojaan ja taitojaan. Hän uskoo kauppatieteiden maisterin tutkinnon avaavan tulevaisuudessa myös sellaisia uusia työmahdollisuuksia, jotka eivät ilman tätä tutkintoa olisi olleet saavutettavissa tai edes näköpiirissä.

Lisätietoa GMAT- ja GRE-testeistä:

GMAT-testi: https://www.mba.com/exams/gmat

GRE-testi: https://www.ets.org/gre

Students working in the School of Business

Tule meille opiskelemaan kauppatieteiden maisteriksi

Tervetuloa Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun! Olemme Suomen johtava kauppakorkeakoulu ja yksi Euroopan tasokkaimmista kauppakorkeakouluista. Tavoittelemme mottomme "Better Business – Better Society" mukaisesti parempaa liiketoimintaa ja parempaa yhteiskuntaa. Olemme vahvoja koulutuksessa ja tutkimuksessa, joita toteutamme monialaisesti yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa.

Kauppakorkeakoulu
Students studying in the new BIZ building - Photo by Unto Rautio

Viisi vinkkiä GMAT- ja GRE-testeihin valmistautumiseen

Parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi testiin kannattaa valmistautua huolellisesti.

Kauppakorkeakoulu
Aalto University students on campus. Photo by Aleksi Poutanen.

Haku maisterikoulutuksiin

Aalto-yliopiston kaksivuotisiin maisteriohjelmiin haetaan yliopiston maisterihaussa.
Hakuaika maisteriohjelmiin on kerran vuodessa.
Hakuaika syksyllä 2024 alkaviin opintoihin on 30.11.2023 - 2.1.2024.

Opiskelu Aallossa
Business students gathered around a table to study together.

Marketing, Master of Science (Economics and Business Administration)

Nykyaikaiset markkinoijat ovat luovia, strategisia ajattelijoita, jotka osaavat toimia digitaalisessa ympäristössä vaivatta ja intuitiolla.

Koulutustarjonta
Picture of Aalto University School of Business building captured from outside in the spring.

Opiskelu ja ohjelmat

Me Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa tarjoamme opiskelijoillemme syvällisen oppimiskokemuksen sekä mahdollisuuksia ratkaista reaalimaailman haasteita kansainvälisessä ja monialaisessa ympäristössä. Tuemme opiskelijoiden kehittymistä tulevaisuuden arvostetuiksi asiantuntijoiksi, innovatiivisiksi yrittäjiksi ja vastuullisiksi liike-elämän johtajiksi ja yhteiskunnallisiksi toimijoiksi.

Kauppakorkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.