Uutiset

Repeämän kuvat on vuoden 2022 kauneimpia kirjoja

Susanna Helken ja Essi Viitasen toimittama Repeämän kuvat – Dokumentaarinen elokuva ja hyvinvointivaltion murtumia on valittu vuoden 2022 kauneimpien kirjojen joukkoon.
Repeämän kuvat kansi. Kansikuvassa kaksi ravihevosta. Kuva monistuu päällekkäin.

Repeämän kuvat on osittain vertaisarvioitu artikkelikokoelma, jossa tutkittiin dokumentaarista elokuvaa hyvinvointivaltion eetoksen ja murtumien heijastajana. Sen artikkelit ovat kurkistuksia siihen, miten abstraktista ilmiöstä on mahdollista tehdä näkyvää elokuvan keinoin. 

Kirjaan ovat Susanna Helken lisäksi kirjoittaneet elokuvantekijät ja -tutkijat Jouko Aaltonen, Elina Hirvonen, Reetta Huhtanen, Heta Kaisto, Timo Korhonen, Hanna Kuusela ja Katja Lautamatti

"Silmiä ja käsiä hivelevä"

Suomen kirjataiteen komitea valitsi Kauneimmat kirjat 2022 -kokoelmaan 27 kirjaa kuudesta kategoriasta. Kokoelma edustaa suomalaista kirjasuunnittelua näyttelyissä Suomessa ja Euroopassa. Lisäksi kirjat osallistuvat Best Book Design from all over the World -kilpailuun tammikuussa 2024.

Repeämän kuvat suunnitteli Anna-Mari Tenhunen. Raati kiitteli työtä seuraavasti: "Vain todellinen ammattilainen löytää kirjan rytmin ja poljennon ja osaa luoda sille voimakkaan, aiheeseen sopivan ja samalla minimalistisen kannen. Tämän teoksen koko, laajuus ja painojälki hivelevät silmiä ja käsiä. Elokuvamainen kuvankäyttö on hieno ja toimiva efekti, joka kantaa läpi koko kirjan. Hieno graafinen työ ja aihettaan ymmärtävä kokonaisuus."

Aalto ARTS Booksin julkaisema kirja on ladattavissa avoimesti Aalto-yliopiston julkaisuarkistosta. Painettuna sitä saa Aalto University Shopista.  

Lue lisää:

Valokuvat: Anne Kinnunen

Repeämän kuvat -kirja avattuna.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.
Apulaisprofessori Viktar Asadchy. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Nuoren tutkijan palkinto Viktar Asadchylle

Tekniikan edistämissäätiö on myöntänyt vuoden 2024 Nuoren tutkijan palkinnon apulaisprofessori Viktar Asadchylle.