Uutiset

Repeämän kuvat on vuoden 2022 kauneimpia kirjoja

Susanna Helken ja Essi Viitasen toimittama Repeämän kuvat – Dokumentaarinen elokuva ja hyvinvointivaltion murtumia on valittu vuoden 2022 kauneimpien kirjojen joukkoon.
Repeämän kuvat kansi. Kansikuvassa kaksi ravihevosta. Kuva monistuu päällekkäin.

Repeämän kuvat on osittain vertaisarvioitu artikkelikokoelma, jossa tutkittiin dokumentaarista elokuvaa hyvinvointivaltion eetoksen ja murtumien heijastajana. Sen artikkelit ovat kurkistuksia siihen, miten abstraktista ilmiöstä on mahdollista tehdä näkyvää elokuvan keinoin. 

Kirjaan ovat Susanna Helken lisäksi kirjoittaneet elokuvantekijät ja -tutkijat Jouko Aaltonen, Elina Hirvonen, Reetta Huhtanen, Heta Kaisto, Timo Korhonen, Hanna Kuusela ja Katja Lautamatti

"Silmiä ja käsiä hivelevä"

Suomen kirjataiteen komitea valitsi Kauneimmat kirjat 2022 -kokoelmaan 27 kirjaa kuudesta kategoriasta. Kokoelma edustaa suomalaista kirjasuunnittelua näyttelyissä Suomessa ja Euroopassa. Lisäksi kirjat osallistuvat Best Book Design from all over the World -kilpailuun tammikuussa 2024.

Repeämän kuvat suunnitteli Anna-Mari Tenhunen. Raati kiitteli työtä seuraavasti: "Vain todellinen ammattilainen löytää kirjan rytmin ja poljennon ja osaa luoda sille voimakkaan, aiheeseen sopivan ja samalla minimalistisen kannen. Tämän teoksen koko, laajuus ja painojälki hivelevät silmiä ja käsiä. Elokuvamainen kuvankäyttö on hieno ja toimiva efekti, joka kantaa läpi koko kirjan. Hieno graafinen työ ja aihettaan ymmärtävä kokonaisuus."

Aalto ARTS Booksin julkaisema kirja on ladattavissa avoimesti Aalto-yliopiston julkaisuarkistosta. Painettuna sitä saa Aalto University Shopista.  

Lue lisää:

Valokuvat: Anne Kinnunen

Repeämän kuvat -kirja avattuna.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto-yliopiston valaistu logo. Juhlavieraita logon takana tarkastelemassa radioantennia.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Metsähovin radio-observatorion 50-vuotisjuhla - kurkkaa kuvia tapahtumasta

Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorio täytti tänä vuonna 50 vuotta. Observatorion syntymäpäivänä, torstaina 11. huhtikuuta, juhlavieraat kokoontuivat observatoriolle juhlistamaan menneitä vuosikymmeniä radioastronomisen tutkimuksen parissa.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Vuoden 2023 kunniatohtorit
Palkinnot ja tunnustukset, Mediatiedotteet Julkaistu:

Viisi uutta tekniikan kunniatohtoria Aaltoon 2024

Kunniatohtorit vihitään juhlallisessa tohtoripromootiossa kesäkuussa.
Front and back covers of book called Unfolding Public Art. Text in red, book covers in sand colour.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: