Uutiset

Repeämän kuvat on vuoden 2022 kauneimpia kirjoja

Susanna Helken ja Essi Viitasen toimittama Repeämän kuvat – Dokumentaarinen elokuva ja hyvinvointivaltion murtumia on valittu vuoden 2022 kauneimpien kirjojen joukkoon.
Repeämän kuvat kansi. Kansikuvassa kaksi ravihevosta. Kuva monistuu päällekkäin.

Repeämän kuvat on osittain vertaisarvioitu artikkelikokoelma, jossa tutkittiin dokumentaarista elokuvaa hyvinvointivaltion eetoksen ja murtumien heijastajana. Sen artikkelit ovat kurkistuksia siihen, miten abstraktista ilmiöstä on mahdollista tehdä näkyvää elokuvan keinoin. 

Kirjaan ovat Susanna Helken lisäksi kirjoittaneet elokuvantekijät ja -tutkijat Jouko Aaltonen, Elina Hirvonen, Reetta Huhtanen, Heta Kaisto, Timo Korhonen, Hanna Kuusela ja Katja Lautamatti

"Silmiä ja käsiä hivelevä"

Suomen kirjataiteen komitea valitsi Kauneimmat kirjat 2022 -kokoelmaan 27 kirjaa kuudesta kategoriasta. Kokoelma edustaa suomalaista kirjasuunnittelua näyttelyissä Suomessa ja Euroopassa. Lisäksi kirjat osallistuvat Best Book Design from all over the World -kilpailuun tammikuussa 2024.

Repeämän kuvat suunnitteli Anna-Mari Tenhunen. Raati kiitteli työtä seuraavasti: "Vain todellinen ammattilainen löytää kirjan rytmin ja poljennon ja osaa luoda sille voimakkaan, aiheeseen sopivan ja samalla minimalistisen kannen. Tämän teoksen koko, laajuus ja painojälki hivelevät silmiä ja käsiä. Elokuvamainen kuvankäyttö on hieno ja toimiva efekti, joka kantaa läpi koko kirjan. Hieno graafinen työ ja aihettaan ymmärtävä kokonaisuus."

Aalto ARTS Booksin julkaisema kirja on ladattavissa avoimesti Aalto-yliopiston julkaisuarkistosta. Painettuna sitä saa Aalto University Shopista.  

Lue lisää:

Valokuvat: Anne Kinnunen

Repeämän kuvat -kirja avattuna.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Professor Jukka Luoma
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden opettajaksi valittu Jukka Luoma

Tuotantotalouden laitoksen kilta Prodeko äänesti professori Jukka Luoman Vuoden opettajaksi 2023.
Käsikirjoituskoulutusta / post-it-lappuja / Marja-Riitta Koivumäki
Mediatiedotteet, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopistoon elokuva- ja televisiodramaturgian erikoistumiskoulutus

Syksyllä 2023 alkava koulutus on suunniteltu ammatillista osaamista syventäväksi koulutukseksi alalla jo toimiville.
The winning collection by Ruusa Vuori at Aalto University's fashion show Näytös23, a model walking on the catwalk
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Ruusa Vuori voitti Näytös23-palkinnon herkällä mallistollaan

Aalto-yliopiston muodin opiskelijoiden muotinäytöksessä perjantaina 26. toukokuuta nähtiin kandidaatti- ja maisteriopiskelijoiden mallistoja.
Portrait of Professor Ville Vuorinen
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Suomen Akatemia palkitsee Ville Vuorisen COVID-19-taudin leviämistä koskevasta tutkimuksesta

Ilma- ja nestevirtausten fysiikkaa tutkiva Ville Vuorinen palkitaan poikkeuksellisesta tieteellisestä rohkeudesta ja luovuudesta sekä toiminnasta tieteen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistämiseksi.