Uutiset

Rehtori on nimittänyt Aalto-yliopiston ensimmäiset johtavat yliopistonlehtorit

Lehtorien urajärjestelmä uudistettiin vuoden 2020 lopussa. Yksi merkittävimmistä muutoksista oli uramalliin lisätty uusi taso: johtava yliopistonlehtori. Uusi urataso tarjoaa lisää etenemismahdollisuuksia lehtoreille, jotka haluavat kehittyä ja edetä opetuspainotteisissa tehtävissä. Ensimmäiset johtavat yliopistonlehtorit on nyt nimitetty.
Flowers / Aalto University

Johtavaksi yliopistonlehtoriksi voidaan nimittää vähintään neljä vuotta Aalto-yliopistossa vanhempana yliopistonlehtorina työskennellyt henkilö, joka on erityisen meritoitunut opetukseen liittyvissä tehtävissä sekä osoittanut vahvaa sitoutumista Aalto-yliopiston opetuksen ja oppimisen kehittämiseen.

Laitosten esittämät kandidaatit käyvät läpi vertaisarviointiprosessin, jonka perusteella dekaani esittää rehtorille kandidaatin nimittämistä johtavaksi yliopistonlehtoriksi. Lopullisen päätöksen nimittämisestä tekee rehtori.

Ensimmäiset nimitysesitykset käsiteltiin Aalto-yliopiston lehtorien etenemiskomiteassa  huhtikuussa. Komitean kannanoton pohjalta rehtori nimitti Aalto-yliopistoon kaksi johtavaa yliopistonlehtoria: vanhemmat yliopistonlehtorit Johanna Bragge Kauppakorkeakoulusta ja Kai Zenger Sähkötekniikan korkeakoulusta ovat Aalto-yliopiston ensimmäiset johtavat yliopistonlehtorit.

”Johtava yliopistonlehtori -nimityksillä haluamme osoittaa erityistä arvostusta opetuspainotteisille tehtäville ja kunnioittaa niitä pitkäaikaisia vanhempia yliopistonlehtoreitamme, jotka ovat panostaneet erityisen paljon Aalto-yliopiston opetuksen ja oppimisen kehittämiseen”, toteaa provosti Kristiina Mäkelä.

PULs_appointed_16062022

Johanna Bragge ja Kai Zenger saivat nimityksensä johdosta kukat provostilta lehtoreiden get together -tapahtumassa 10.6.2022.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Man with glasses and a black blouse looking at the camera
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Tomek Rygalik: "Meidän on suunniteltava vähemmän mutta parempia asioita pidemmäksi aikaa”

Uudet professorit esittäytyvät: huonekalusuunnittelun professori Tomek Rygalik
Aalto logo on roof. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset Julkaistu:

Kemian tekniikan korkeakouluun kaksi uutta tutkijaa

Wenwen Fang on nimitetty 1. lokakuuta 2022 alkaen Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun biotuotteiden ja biotekniikan laitoksen tutkijaksi.
Kimmo Kovanen portrait
Nimitykset Julkaistu:

Kimmo Kovanen aloitti tutkimuspalveluissa tietoasiantuntijana

Kimmo Kovanen työskentelee Avoin tiede ja ACRIS-tiimissä.
Jukka Seppälä
Nimitykset, Palkitut Julkaistu:

Jukka Seppälä on nimitetty Aalto-professoriksi

Seppälä on erikoistunut biopolymeereihin, joita tarvitaan niin muovien korvaamisessa, uusissa materiaaleissa kuin lääketieteen sovelluksissa. Innostus kemiaan syttyi jo koulun kerhossa – ja on kantanut läpi pitkän, monipuolisen ja menestyksekkään uran.