Uutiset

Rehtori Ilkka Niemelä nimitetty Unite!-yliopistoallianssin varapuheenjohtajaksi

Eurooppalainen yliopistoallianssi Unite! vahvistaa johtoaan kahdella uudella varapuheenjohtajalla. Aalto-yliopisto on yksi vuonna 2019 perustetun allianssin yhdeksästä kumppaniyliopistosta. Unite! rakentaa uutta eurooppalaista yliopistomallia.
President Ilkka Niemelä, Aalto University
Rehtori Ilkka Niemelä, Aalto-yliopisto. Kuva: Mikko Raskinen

Euroopan komissiolta saadun palautteen perusteella Unite! on päättänyt vahvistaa johtoaan ja perustaa kaksi uutta varapuheenjohtajan virkaa. Uniten akateeminen foorumi valitsi 29. marraskuuta 2022 näihin tehtäviin Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelän  ja rehtori Daniel Crespon Universitat Politècnica de Catalunya – Barcela Tech:stä.

"Minulle on suuri kunnia tulla valituksi yhdeksi Uniten kahdesta varapuheenjohtajasta. Vuonna 2019 alkaneen pilottivaiheen jälkeen allianssi on siirtymässä uuteen jännittävään kehitysvaiheeseen, jota ohjaa Unite!-yhteisön yhteisin ponnistuksin laadittu Missio 2030. Odotan innolla yhteistyötä Tanjan ja Danielin kanssa, jotta voimme viedä Uniten agendaa eteenpäin ja toimia teknologia- ja innovaatioveturina vihreän ja digitaalisen Euroopan edistämisessä", toteaa Ilkka Niemelä. 

TU Darmstadtin rehtori Tanja Brühl valittiin jatkamaan Uniten puheenjohtajana. Yhdessä uusien varapuheenjohtajien kanssa hän vastaa Uniten strategian edelleen kehittämisestä sekä allianssin hallinnon johtamisesta. Lisäksi varapuheenjohtajat tukevat tai sijaistavat puheenjohtajaa virallisissa poliittisissa kokouksissa ja mediaesiintymisissä.

Unite! pyrkii luomaan uuden eurooppalaisen yliopistomallin yhteisten koulutusohjelmien, virtuaalisen ja fyysisen liikkuvuuden, innovatiivisten pedagogisten menetelmien ja yhdenmukaistettujen hallintomallien avulla.

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kahdeksan muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Tutustu Uniteen
Unite! logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Työelämäprofessori Irina Viippola
Nimitykset Julkaistu:

Suomen Taideteollisuusyhdistyksen 100-vuotissäätiöltä merkittävä tuki muotoiluopetuksen vahvistamiseksi

Suomen Taideteollisuusyhdistyksen 100-vuotissäätiön mahdollistamaan työelämäprofessorin tehtävään on nimitetty MA Irina Viippola
MJ on stage giving a talk
Yliopisto Julkaistu:

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa

"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."
Deep tech tuesday
Yliopisto Julkaistu:

Miten Suomi menestyy mikrosirukilpailussa? Asiantuntijat kertovat

Asiantuntijat jakoivat Deep Tech Tuesdayssa näkemyksiään mikrosirujen roolista ja merkityksestä kilpailukyvyn varmistamisessa, teknologisessa riippumattomuudessa ja vihreässä siirtymässä.
Maria Lehto graduation photo
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maria Lehto: Harrastuksillani oli iso vaikutus uraan ja sen kautta sain ensimmäiset johtamiskokemukseni

Maria Lehdon polku nykyisiin tehtäviin Engagement Specialistiksi Kauppakorkeakoulun partneriyritys Konecranesille ei ole ollut täysin suoraviivainen, mutta kokemuksilla on kuitenkin ollut paikkansa ammatillisessa kehityksessä. Hän haluaakin kehottaa opiskelijoita rohkeasti seuraamaan omia kiinnostuksen kohteitaan ja luottamaan siihen, että ne kyllä johtavat lopulta oikeaan suuntaan.