Uutiset

Rehtori Ilkka Niemelä nimitetty Unite!-yliopistoallianssin varapuheenjohtajaksi

Eurooppalainen yliopistoallianssi Unite! vahvistaa johtoaan kahdella uudella varapuheenjohtajalla. Aalto-yliopisto on yksi vuonna 2019 perustetun allianssin yhdeksästä kumppaniyliopistosta. Unite! rakentaa uutta eurooppalaista yliopistomallia.
President Ilkka Niemelä, Aalto University
Rehtori Ilkka Niemelä, Aalto-yliopisto. Kuva: Mikko Raskinen

Euroopan komissiolta saadun palautteen perusteella Unite! on päättänyt vahvistaa johtoaan ja perustaa kaksi uutta varapuheenjohtajan virkaa. Uniten akateeminen foorumi valitsi 29. marraskuuta 2022 näihin tehtäviin Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelän  ja rehtori Daniel Crespon Universitat Politècnica de Catalunya – Barcela Tech:stä.

"Minulle on suuri kunnia tulla valituksi yhdeksi Uniten kahdesta varapuheenjohtajasta. Vuonna 2019 alkaneen pilottivaiheen jälkeen allianssi on siirtymässä uuteen jännittävään kehitysvaiheeseen, jota ohjaa Unite!-yhteisön yhteisin ponnistuksin laadittu Missio 2030. Odotan innolla yhteistyötä Tanjan ja Danielin kanssa, jotta voimme viedä Uniten agendaa eteenpäin ja toimia teknologia- ja innovaatioveturina vihreän ja digitaalisen Euroopan edistämisessä", toteaa Ilkka Niemelä. 

TU Darmstadtin rehtori Tanja Brühl valittiin jatkamaan Uniten puheenjohtajana. Yhdessä uusien varapuheenjohtajien kanssa hän vastaa Uniten strategian edelleen kehittämisestä sekä allianssin hallinnon johtamisesta. Lisäksi varapuheenjohtajat tukevat tai sijaistavat puheenjohtajaa virallisissa poliittisissa kokouksissa ja mediaesiintymisissä.

Unite! pyrkii luomaan uuden eurooppalaisen yliopistomallin yhteisten koulutusohjelmien, virtuaalisen ja fyysisen liikkuvuuden, innovatiivisten pedagogisten menetelmien ja yhdenmukaistettujen hallintomallien avulla.

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kahdeksan muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Tutustu Uniteen
Unite! logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

KY United -jalkapallojoukkue, 2024. Kuva: Eemil Kari
Yliopisto Julkaistu:

Jalkapallojoukkue KY United kohtaa sensaatiomaisesti Käpylän Pallon edustusjoukkueen tiistaina 16.4.2024

KY United saa vastaansa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan KäPan Suomen Cupin 3. kierroksella.
Biomateriaaleja
Yhteistyö Julkaistu:

Metsien tuottamaa arvonlisää on mahdollista nostaa merkittävästi

Metsäbiotalouden tiedepaneelin ensimmäisen selvityshankkeen tulokset on julkaistu. Laskelmien mukaan metsien tuottamaa arvonlisää on mahdollista nostaa merkittävästi ilman lisähakkuita: selvityksen mukaan vuonna 2035 Suomen metsistä voitaisiin saavuttaa jopa 15,6 miljardin euron arvonlisä, mikä tarkoittaa 80 % kasvua verrattuna vuoden 2019 tasoon.
Sinipaitainen nainen, jolla on lyhyet tummat hiukset ja tummasankaiset silmälasit
Nimitykset Julkaistu:

Työelämäprofessori Pia Hannukainen: ”Uskon muotoilun voimaan jatkossakin”

Hannukaisen mielestä on tärkeää, että yrityksissä on osaavia muotoilijoita ja muotoilijoiksi valmistuvilla riittävä osaaminen työelämän tarpeisiin.
Biotuotekeskuksen avajaiset
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

UPM tukee Aalto-yliopiston sellututkimusta ja -koulutusta

Korkeatasoinen tutkimus mahdollistaa korkeatasoisen koulutuksen.