Uutiset

Rehtori Ilkka Niemelä nimitetty Unite!-yliopistoallianssin varapuheenjohtajaksi

Eurooppalainen yliopistoallianssi Unite! vahvistaa johtoaan kahdella uudella varapuheenjohtajalla. Aalto-yliopisto on yksi vuonna 2019 perustetun allianssin yhdeksästä kumppaniyliopistosta. Unite! rakentaa uutta eurooppalaista yliopistomallia.
President Ilkka Niemelä, Aalto University
Rehtori Ilkka Niemelä, Aalto-yliopisto. Kuva: Mikko Raskinen

Euroopan komissiolta saadun palautteen perusteella Unite! on päättänyt vahvistaa johtoaan ja perustaa kaksi uutta varapuheenjohtajan virkaa. Uniten akateeminen foorumi valitsi 29. marraskuuta 2022 näihin tehtäviin Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelän  ja rehtori Daniel Crespon Universitat Politècnica de Catalunya – Barcela Tech:stä.

"Minulle on suuri kunnia tulla valituksi yhdeksi Uniten kahdesta varapuheenjohtajasta. Vuonna 2019 alkaneen pilottivaiheen jälkeen allianssi on siirtymässä uuteen jännittävään kehitysvaiheeseen, jota ohjaa Unite!-yhteisön yhteisin ponnistuksin laadittu Missio 2030. Odotan innolla yhteistyötä Tanjan ja Danielin kanssa, jotta voimme viedä Uniten agendaa eteenpäin ja toimia teknologia- ja innovaatioveturina vihreän ja digitaalisen Euroopan edistämisessä", toteaa Ilkka Niemelä. 

TU Darmstadtin rehtori Tanja Brühl valittiin jatkamaan Uniten puheenjohtajana. Yhdessä uusien varapuheenjohtajien kanssa hän vastaa Uniten strategian edelleen kehittämisestä sekä allianssin hallinnon johtamisesta. Lisäksi varapuheenjohtajat tukevat tai sijaistavat puheenjohtajaa virallisissa poliittisissa kokouksissa ja mediaesiintymisissä.

Unite! pyrkii luomaan uuden eurooppalaisen yliopistomallin yhteisten koulutusohjelmien, virtuaalisen ja fyysisen liikkuvuuden, innovatiivisten pedagogisten menetelmien ja yhdenmukaistettujen hallintomallien avulla.

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kahdeksan muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Tutustu Uniteen
Unite! logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Risteilyalus Meyer Turun telakan edustalla.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

FITechin Turku-hanke päättyi – osaamisen taso nousi ja yliopistojen välinen yhteistyö lisääntyi

Hankkeessa järjestettiin 609 kurssia ja rekisteröitiin yli 20 200 kurssiosallistumista.
SemiSummer2023 Kampanja banneri
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Puolijohdealan kesätyöpaikkoja avoinna tutkimusryhmissä

Puolijohdealan kasvu ja sen investoinnit Suomessa lisäävät myös osaajien tarvetta. Neljän puolijohdealan yrityksen Picosun, an Applied Materials Companyn, Okmeticin, Muratan ja KYOCERA Tikitin lahjoituksen turvin Aalto-yliopisto tarjoaa mielenkiintoisia kesätyöpaikkoja Sähkötekniikan ja Kemian tekniikan korkeakouluissa kesällä 2023. Semi-Summer 2023 -ohjelman kesätyöpaikat tarjoavat mahdollisuuden kartuttaa osaamista, jota tarvitaan kasvavalla ja kansainvälisellä alalla.
Cover for workshops within LuoTo -project.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Millainen on luovien alojen kestävä tulevaisuus? Osallistu työpajoihin ja vaikuta!

Osallistu LuoTo-hankkeen työpajoihin keväällä 2023 ja tule pohtimaan ja ideoimaan yhdessä, miltä luovien alojen kestävä tulevaisuus näyttää ja millaisin askelin sitä kohti kuljetaan.
Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure
Yhteistyö Julkaistu:

Yrittäjä Risto Siilasmaa kannustaa opiskelijoita muuttamaan maailmaa

Aalto-yliopiston alumni, Risto Siilasmaa rohkaisi Aalto International Talent -ohjelman osallistujia muuttamaan maailmaa.