Uutiset

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving.

Tänä vuonna tilaisuuden teemana oli ”Tutkimusyhteistyöllä uusia mahdollisuuksia liiketoiminnan kasvattamiseksi”. Rakennustekniikan laitoksen omien puheenvuorojen lisäksi tilaisuudessa kuultiin erinomaisia vieraspuhujia. Building 2030 tutkimuskonsortio oli useamman vieraan keskusteluissa mukana. Kiitosta saaneesta konsortiosta kertoi ensin professori Olli Seppänen, sekä sitten yrityksen näkökulmasta liiketoiminnan kehitysjohtaja Jan Elfving Skanskalta. 

”Building 2030 lähti liikkeelle vuonna 2016, kun otimme yhteyttä kaikkiin tuttuihin ja tuntemattomiin, ja mietittiin mitä voitaisiin tehdä yhdessä rakennusalalla. Tästä syntyi konsortio, jossa on tällä hetkellä mukana kymmeniä kumppaneita”, Seppänen kertoo.

Projektissa tavoiteltiin erityisesti tuottavuutta ja rakennusaikojen puolittamista ilman, että laatu laskee tai kustannukset nousevat.

”Heti projektin alussa huomasimme, että tilaajia kiinnosti kuitenkin eniten laatu, eikä rakennusaikojen nopeuttaminen. Laatu sisältyy projektin viidessä pääteemassa tuottavuuteen”, hän jatkaa.

Vuoden 2030 visioon on vielä työtä tehtävänä, mutta hyvällä tiellä jo ollaan. Tämän vahvistaa Jan Elfving liiketoiminnan kehitysjohtaja Skanskalta.

”Systemaattinen innovaatio vaatii ekosysteemin ja Building 2030 on Suomessa tärkein ekosysteemi. Konsortio on valtavasti tietoa tuottava yksikkö, josta on meille paljon hyötyä. Uskon, että yhteistyön avulla nopeutamme innovaatioita. Ilahduttavaa on myös opiskelijoiden mukanaolo ja heidän kiinnostuksensa hanketta kohtaan, mikä vetää paljon huippuosaajia.”’

Yhteistyötä tarjolla myös kevyen mallin mukaan

Yhteistyö rakennustekniikassa on äärettömän tärkeää. Työlämäprofessori ja laitoksen varajohtaja Jouni Punkki esitteli Rakennustekniikan päivässä Aalto University CE Partner -mallin.

”Rakennustekniikan laitoksen CE Partner -ohjelma tarjoaa yrityksille yksinkertaisen väylän yhteistyöhön Aalto-yliopiston kanssa. Yrityksillä on mahdollisuus vaikuttaa ja tutustua tulevaisuuden tekijöihin ja löytää juuri itselleen sopiva yhteistyömalli opetuksessa ja tutkimuksessa”, hän sanoo. 

”Yrityksillä on nyt hyvä mahdollisuus esitellä omaa toimintaansa laitoksen opiskelijoille eri tilaisuuksissa sekä tarjota heille diplomityömahdollisuuksia. Kevyen tavan toiminnalla tutustumme ketterästi laitoksella tehtävään tutkimukseen, ja yrityksellä on mahdollisuus myös kertoa omista tutkimustarpeistaan. Kerron mielelläni kiinnostuneille lisää”, hän jatkaa.

Kuuntele myös uutta Talotekniikka 2030 -podcastia. Ensimmäisessä jaksossa talotekniikan uudesta aallosta on keskustelemassa Risto Kosonen ja Piia Sormunen. Linkki podcastiin.

Heikki Lahtinen

Heikki Lahtinen

Manager, Corporate Relations, School of Engineering
Building 2030

Building 2030

Aalto-yliopiston kokoama Building 2030 -hankekonsortio visioi, tutkii ja edistää parempaa rakentamisen tulevaisuutta.

Researcher at the Department of Civil Engineering

Rakennustekniikan laitos

Rakennustekniikan laitoksen tavoitteena on rakentaa tulevaisuuden ratkaisuja tutkimuksen, koulutuksen ja yhteistyön keinoin.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
Ukrainalaisia lukiolaisia tekemässä biomuovia mikrossa Aalto-yliopisto Juniorin ohjeilla.
Yliopisto Julkaistu:

Rajat ylittävää tiedekasvatusta Otaniemestä Ukrainaan

Aalto-yliopisto Junior järjesti keväällä sarjan etätyöpajoja Kryvyi Rihin kouluihin Ukrainaan. Paikalliset lukiolaiset ja heidän opettajansa pääsivät tutustumaan Aalto-yliopisto Juniorin monialaisiin työpajoihin sekä Aalto-yliopiston toimintaan.
A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
Puustoa kerrostaloalueella.
Mediatiedotteet Julkaistu: