Uutiset

Raimo P. Hämäläiselle palkinto vaikuttavasta työstä ryhmäpäätöksenteossa

INFORMS Group Decisions and Negotiations -palkinnon saanut emeritusprofessori Raimo P. Hämäläinen on soveltanut ryhmäpäätöksenteon teorioita ja malleja menestyksekkäästi erityisesti energiapolitiikassa, ympäristösuunnittelussa ja ydinonnettomuustilanteiden hallintaan varautumisessa.
Picture of Professor Raimo Hämäläinen

Aallon matematiikan ja systeemianalyysin laitoksen emeritusprofessori Raimo P. Hämäläinen on vuoden 2021 INFORMS Group Decisions and Negotiations -palkinnon saaja. INFORMS on johtava kansainvälinen operaatiotutkimuksen, analytiikan, johtamistieteen, taloustieteen, käyttäytymistieteen, tilastotieteen, tekoälyn, datatieteen, sovelletun matematiikan ja muiden vastaavien mallintamisen alojen tutkijoiden seura. Palkinnon myöntöperusteissa korostetaan Hämäläisen merkittävää työtä useilla eri aloilla, mikä on johtanut konkreettisten päätöksentekoprosessien työkalujen kehittämiseen. 

"Olen todella ilahtunut tästä palkinnosta. Samalla olen kiitollinen yhteistyökumppaneilleni ja kollegoilleni, jotka ovat vuosien mittaan työskennelleet kanssani ryhmäpäätöksentekoon ja osallistamiseen liittyvissä tutkimushankkeissa", sanoo Hämäläinen.

Palkinto myönnettiin vuoden 2021 GDN-konferenssissa, joka pidettiin verkossa kesäkuussa. Myöntöperusteissa mainitaan, että Hämäläisen kontribuutio ryhmäpäätöksenteon ja neuvottelujen (Group Decision and Negotiation, GDN) kentällä on merkittävä. Hän on kansainvälisesti tunnustettu tutkija useilla aloilla, kuten monikriteerisessä päätöksenteossa, ympäristömallinnuksessa, systeemiajattelussa ja ihmisen toiminnan huomioivassa operaatiotutkimuksessa. Hänen teoreettinen työnsä sisältää epävarmuuden huomioivia ja dynaamisia lähestymistapoja monikriteerisiin malleihin sekä peliteoreettisia neuvottelumenetelmiä. Hänen tutkimuksensa on johtanut laajasti käytettyjen päätöksenteon tukiohjelmistojen kehittämiseen. Hämäläinen on soveltanut teorioita ja malleja menestyksekkäästi useisiin merkittäviin ongelmiin erityisesti energiapolitiikassa, ympäristösuunnittelussa ja ydinonnettomuustilanteiden hallintaan varautumisessa.

Palkinnon saa vuosittain henkilö, joka on työllään merkittävästi vaikuttanut ryhmäpäätöksentekoon ja neuvotteluihin liittyvään tutkimukseen. Palkinnon perusteena olevat ansiot voivat olla viimeaikaisia tai perusteena voi olla palkinnonsaajan koko elämäntyö.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Portrait of Professor Ville Vuorinen
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Suomen akatemia palkitsee Ville Vuorisen COVID-19 taudin leviämistä koskevasta tutkimuksesta

Ilma- ja nestevirtausten fysiikkaa tutkiva Ville Vuorinen palkitaan poikkeuksellisesta tieteellisestä rohkeudesta ja luovuudesta sekä toiminnasta tieteen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistämiseksi.
Professori Visa Koivunen
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Professori Visa Koivunen Academia Europaea -järjestön jäseneksi

Signaalinkäsittelyn professori ja Aalto-professori Visa Koivunen on valittu Academia Europaean jäseneksi.
Art For All -festivaali järjestetään elokuussa Kalasataman asuinkortteleissa
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Art For All -festivaali Kalasataman asuinkortteleissa elokuussa – hae mukaan!

Art For All -festivaali etsii taiteilijoita – hae 12.6. mennessä!
Omistajuuden professori Samuli Knüpfer. Kuva: Nita Vera
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Omistajuuden professori Samuli Knüpferille FiBAN ry:n Vuoden suojelusenkeli -palkinto

Palkinnon jakamisella nostetaan esiin toimijoita, jotka ovat työllään edistäneet kasvua hakevien yritysten toimintaedellytyksiä Suomessa.