Uutiset

Raimo P. Hämäläiselle palkinto vaikuttavasta työstä ryhmäpäätöksenteossa

INFORMS Group Decisions and Negotiations -palkinnon saanut emeritusprofessori Raimo P. Hämäläinen on soveltanut ryhmäpäätöksenteon teorioita ja malleja menestyksekkäästi erityisesti energiapolitiikassa, ympäristösuunnittelussa ja ydinonnettomuustilanteiden hallintaan varautumisessa.
Picture of Professor Raimo Hämäläinen

Aallon matematiikan ja systeemianalyysin laitoksen emeritusprofessori Raimo P. Hämäläinen on vuoden 2021 INFORMS Group Decisions and Negotiations -palkinnon saaja. INFORMS on johtava kansainvälinen operaatiotutkimuksen, analytiikan, johtamistieteen, taloustieteen, käyttäytymistieteen, tilastotieteen, tekoälyn, datatieteen, sovelletun matematiikan ja muiden vastaavien mallintamisen alojen tutkijoiden seura. Palkinnon myöntöperusteissa korostetaan Hämäläisen merkittävää työtä useilla eri aloilla, mikä on johtanut konkreettisten päätöksentekoprosessien työkalujen kehittämiseen. 

"Olen todella ilahtunut tästä palkinnosta. Samalla olen kiitollinen yhteistyökumppaneilleni ja kollegoilleni, jotka ovat vuosien mittaan työskennelleet kanssani ryhmäpäätöksentekoon ja osallistamiseen liittyvissä tutkimushankkeissa", sanoo Hämäläinen.

Palkinto myönnettiin vuoden 2021 GDN-konferenssissa, joka pidettiin verkossa kesäkuussa. Myöntöperusteissa mainitaan, että Hämäläisen kontribuutio ryhmäpäätöksenteon ja neuvottelujen (Group Decision and Negotiation, GDN) kentällä on merkittävä. Hän on kansainvälisesti tunnustettu tutkija useilla aloilla, kuten monikriteerisessä päätöksenteossa, ympäristömallinnuksessa, systeemiajattelussa ja ihmisen toiminnan huomioivassa operaatiotutkimuksessa. Hänen teoreettinen työnsä sisältää epävarmuuden huomioivia ja dynaamisia lähestymistapoja monikriteerisiin malleihin sekä peliteoreettisia neuvottelumenetelmiä. Hänen tutkimuksensa on johtanut laajasti käytettyjen päätöksenteon tukiohjelmistojen kehittämiseen. Hämäläinen on soveltanut teorioita ja malleja menestyksekkäästi useisiin merkittäviin ongelmiin erityisesti energiapolitiikassa, ympäristösuunnittelussa ja ydinonnettomuustilanteiden hallintaan varautumisessa.

Palkinnon saa vuosittain henkilö, joka on työllään merkittävästi vaikuttanut ryhmäpäätöksentekoon ja neuvotteluihin liittyvään tutkimukseen. Palkinnon perusteena olevat ansiot voivat olla viimeaikaisia tai perusteena voi olla palkinnonsaajan koko elämäntyö.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto Campus photo by Mikko Raskinen
Palkitut Julkaistu:

Pääomasijoittajat ry:n gradukilpailun 2021 voitto Henri Lencionelle ja kunniamaininta Nikke Mikkoselle

Pääomasijoittajat ry järjestää vuosittain Gradukilpailun parhaasta pääomasijoitusalaa koskevasta ylemmästä korkeakoulututkielmasta.
Opiskelijoita Kauppakorkeakoululla. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio
Palkitut Julkaistu:

Dean’s list -stipendit jaettiin menestyneille opiskelijoille

Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki palkitsi 31 lukuvuonna 2020-2021 valmistunutta Kauppakorkeakoulun opiskelijaa, jotka ovat suorittaneet tutkintonsa tavoiteajassa ja erinomaisilla arvosanoilla.
Professor Zhipei Sun, photo: Niina Norjamäki/Aalto University
Palkitut Julkaistu:

Professori Zhipei Sunin tutkimusta johdattaa kiinnostus valoon ja sen mahdollisuuksiin

Aalto-yliopiston professori Zhipei Sun pääsi Clarivate Analytics Highly Cited Researcher -listalle kolmannen kerran. Onnittelut!
Kuvat
Palkitut Julkaistu:

Toimitusjohtaja Tapani Järvisen ympäristöteknologiarahaston apurahat on jaettu

Rahasto on edistänyt ympäristöteknologian tutkimusta.