Uutiset

Puolijohdealan kesätyöpaikkoja avoinna tutkimusryhmissä

Semi-Summer 2024 -ohjelman kesätyöpaikat tarjoavat mahdollisuuden kartuttaa osaamista, jota tarvitaan kasvavalla ja kansainvälisellä puolijohdealalla.
Puolijohdelan kesätyöpaikat 2024

Puolijohdealan kasvu ja sen investoinnit Suomessa lisäävät myös osaajien tarvetta. Viiden puolijohdealan yrityksen Applied Materials/Picosun, Okmetic, Murata, Bosch Sensortec ja Kyocera Technologies lahjoituksen turvin Aalto-yliopisto tarjoaa mielenkiintoisia kesätyöpaikkoja Sähkötekniikan ja Kemian tekniikan korkeakouluissa sekä Perustieteiden korkeakoulussa kesällä 2024. 

Työpaikat sopivat sekä kandidaatti- että maisteritason opiskelijoille, ja työn sisältö räätälöidään hakijan omien kiinnostusten ja taitojen sekä ryhmän tutkimusprofiilin perusteella. Nämä paikat ovat erinomainen valinta niille opiskelijoille, jotka haluavat työskennellä myöhemmin Suomen puolijohdeteollisuudessa.

Puolijohdealalla tarvitaan monenlaista osaamista

Puolijohteilla on ratkaiseva rooli monissa nykyaikaisissa teknologioissa. Puolijohdeteknologia on materiaalitieteen ja sähkötekniikan ala, joka käsittelee puolijohdemateriaaleista valmistettujen elektroniikkakomponenttien suunnittelua, kehittämistä ja tuotantoa. Puolijohteilla, kuten esimerkiksi piillä, on ainutlaatuisia sähköisiä ominaisuuksia, joiden ansiosta niitä voidaan käyttää erilaisissa elektronisissa laitteissa, kuten integroiduissa piireissä ja LED-valoissa. Nämä materiaalit ovat keskeisiä nykyaikaisessa elektroniikassa ja muodostavat mikroelektroniikkateollisuuden perustan.

Puolijohdeala tarjoaa laajan kirjon uramahdollisuuksia alan suomalaisissa ja kansainvälisissä yrityksissä. Opiskelijat voivat löytää paikkansa esimerkiksi piikiekkojen, antureiden tai prosessi- ja laitekehityksen parista.

Aalto-yliopiston opiskelijat: Tutustu avoinna oleviin Semi-Summer 2024 -ohjelman kesätyöpaikkoihin ja hae viimeistään 21. helmikuuta mennessä!
 

"Oli hienoa olla osana tutkijatiimiä" – Puolijohdealan kesätyöt tarjosivat opiskelijoille ainutlaatuista kokemusta

Opiskelijat Niko Lindh ja Adrián Gutiérrez Cruz palkattiin kesätöihin Aalto-yliopiston tutkimusryhmiin puolijohdealan yritysten lahjoituksen turvin.

Lue lisää
Micronova on Suomen kansallinen mikro- ja nanotekniikan alan tutkimusinfrastruktuuri, joka on VTT:n ja Aalto-yliopiston yhteisomistuksessa.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
Aallon logo talon katolla
Nimitykset Julkaistu:

Neljä uutta professoria Insinööritieteiden korkeakouluun

Työelämäprofessorit Hannele Holttinen ja Teemu Manderbacka sekä apulaisprofessorit Mikko Suominen ja Risto Ojala nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
Puustoa kerrostaloalueella.
Mediatiedotteet Julkaistu: