Uutiset

Puolijohdealan kesätyöpaikkoja avoinna tutkimusryhmissä

Semi-Summer 2024 -ohjelman kesätyöpaikat tarjoavat mahdollisuuden kartuttaa osaamista, jota tarvitaan kasvavalla ja kansainvälisellä puolijohdealalla.
Puolijohdelan kesätyöpaikat 2024

Puolijohdealan kasvu ja sen investoinnit Suomessa lisäävät myös osaajien tarvetta. Viiden puolijohdealan yrityksen Applied Materials/Picosun, Okmetic, Murata, Bosch Sensortec ja Kyocera Technologies lahjoituksen turvin Aalto-yliopisto tarjoaa mielenkiintoisia kesätyöpaikkoja Sähkötekniikan ja Kemian tekniikan korkeakouluissa sekä Perustieteiden korkeakoulussa kesällä 2024. 

Työpaikat sopivat sekä kandidaatti- että maisteritason opiskelijoille, ja työn sisältö räätälöidään hakijan omien kiinnostusten ja taitojen sekä ryhmän tutkimusprofiilin perusteella. Nämä paikat ovat erinomainen valinta niille opiskelijoille, jotka haluavat työskennellä myöhemmin Suomen puolijohdeteollisuudessa.

Puolijohdealalla tarvitaan monenlaista osaamista

Puolijohteilla on ratkaiseva rooli monissa nykyaikaisissa teknologioissa. Puolijohdeteknologia on materiaalitieteen ja sähkötekniikan ala, joka käsittelee puolijohdemateriaaleista valmistettujen elektroniikkakomponenttien suunnittelua, kehittämistä ja tuotantoa. Puolijohteilla, kuten esimerkiksi piillä, on ainutlaatuisia sähköisiä ominaisuuksia, joiden ansiosta niitä voidaan käyttää erilaisissa elektronisissa laitteissa, kuten integroiduissa piireissä ja LED-valoissa. Nämä materiaalit ovat keskeisiä nykyaikaisessa elektroniikassa ja muodostavat mikroelektroniikkateollisuuden perustan.

Puolijohdeala tarjoaa laajan kirjon uramahdollisuuksia alan suomalaisissa ja kansainvälisissä yrityksissä. Opiskelijat voivat löytää paikkansa esimerkiksi piikiekkojen, antureiden tai prosessi- ja laitekehityksen parista.

Aalto-yliopiston opiskelijat: Tutustu avoinna oleviin Semi-Summer 2024 -ohjelman kesätyöpaikkoihin ja hae viimeistään 21. helmikuuta mennessä!
 

"Oli hienoa olla osana tutkijatiimiä" – Puolijohdealan kesätyöt tarjosivat opiskelijoille ainutlaatuista kokemusta

Opiskelijat Niko Lindh ja Adrián Gutiérrez Cruz palkattiin kesätöihin Aalto-yliopiston tutkimusryhmiin puolijohdealan yritysten lahjoituksen turvin.

Lue lisää
Micronova on Suomen kansallinen mikro- ja nanotekniikan alan tutkimusinfrastruktuuri, joka on VTT:n ja Aalto-yliopiston yhteisomistuksessa.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Min-Kyu Paek
Nimitykset Julkaistu:

Min-Kyu Paek on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle

Min-Kyu Paek on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle.
Women in Finance -tilaisuus, Annukka Paloheimo
Yhteistyö Julkaistu:

Pehmeitä taitoja kannattaa vahvistaa – ne ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla

Kauppakorkeakoulu antaa valmiudet toimia niin ekstroverteille kuin introverteille sopivissa tehtävissä.
Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.