Uutiset

Professori Visa Koivunen Academia Europaea -järjestön jäseneksi

Signaalinkäsittelyn professori ja Aalto-professori Visa Koivunen on valittu Academia Europaean jäseneksi.
Professori Visa Koivunen

Hänen tutkimusaiheitaan ovat tilastollinen signaalinkäsittely, langaton tietoliikenne, tutkatekniikka, monisensorijärjestelmät sekä koneoppiminen.  

Euroopan tiedeakatemia Academia Europaea pyrkii edistämään korkealaatuista tieteellistä tutkimusta, oppimista, ja koulutusta. Vuonna 1988 perustetulla akatemialla on yli 4 500 jäsentä, joihin kuuluu johtavia tieteellisiä asiantuntijoita fysiikan ja tekniikan, biologian ja lääketieteen, matematiikan, humanististen tieteiden, yhteiskunta- ja kognitiivisten tieteiden, taloustieteen ja oikeustieteen alalta. Suomesta jäseniä on yli 80.

"Kiitokset erityisesti erinomaisille entisille ja nykyisille jatko-opiskelijoilleni sekä yhteistyökumppaneilleni, joiden kanssa olen saanut tehdä mielenkiintoista tiedettä ja oppia uusia asioita", sanoo professori Visa Koivunen

Entä millaisia asioita odotat jäsenyydeltä eniten?

"Akatemialla on tärkeä rooli tieteellisen tiedon ja tutkimuksella, havainnoilla ja datalla todennettujen tulosten korostamisessa päätöksenteossa polarisoituneiden mielipiteiden sijaan. Tieteellisen tutkimuksen avulla löydetään ratkaisuja sekä pieniin että vaativiin laajoihin ongelmiin ja varmistetaan suomalaisen elinkeinoelämän kilpailukyky pitkällä tähtäimellä."

Visa Koivunen nimitettiin Aalto-professoriksi

Signaalinkäsittelyn professori Visa Koivunen nimitettiin Aalto-professoriksi lukuvuoden avajaisissa. Arvonimi myönnetään professorille, jonka tieteelliset ansiot ovat poikkeuksellisen merkittäviä.

Lue lisää
Visa Koivunen receives Aalto distinguished professor diploma from president Ilkka Niemelä
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Enriqueta Noriega Benitez and Thuy-Linh Phi
Nimitykset Julkaistu:

Enriqueta Noriega Benitez ja Thuy-Linh Phi aloittivat data-agentteina kemian tekniikan korkeakoulussa

Kaksi uutta data-agenttia liittyi Aallon datanhallintaverkostoon keväällä 2023.
Piirroskuvituksessa on siniasuinen mieshamo kumartuneena 3D-printterin ylle, kuvassa on myös maapallo, jonka yllä kulkee lentokone, sekä sormet, jotka pitelevät kuutiota, jossa lukee error!. Kuvitus: Studio Jenni & Jukka.
Aalto Magazine Julkaistu:

Totta vai tarua: 3D-tulostuksella voidaan valmistaa avaruusraketti?

Apulaisprofessori Mika Salmi oikoo 3D-tulostuksesta vallitsevia mielikuvia. Salmen professuurin ala on kestävä kehitys valmistuksessa.
Dean's Impact Award, School of Business
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Dekaani palkitsee Kauppakorkeakoulun opiskelijoita myös muista kuin erinomaisista arvosanoista

Uudella Dean’s Impact Award -palkinnolla halutaan osoittaa arvostusta esimerkiksi kestävän kehityksen tai Aallon arvojen mukaisen toiminnan edistämiselle.
Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin