Uutiset

Professori Visa Koivunen Academia Europaea -järjestön jäseneksi

Signaalinkäsittelyn professori ja Aalto-professori Visa Koivunen on valittu Academia Europaean jäseneksi.
Professori Visa Koivunen

Hänen tutkimusaiheitaan ovat tilastollinen signaalinkäsittely, langaton tietoliikenne, tutkatekniikka, monisensorijärjestelmät sekä koneoppiminen.  

Euroopan tiedeakatemia Academia Europaea pyrkii edistämään korkealaatuista tieteellistä tutkimusta, oppimista, ja koulutusta. Vuonna 1988 perustetulla akatemialla on yli 4 500 jäsentä, joihin kuuluu johtavia tieteellisiä asiantuntijoita fysiikan ja tekniikan, biologian ja lääketieteen, matematiikan, humanististen tieteiden, yhteiskunta- ja kognitiivisten tieteiden, taloustieteen ja oikeustieteen alalta. Suomesta jäseniä on yli 80.

"Kiitokset erityisesti erinomaisille entisille ja nykyisille jatko-opiskelijoilleni sekä yhteistyökumppaneilleni, joiden kanssa olen saanut tehdä mielenkiintoista tiedettä ja oppia uusia asioita", sanoo professori Visa Koivunen

Entä millaisia asioita odotat jäsenyydeltä eniten?

"Akatemialla on tärkeä rooli tieteellisen tiedon ja tutkimuksella, havainnoilla ja datalla todennettujen tulosten korostamisessa päätöksenteossa polarisoituneiden mielipiteiden sijaan. Tieteellisen tutkimuksen avulla löydetään ratkaisuja sekä pieniin että vaativiin laajoihin ongelmiin ja varmistetaan suomalaisen elinkeinoelämän kilpailukyky pitkällä tähtäimellä."

Visa Koivunen nimitettiin Aalto-professoriksi

Signaalinkäsittelyn professori Visa Koivunen nimitettiin Aalto-professoriksi lukuvuoden avajaisissa. Arvonimi myönnetään professorille, jonka tieteelliset ansiot ovat poikkeuksellisen merkittäviä.

Lue lisää
Visa Koivunen receives Aalto distinguished professor diploma from president Ilkka Niemelä
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.