Uutiset

Professori Visa Koivunen Academia Europaea -järjestön jäseneksi

Signaalinkäsittelyn professori ja Aalto-professori Visa Koivunen on valittu Academia Europaean jäseneksi.
Professori Visa Koivunen

Hänen tutkimusaiheitaan ovat tilastollinen signaalinkäsittely, langaton tietoliikenne, tutkatekniikka, monisensorijärjestelmät sekä koneoppiminen.  

Euroopan tiedeakatemia Academia Europaea pyrkii edistämään korkealaatuista tieteellistä tutkimusta, oppimista, ja koulutusta. Vuonna 1988 perustetulla akatemialla on yli 4 500 jäsentä, joihin kuuluu johtavia tieteellisiä asiantuntijoita fysiikan ja tekniikan, biologian ja lääketieteen, matematiikan, humanististen tieteiden, yhteiskunta- ja kognitiivisten tieteiden, taloustieteen ja oikeustieteen alalta. Suomesta jäseniä on yli 80.

"Kiitokset erityisesti erinomaisille entisille ja nykyisille jatko-opiskelijoilleni sekä yhteistyökumppaneilleni, joiden kanssa olen saanut tehdä mielenkiintoista tiedettä ja oppia uusia asioita", sanoo professori Visa Koivunen

Entä millaisia asioita odotat jäsenyydeltä eniten?

"Akatemialla on tärkeä rooli tieteellisen tiedon ja tutkimuksella, havainnoilla ja datalla todennettujen tulosten korostamisessa päätöksenteossa polarisoituneiden mielipiteiden sijaan. Tieteellisen tutkimuksen avulla löydetään ratkaisuja sekä pieniin että vaativiin laajoihin ongelmiin ja varmistetaan suomalaisen elinkeinoelämän kilpailukyky pitkällä tähtäimellä."

Visa Koivunen nimitettiin Aalto-professoriksi

Signaalinkäsittelyn professori Visa Koivunen nimitettiin Aalto-professoriksi lukuvuoden avajaisissa. Arvonimi myönnetään professorille, jonka tieteelliset ansiot ovat poikkeuksellisen merkittäviä.

Lue lisää
Visa Koivunen receives Aalto distinguished professor diploma from president Ilkka Niemelä
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.