Uutiset

Professori Virpi Tuunaiselle arvostettu AIS Fellow 2016 -palkinto

AIS Fellow Award myönnetään henkilöille, jotka ovat erittäin merkittävästi vaikuttaneet tietojärjestelmätieteen alaan.
AIS:n puheenjohtaja Jason Thatcher (vas.) ojensi palkinnon professori Virpi Tuunaiselle joulukuun puolivälissä Dublinissa järjestetyssä ICIS 2016 -konferenssissa.

Kauppakorkeakoulun tietojärjestelmätieteen professori Virpi Tuunainen on yksi kahdeksasta vuoden 2016 Association for Information Systems (AIS) -palkinnon saajasta. AIS on tietojärjestelmätieteen tutkijoiden merkittävin kansainvälinen yhdistys ja sillä on noin 4 000 jäsentä.

AIS Fellow Award myönnetään henkilöille, jotka ovat erittäin merkittävästi vaikuttaneet tietojärjestelmätieteen alaan joko tutkimuksellaan, opetuksellaan tai palvelutoiminnallaan. Palkitun henkilön tulee olla erityisen ansioitunut vähintään yhdessä kolmesta edellä mainitusta tehtävässä ja lisäksi hänen tulee olla vaikuttanut kahteen muuhunkin alueeseen merkittävällä tavalla. Palkittavan henkilön tulee olla toiminut tietojärjestelmätieteen alalla niin globaalisti kuin omassa maassaan ja paikallisesti. AIS Council ja ICIS:n johtoryhmä (Executive Committee) ovat myöntäneet AIS Fellow Award -tunnustuksia vuodesta 1999 alkaen.

Professori Virpi Tuunainen on aiemmin toiminut AIS:n arvostetussa Vice President of Publications -tehtävässä sekä vaikuttanut AIS:n intressiryhmien (Special Interest Groups, SIGs) puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän on vanhempana toimittajana (Senior Associate Editor) European Journal of Information Systems -lehdessä ja kuuluu usean julkaisun, kuten The Journal of the AIS ja The Journal of Strategic Information Systems, toimitusneuvostoon.

Lisätietoja professori Tuunaisesta (Aalto People, people.aalto.fi)
Katso myös Association for Information Systems (AIS):n verkkosivut (start.aisnet.org)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Gan.uvia
Palkitut Julkaistu:

Kuvia luovien GAN-mallien mullistus sai Forbesin tekoälypalkinnon

Suomen tekoälykeskus FCAI:n yhteistyökumppani Nvidia kehitti mallin, joka vähentää kuvien luomiseen tarvittavan datan määrää. Nvidian tutkija Jaakko Lehtinen työskentelee myös professorina Aalto-yliopistossa ja Suomen tekoälykeskuksessa.
Professori Matti Rossi. Kuva: Mortti Saarnia / Aalto-yliopisto
Palkitut Julkaistu:

Professori Matti Rossille arvostettu AIS Fellow 2020 -palkinto

AIS Fellow Award myönnetään henkilöille, jotka ovat erittäin merkittävästi vaikuttaneet tietojärjestelmätieteen alaan.
Jouko Lampinen
Palkitut, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Perustieteen korkeakoulun vuoden 2020 alumni ja palkinnot julkistettiin etäjuhlallisuuksissa

New Yorkin yliopiston tietotekniikan ja datatieteen professori Kyunghyun Cho valittiin vuoden alumniksi. Yhteisön jäsenistä palkittiin erityisesti poikkeustilanteen sankareita ja roolimalleja.
AALTOLAB
Palkitut, Yliopisto Julkaistu:

Virtuaalinen opetuslaboratorio AALTOLAB palkittiin vuoden opetustekona

Kemian tekniikan korkeakoulussa on perinteisesti dekaanin glögeillä joulukuussa huomioitu vuoden aikana erityisen ansioituneita henkilöitä ja työryhmiä. Huomionosoitukset valittiin useista hyvistä vaihtoehdoista neljästä kategoriasta: opetusteko, tutkimusteko, palveluteko ja yhteistyön edistäminen.