Uutiset

Professori Valeriy Vyatkin IEEE Industrial Electronics Society -yhteisön varapuheenjohtajaksi

Professori Vyatkin toivoo puheenjohtajakaudellaan lisäävänsä vuorovaikutusta yhteisön teknisten toimikuntien välillä.
Professor Valeriy Vyatkin, photo: Leena Ylä-Lyly
Professori Valeriy Vyatkin. Kuva: Leena Ylä-Lyly / Aalto-yliopisto

Professori Valeriy Vyatkin automaation- ja sähkötekniikan laitokselta on nimitetty IEEE Industrial Electronics Society -yhteisön teknisistä toiminnoista vastaavaksi varapuheenjohtajaksi (englanniksi Vice-President for Technical Activities) kaudelle 2022–2023. 

IEEE:llä on yli 400 000 jäsentä, ja se on maailman suurin teknisten ammattilaisten järjestö. Industrial Electronics Society on osa IEEE:tä. Sillä on yli 10 000 jäsentä, mikä tekee siitä yhden IEEE:n suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista yhteisöistä.

Varapuheenjohtajan tehtävänä on johtaa ja koordinoida yhteisön 24 teknisen toimikunnan toimintaa.

"Yhteisöön kuuluvat tutkimusalueet kattavat erilaiset teknologiat, jotka määrittävät ihmiskunnan tulevaisuuden: itseohjautuvista ajoneuvoista ja uusiutuvasta energiasta tekoälyn etiikkaan ja tehdasautomaatioon", professori Vyatkin kertoo.

Entä millaisia asioita hän odottaa eniten varapuheenjohtajakaudeltaan?

"On erittäin jännittävää olla osana näin eloisaa ympäristöä. Toivon, että pystyn antamaan oman panokseni varapuheenjohtajana, jotta voimme luoda enemmän synergiaa ja vuorovaikutusta teknisten toimikuntien välille. Tämä auttaa lahjakkaita tutkijoitamma luomaan uusia läpimurtoja. Yritän myös auttaa Aalto-kollegoitani niin, että he voivat olla enemmän mukana IES:n toiminnassa. Mielestäni tämä on mahdollisuus, josta kaikki hyötyvät!"

Lisätetoja:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Timo Ali-Vehmas
Nimitykset Julkaistu:

Alustatalous tarvitsee reilun pelin periaatteet, Timo Ali-Vehmas uskoo

”Vaikka Euroopassa on kiinnostavia alustatalouden yrityksiä – esimerkiksi ruotsalainen Spotify ja suomalainen Wolt – on Eurooppa alustatalouden markkina-arvolla mitattuna suunnilleen samalla tasolla kuin Afrikka”, huomauttaa Timo Ali-Vehmas, Aalto-yliopiston tuore Executive in Residence.
Professori Kari Tammi
Nimitykset Julkaistu:

Kari Tammi on nimitetty Insinööritieteiden korkeakoulun vaikuttavuudesta vastaavaksi varadekaaniksi

Hän on yliopiston Vaikuttavuuden ohjausryhmän (ISG) jäsen ja tulee toimimaan yhteyshenkilönä ohjausryhmän ja korkeakoulun johtoryhmän välillä.
Harri Laakso photo_Mikko_Raskinen
Nimitykset Julkaistu:

Professori Harri Laakso nimitetty laitosjohtajaksi

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun taiteen ja median laitokset yhdistyvät, ja uudeksi laitosjohtajaksi on nimitetty professori Harri Laakso.