Uutiset

Professori Valeriy Vyatkin IEEE Industrial Electronics Society -yhteisön varapuheenjohtajaksi

Professori Vyatkin toivoo puheenjohtajakaudellaan lisäävänsä vuorovaikutusta yhteisön teknisten toimikuntien välillä.
Professor Valeriy Vyatkin, photo: Leena Ylä-Lyly
Professori Valeriy Vyatkin. Kuva: Leena Ylä-Lyly / Aalto-yliopisto

Professori Valeriy Vyatkin automaation- ja sähkötekniikan laitokselta on nimitetty IEEE Industrial Electronics Society -yhteisön teknisistä toiminnoista vastaavaksi varapuheenjohtajaksi (englanniksi Vice-President for Technical Activities) kaudelle 2022–2023. 

IEEE:llä on yli 400 000 jäsentä, ja se on maailman suurin teknisten ammattilaisten järjestö. Industrial Electronics Society on osa IEEE:tä. Sillä on yli 10 000 jäsentä, mikä tekee siitä yhden IEEE:n suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista yhteisöistä.

Varapuheenjohtajan tehtävänä on johtaa ja koordinoida yhteisön 24 teknisen toimikunnan toimintaa.

"Yhteisöön kuuluvat tutkimusalueet kattavat erilaiset teknologiat, jotka määrittävät ihmiskunnan tulevaisuuden: itseohjautuvista ajoneuvoista ja uusiutuvasta energiasta tekoälyn etiikkaan ja tehdasautomaatioon", professori Vyatkin kertoo.

Entä millaisia asioita hän odottaa eniten varapuheenjohtajakaudeltaan?

"On erittäin jännittävää olla osana näin eloisaa ympäristöä. Toivon, että pystyn antamaan oman panokseni varapuheenjohtajana, jotta voimme luoda enemmän synergiaa ja vuorovaikutusta teknisten toimikuntien välille. Tämä auttaa lahjakkaita tutkijoitamma luomaan uusia läpimurtoja. Yritän myös auttaa Aalto-kollegoitani niin, että he voivat olla enemmän mukana IES:n toiminnassa. Mielestäni tämä on mahdollisuus, josta kaikki hyötyvät!"

Lisätetoja:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Matti Hämäläinen
Nimitykset Julkaistu:

Harvardista Aaltoon – Matti Hämäläinen aloitti Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitoksen johtajana

Hämäläinen on uranuurtaja aivotoiminnan tutkimuksessa kuvantamismenetelmin. Nyt hän haluaa kannustaa laitoksensa tutkimusryhmiä yhteistyöhön ja edistää keskinäistä luottamusta.
Jarkko Koskinen, Vuoden alumni 2021
Nimitykset Julkaistu:

Jarkko Koskinen: Mihin geoinformatiikkaa tarvitaan

Paikkatietoala on juuri nyt valtavan kehityksen keskiössä ja alan työnäkymät ovat valtavat, kertoo Insinööritieteiden korkeakoulun Vuoden alumni, Jarkko Koskinen.
Kuvassa näkyy työelämäprofessori Peter Sarlin, joka katsoo ikkunan läpi ulos.
Nimitykset Julkaistu:

Peter Sarlin työelämäprofessoriksi Aalto-yliopistoon

Tavoitteena on edistää tekoälyn ja koneoppimisen soveltamista osana tutkimusta, opetusta ja yritysyhteistyötä sekä auttaa uudesta Business Analytics -maisteriohjelmasta valmistuvia asemoitumaan työmarkkinoilla.
Ilkka Tomperi
Nimitykset Julkaistu:

Ilkka Tomperi on nimitetty Aalto-yliopiston kiinteistösijoittamisen työelämäprofessoriksi

"Kiinteistöala ja kiinteistösijoittamisen kenttä ovat murrosvaiheessa, mikä tekee tehtävästä erityisen mielenkiintoisen”, sanoo Ilkka Tomperi.