Uutiset

Professori Paula Hohdin monografialle taidehistorian Roland H. Bainton -palkinto

Palkinto myönnetään tunnustuksena parhaalle vuosia 1450–1660 käsittelevälle englanninkieliselle kirjalle, joka on julkaistu edellisenä vuonna taidehistorian alalla.
Professori Paula Hohdin monografialle taidehistorian Roland H. Bainton -palkinto

Taide- ja kulttuurihistorian Professori Paula Hohti Erichsenin teos ​​Artisans, Objects and Everyday Life in Renaissance Italy: The Material Culture of the Middling Class on saanut taidehistorian Roland H. Bainton -palkinnon.

Palkinto myönnetään tutkimuksen laadun ja omaperäisyyden, metodologisen osaamisen ja/tai innovatiivisuuden, tuoreiden ja innostavien tulkintojen tai oivallusten kehittämisen sekä kirjallisen tason perusteella.

”Olen innoissani ja erittäin ylpeä saadessani tämän arvostetun kirjapalkinnon. Se tarjoaa suurta tukea ja rohkaisua työlleni varhaismodernin materiaalikulttuurin ja muodin historioitsijana”, Hohti Erichsen iloitsee.

Hohti Erichsenin kirja esittelee ensimmäisen syvällisen tutkimuksen käsityöläisten ja paikallisten pienkauppiaiden materiaalisen ja kulttuurisen renessanssin kokemuksesta. Siinä hyödynnetään 1500-luvun visuaalista, materiaalista ja arkistoaineistoa sekä tutkitaan, kuinka artesaanit ja artesaaniperheet elivät ja työskentelivät, hoitivat kotitalouttaan ja seuraelämäänsä sekä heidän suhdettaan taiteeseen ja luksustavaroihin.

Professori Hohti Erichsen on erikoistunut varhaismodernin pukeutumisen, tekstiilien, muodin ja asusteiden tutkimukseen keskittyen erityisesti niiden merkitykseen ja käyttöön alemmissa käsityöläisluokissa. Viimeisen viiden vuoden aikana Hohti Erichsen on johtanut Euroopan tutkimusneuvoston ERC-rahoituksella Refashioning the Renaissance -tutkimusprojektia, joka keskittyy länsimaisen muodin merkityksiin ja leviämiseen käsityöläisryhmien keskuudessa varhaismodernissa Euroopassa.

Palkinto jaettiin taidehistorian seuran Sixteenth Century Societyn konferenssissa San Diegossa, Kaliforniassa 29. lokakuuta.

Lue lisää:

Roland H. Bainton -palkinnot

Paula Hohti Photo by Astrid Mannerkoski

Paula Hohti Erichsen seuraa 500 vuotta vanhan muodin jälkiä

Taide- ja kulttuurihistorian professori arvostaa iloa ja mukavuutta ja koki uransa hienoimman hetken rahoitushaastattelussa.

Uutiset
paula_hohti_aalto_arts_photo_by_lasse_lecklin_02_fi_fi.jpg

Professori Paula Hohdille kahden miljoonan ERC-rahoitus renessanssin muodin ja kulttuurin tutkimukseen

Pukuhistorian materiaalien kokeellinen työstäminen avaa uusia tulkintoja menneen maailman arkeen.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.