Uutiset

Professori Olav Tirkkoselle IEEE Fellow -arvo

Professori Tirkkonen saa tunnustusta langattomien ympäristöjen kehitystyöstä.
Professori Olav Tirkkonen IEEE Fellow
Professori Olav Tirkkonen. Kuva: Aalto-yliopisto / Anni Hanen

Professori Olav Tirkkonen Aalto-yliopiston tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitokselta on saanut IEEE Fellow -arvonimen tammikuusta 2023 alkaen.

”IEEE Fellow -arvo on suuri ammatillinen kunnia, suurimpia heti yliopiston professoriksi valinnan jälkeen. Tunnustus on pari vuosikymmentä kestäneestä työstäni, jota olen osittain tehnyt teollisuudessa ja tiiviissä yhteistyössä teollisten kumppaneiden kanssa. Minulla on ollut poikkeuksellinen joukkueonni niin teollisuudessa kuin yliopistossakin ja haluan kiittää kaikkia kollegoitani ja opiskelijoita yhteistyöstä vuosien varrella”, hän sanoo.

Professori Tirkkonen kehittää tietoliikenneteoriaa, lähinnä langattomaan tiedonsiirtoon ja solukkoradiojärjestelmiin liittyen, lyhyesti tämän voisi ilmaista käsitteillä 4G, 5G, 6G, XG.

"Syvennyn työssäni langattomiin ympäristöihin, joissa on useampia lähettäjiä ja vastaanottajia, ja näillä on useita antenneja. Erityisosaamiseni on kantataajuusviestinnässä, eli miten bittejä kuvataan langattomiin signaaleihin lähettimessä ja miten niitä havaitaan vastaanottimessa."

IEEE on maailman suurin teknisten ammattilaisten järjestö, jolla on yli 400 000 jäsentä. IEEE myöntää Fellow-arvon järjestön poikkeuksellisen ansioituneille jäsenille. Valittujen joukko on pieni, sillä yhtenä vuonna valittujen kokonaismäärä ei saa ylittää 0,1 % äänioikeutetuista jäsenistä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Valentina Arrietta's photo by Valentina Arrietta.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Valentina Arrietta: Palaute on aina lahja

"'Joskus tuntuu, että kamppailen yksin hylkäämisen ja julkaisemiseen liittyvien odotusten kanssa. Mutta jos puhun jonkun toisen kanssa, huomaan, että heilläkin on omat taistelunsa. On tärkeää puhua ihmisten kanssa ja huomata, että lopulta en kulje yksin näissä kengissä."
pionit maljakossa ARTSin promootiobrunssilla 2019
Nimitykset, Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Rehtori on nimittänyt kaksi uutta johtavaa yliopistonlehtoria

Uutisessa kerrotaan kahden uuden johtavan yliopistonlehtorin (johtava yliopistonlehtori) nimittämisestä keväällä 2023. Provosti onnitteli lehtoreiden get together -tapahtumassa 2.3.2023.
A closeup of a woman in green light wearing goggles that reflect colourful pixels
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Syyskuussa aloittaa 15 uutta akatemiatutkijaa

Suomen Akatemia on myöntänyt Aalto-yliopistolle rahoituksen 15 akatemiatutkijan tehtävään.
On the background, white radiant lines over a black bacground and only hair and shoulder of a person passing by visible
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Lähes 20 miljoonaa euroa tutkimukseen

Suomen Akatemian akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 45 aaltolaista.