Uutiset

Professori Olav Tirkkoselle IEEE Fellow -arvo

Professori Tirkkonen saa tunnustusta langattomien ympäristöjen kehitystyöstä.
Professori Olav Tirkkonen IEEE Fellow
Professori Olav Tirkkonen. Kuva: Aalto-yliopisto / Anni Hanen

Professori Olav Tirkkonen Aalto-yliopiston tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitokselta on saanut IEEE Fellow -arvonimen tammikuusta 2023 alkaen.

”IEEE Fellow -arvo on suuri ammatillinen kunnia, suurimpia heti yliopiston professoriksi valinnan jälkeen. Tunnustus on pari vuosikymmentä kestäneestä työstäni, jota olen osittain tehnyt teollisuudessa ja tiiviissä yhteistyössä teollisten kumppaneiden kanssa. Minulla on ollut poikkeuksellinen joukkueonni niin teollisuudessa kuin yliopistossakin ja haluan kiittää kaikkia kollegoitani ja opiskelijoita yhteistyöstä vuosien varrella”, hän sanoo.

Professori Tirkkonen kehittää tietoliikenneteoriaa, lähinnä langattomaan tiedonsiirtoon ja solukkoradiojärjestelmiin liittyen, lyhyesti tämän voisi ilmaista käsitteillä 4G, 5G, 6G, XG.

"Syvennyn työssäni langattomiin ympäristöihin, joissa on useampia lähettäjiä ja vastaanottajia, ja näillä on useita antenneja. Erityisosaamiseni on kantataajuusviestinnässä, eli miten bittejä kuvataan langattomiin signaaleihin lähettimessä ja miten niitä havaitaan vastaanottimessa."

IEEE on maailman suurin teknisten ammattilaisten järjestö, jolla on yli 400 000 jäsentä. IEEE myöntää Fellow-arvon järjestön poikkeuksellisen ansioituneille jäsenille. Valittujen joukko on pieni, sillä yhtenä vuonna valittujen kokonaismäärä ei saa ylittää 0,1 % äänioikeutetuista jäsenistä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kristo Ovaska, Kauppakorkeakoulun Vuoden Alumni 2022
Nimitykset Julkaistu:

Kristo Ovaska on Kauppakorkeakoulun Vuoden Alumni 2022

”Laaja-alaiselle osaamiselle on työmarkkinoilla suurta kysyntää”, sanoo Kristo Ovaska.
men talking
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Korjausrakentaminen on riskialtista - Nyt tutkimus esittää keinoja sen parempaan hallintaan

Energiaremontit, modernisointi ja käyttötarkoituksen muutokset lisäävät korjausrakentamisen tarvetta. Korjausrakentaminen on kuitenkin tunnetusti riskialtista liiketoimintaa. Building 2030 konsortion tutkimus tutki, miten esivalmistus ja digitaalinen tiedonhallinta voisivat tehdä siitä hallitumpaa.
Leevi Hormaluoma Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Leevi Hormaluoma: Tekniikan alalla polkuja on niin monta kuin tekijöitäkin

Informaatioteknologiaa opiskeleva Leevi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä, mikä antaa hänen mukaansa hyvää vastapainoa opiskelulle. "Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle", hän kertoo.
Alustatalouden faktat ja myytit jakso 8 studiossa Annukka Berg, Juhani Järvensivu, William von der Pahlen ja Robin Gustafsson
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Olisiko alustataloudesta hävikinpoistajaksi? Alustatalouden F&M -podcast pureskelee kiertotalouden kysymyksiä

Alustataloudella voisi olla ratkaisun avaimia kiertotalouden tehostamiseksi, mutta niiden hyödyntämisessä ollaan vielä kaukana.