Uutiset

Professori Lasse Murtomäki on nimitetty laitosjohtajaksi ja apulaisprofessori Antti Karttunen varajohtajaksi

Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun kemian ja materiaalitieteiden laitoksen laitosjohtajaksi on nimitetty professori Lasse Murtomäki 1.9.2022 lähtien. Apulaisprofessori Antti Karttunen aloittaa samassa yhteydessä varajohtajana.
Portraits of Lasse Murtomäki and Antti Karttunen next to the Aalto logo

Lasse Murtomäellä on pitkä ura kemian tekniikan parissa eri rooleissa sekä tutkijana että professorina. Murtomäki väitteli tohtoriksi vuonna 1992 Teknillisestä korkeakoulusta (nykyisin Aalto-yliopisto) ja on keskittynyt urallaan erityisesti sähkökemian tutkimiseen ja opettamiseen.

Antti Karttunen väitteli tohtoriksi fysikaalisesta kemiasta vuonna 2007 Joensuun yliopistosta (nykyinen Itä-Suomen yliopisto). Hän aloitti Aalto-yliopistossa apulaisprofessorina vuonna 2015 ja keskittyy tutkimustyössään epäorgaanisten materiaalien kemiaan. Hän johtaa kemian tekniikan kandiohjelmaa ja opettaa sekä kemian että ohjelmoinnin kursseja.

”Toivotan Lasse Murtomäen ja Antti Karttusen lämpimästi koulumme johtoon. Samalla haluan kiittää laitosjohtaja Jari Koskista ja varajohtaja Kari Laasosta heidän arvokkaasta työstään useiden vuosien ajan koulumme hyväksi”, sanoo dekaani Kristiina Kruus.

Sekä Lasse että Antti ovat koulun johtoryhmän jäseniä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Olli Ikkana in Otaniemi, photo by Lasse Lecklin.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Bioinspiroituja värejä ja olosuhteisiin sopeutuvia materiaaleja – Professori Olli Ikkalan kolmas EU-hanke pohjaa eläviin systeemeihin

Teknillisen fysiikan professori Olli Ikkala on saanut kolmannen kerran Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Rahoituksen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta.
Professori Antti Oulasvirta. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat selvittävät, miten tekoäly saadaan ymmärtämään ihmistä paremmin

Antti Oulasvirta on saanut 2,5 miljoonan euron Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen käyttäjämallien tutkimiseen.
Olli Ikkala ja Esa Saarinen
Yliopisto Julkaistu:

Olli Ikkala ja Esa Saarinen löysivät barokkimusiikista ja luennoimisesta yhteisen sävelen

Kohdatessaan Olli Ikkala ja Esa Saarinen keskustelivat uruista ja luentojen tunnelmasta.
Sinipaitainen nainen, jolla on lyhyet tummat hiukset ja tummasankaiset silmälasit
Nimitykset Julkaistu:

Työelämäprofessori Pia Hannukainen: ”Uskon muotoilun voimaan jatkossakin”

Hannukaisen mielestä on tärkeää, että yrityksissä on osaavia muotoilijoita ja muotoilijoiksi valmistuvilla riittävä osaaminen työelämän tarpeisiin.