Uutiset

Professori Gary Marquis palkittiin Walter Edström -mitalilla

Kansainvälinen hitsausjärjestö IIW, The International Institute of Welding, myönsi professori Gary Marquisille vuoden 2023 Water Edström -mitalin. Palkinto luovutettiin järjestön vuosikokouksessa Singaporessa heinäkuussa.
Gary Marquis recived the Walter Edstrom Medal
Professori Gary Marquis (vas.) ja Johan Ankre (Svetskommissionen)

Palkinto on tunnustus ansioituneille henkilöille, jotka Walter Edströmin tapaan ovat antaneet merkittävän panoksen järjestön toiminnalle. Ruotsalainen Walter Edström (1891–1962) oli yksi järjestön perustajista (1948) ja sai aikoinaan useita teollisuusyrityksiä mukaan IIW:n toimintaan. 

Gary Marquis valmistui diplomi-insinööriksi Illinoisin yliopistosta ja väitteli tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta. Hän on toiminut TKK:ssa lujuusopin professorina vuodesta 2008 alkaen ja Insinööritieteiden korkeakoulun dekaanina vuosina 2013–2023. 

Professori Marquis on osallistunut yli kahteenkymmeneen IIW:n vuosikokoukseen ja hoitanut ​​useita vaativia luottamustehtäviä. Hän on muun muassa toiminut kahdeksan vuotta komission XIII puheenjohtajana, yhdeksän vuotta järjestön hallituksen jäsenä, joista kolme vuotta presidenttinä.


 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Apulaisprofessori Viktar Asadchy. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Nuoren tutkijan palkinto Viktar Asadchylle

Tekniikan edistämissäätiö on myöntänyt vuoden 2024 Nuoren tutkijan palkinnon apulaisprofessori Viktar Asadchylle.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.