Uutiset

Professori Antti Peltokorpi on nimitetty vaikuttavuuden varadekaaniksi Insinööritieteiden korkeakouluun

Varadekaanin tehtävänä on tehdä näkyväksi ja tehostaa Insinööritieteiden korkeakoulun tutkimuksen ja opetuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta.
Portrait of Professor Antti Peltokorpi

Professori Antti Peltokorpi (s. 1980) on nimitetty vaikuttavuudesta vastaavaksi varadekaaniksi Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakouluun kaudeksi 1.8.2023 – 31.7.2028. Peltokorpi korvaa varadekaanina professori Kari Tammen, joka aloittaa Insinööritieteiden korkeakoulun dekaanina. 

Peltokorvesta tulee Aalto-yliopiston Vaikuttavuuden ohjausryhmän (ISG) jäsen ja hän toimii yhteyshenkilönä ohjausryhmän ja korkeakoulun johtoryhmän välillä. Peltokorpi työskentelee myös tiiviissä yhteistyössä opetuksesta ja tutkimuksesta vastaavien varadekaanien kanssa.

Peltokorpi on erikoistunut toimitusketjujen, tuotantostrategioiden ja toiminnanohjauksen tutkimukseen, etenkin rakentamisessa. Hänen erityisosaamisalueitaan ovat muun muassa modulaarisuus ja teollinen rakentaminen, tuottavuuden kehittäminen, sekä digitaaliset innovaatiot ja systeeminen muutos kiinteistö- ja rakennussektorilla. Tutkimusmenetelmistä hänelle tutuimpia ovat kvantitatiiviset analysointimenetelmät, mallintaminen sekä tapaustutkimukset.

Antti Peltokorpi valmistui diplomi-insinööriksi Teknillisen korkeakoulun tuotantotalouden laitokselta vuonna 2005 ja väitteli tekniikan tohtoriksi vuonna 2010. Peltokorpi työskenteli BIT–tutkimuskeskuksen johtajana Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksella vuodesta 2013. Hänet nimettiin vuonna 2015 professoriksi Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun rakennustekniikan laitokselle. 

Antti Peltokorpi on toiminut Building Technology -maisteriohjelman johtajana ja vuodesta 2022 ohjelman varajohtajana.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
Aallon logo talon katolla
Nimitykset Julkaistu:

Neljä uutta professoria Insinööritieteiden korkeakouluun

Työelämäprofessorit Hannele Holttinen ja Teemu Manderbacka sekä apulaisprofessorit Mikko Suominen ja Risto Ojala nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.