Uutiset

Professori Antti Peltokorpi on nimitetty vaikuttavuuden varadekaaniksi Insinööritieteiden korkeakouluun

Varadekaanin tehtävänä on tehdä näkyväksi ja tehostaa Insinööritieteiden korkeakoulun tutkimuksen ja opetuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta.
Portrait of Professor Antti Peltokorpi

Professori Antti Peltokorpi (s. 1980) on nimitetty vaikuttavuudesta vastaavaksi varadekaaniksi Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakouluun kaudeksi 1.8.2023 – 31.7.2028. Peltokorpi korvaa varadekaanina professori Kari Tammen, joka aloittaa Insinööritieteiden korkeakoulun dekaanina. 

Peltokorvesta tulee Aalto-yliopiston Vaikuttavuuden ohjausryhmän (ISG) jäsen ja hän toimii yhteyshenkilönä ohjausryhmän ja korkeakoulun johtoryhmän välillä. Peltokorpi aloittaa myös Insinööritieteiden korkeakoulun tenure track -toimikunnan jäsenenä ja työskentelee tiiviissä yhteistyössä opetuksesta ja tutkimuksesta vastaavien varadekaanien kanssa.

Peltokorpi on erikoistunut toimitusketjujen, tuotantostrategioiden ja toiminnanohjauksen tutkimukseen, etenkin rakentamisessa. Hänen erityisosaamisalueitaan ovat muun muassa modulaarisuus ja teollinen rakentaminen, tuottavuuden kehittäminen, sekä digitaaliset innovaatiot ja systeeminen muutos kiinteistö- ja rakennussektorilla. Tutkimusmenetelmistä hänelle tutuimpia ovat kvantitatiiviset analysointimenetelmät, mallintaminen sekä tapaustutkimukset.

Antti Peltokorpi valmistui diplomi-insinööriksi Teknillisen korkeakoulun tuotantotalouden laitokselta vuonna 2005 ja väitteli tekniikan tohtoriksi vuonna 2010. Peltokorpi työskenteli BIT–tutkimuskeskuksen johtajana Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksella vuodesta 2013. Hänet nimettiin vuonna 2015 professoriksi Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun rakennustekniikan laitokselle. 

Antti Peltokorpi on toiminut Building Technology -maisteriohjelman johtajana ja vuodesta 2022 ohjelman varajohtajana.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Sandra Kaabel
Nimitykset Julkaistu:

Sandra Kaabel on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian ja materiaalitieteen laitokselle

Ph.D. Sandra Kaabel on nimitetty Aalto-yliopiston Kemian ja materiaalitieteen laitokselle tenure track -urapolulle viiden vuoden määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään 1.4.2024 alkaen. Professuurin ala on Orgaaninen synteesiteknologia.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Vesikatko Dipolissa 22.2. klo 8-15

Suunniteltu vesikatko alkaa klo 8.00 ja sen arvioitu päättymisaika on klo 15.00.
Siavash Khajavi
Nimitykset Julkaistu:

Siavash Khajavi nimitetty operatiivisen johtamisen apulaisprofessoriksi

Siavash Khajavi aloittaa apulaisprofessorina 15. helmikuuta 2024.
Radical Creatives -elokuvassa luovuus löytyy sukeltamalla pinnan alle. Kuva: Hayley Lê
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aalto-yliopisto tarjoaa uutta dokumenttielokuvaansa yritysten ja yhteisöjen käyttöön – Ainutlaatuinen teos paljastaa, miten luova prosessi etenee

Yliopiston tuottama dokumentti näyttää 30 tapaa käyttää luovuutta työkaluna, ja haastaa työyhteisöt kehittämään omaa luovuuttaan.