Uutiset

Professori Antti Oulasvirta alansa vaikuttavimpien tutkijoiden listalla

AMiner-sivusto rankkasi tietotekniikan eri tutkimusalueiden viitatuimmat tutkijat.
Antti Oulasvirta yhdistää työssään muun muassa tietojenkäsittelytiedettä, kognitiotiedettä ja matemaattista psykologiaa. Kuva Lasse Lecklin

Tietotekniikan käytettävyyttä kehittävä professori Antti Oulasvirta sijoittui 92. sijalle AMiner-sivuston tekemässä vaikuttavimpien tutkijoiden rankingissa, ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutuksen tutkimuksen (Human-Computer Interaction) alueella. Oulasvirta yhdistää työssään muun muassa tietojenkäsittelytiedettä, kognitiotiedettä ja matemaattista psykologiaa, ja Euroopan tiedeneuvosto on myöntänyt hänelle erittäin kilpaillun ERC Starting Grantin tutkimushankkeelle, jonka tavoite on parantaa käyttöliittymiä algoritmien avulla.

AMiner on ilmainen, akateemiseen verkkoanalyysiin ja tiedonlouhintaan erikoistunut palvelu. Sen vuosittainen Most Influential Scholar Annual List perustuu algoritmin automaattisesti hakemiin ja analysoimiin tietoihin arvostetuissa julkaisuissa tehdyistä viittauksista.

Oulasvirran lisäksi aaltolaisten joukosta nousi viitatuimpien tutkijoiden joukkoon tällä hetkellä Suomen Akatemian pääjohtajana toimiva professori Heikki Mannila, joka oli tiedonlouhinnan (data mining) alueella sijalla 21.

Lisätietoja (aminer.org)

Antti Oulasvirta (Aalto People)

Heikki Mannila (Aalto People)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu