Uutiset

Professori Antti Oulasvirta alansa vaikuttavimpien tutkijoiden listalla

AMiner-sivusto rankkasi tietotekniikan eri tutkimusalueiden viitatuimmat tutkijat.
Antti Oulasvirta yhdistää työssään muun muassa tietojenkäsittelytiedettä, kognitiotiedettä ja matemaattista psykologiaa. Kuva Lasse Lecklin

Tietotekniikan käytettävyyttä kehittävä professori Antti Oulasvirta sijoittui 92. sijalle AMiner-sivuston tekemässä vaikuttavimpien tutkijoiden rankingissa, ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutuksen tutkimuksen (Human-Computer Interaction) alueella. Oulasvirta yhdistää työssään muun muassa tietojenkäsittelytiedettä, kognitiotiedettä ja matemaattista psykologiaa, ja Euroopan tiedeneuvosto on myöntänyt hänelle erittäin kilpaillun ERC Starting Grantin tutkimushankkeelle, jonka tavoite on parantaa käyttöliittymiä algoritmien avulla.

AMiner on ilmainen, akateemiseen verkkoanalyysiin ja tiedonlouhintaan erikoistunut palvelu. Sen vuosittainen Most Influential Scholar Annual List perustuu algoritmin automaattisesti hakemiin ja analysoimiin tietoihin arvostetuissa julkaisuissa tehdyistä viittauksista.

Oulasvirran lisäksi aaltolaisten joukosta nousi viitatuimpien tutkijoiden joukkoon tällä hetkellä Suomen Akatemian pääjohtajana toimiva professori Heikki Mannila, joka oli tiedonlouhinnan (data mining) alueella sijalla 21.

Lisätietoja (aminer.org)

Antti Oulasvirta (Aalto People)

Heikki Mannila (Aalto People)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Picture of the themes of this course
Opinnot Julkaistu:

Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) neljännessä jaksossa

Suosittu Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) järjestään 4. jaksossa suomeksi ja englanniksi!
Sandra Kaabel
Nimitykset Julkaistu:

Sandra Kaabel on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian ja materiaalitieteen laitokselle

Ph.D. Sandra Kaabel on nimitetty Aalto-yliopiston Kemian ja materiaalitieteen laitokselle tenure track -urapolulle viiden vuoden määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään 1.4.2024 alkaen. Professuurin ala on Orgaaninen synteesiteknologia.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Vesikatko Dipolissa 22.2. klo 8-15

Suunniteltu vesikatko alkaa klo 8.00 ja sen arvioitu päättymisaika on klo 15.00.
Pasi Laine
Yhteistyö Julkaistu:

Valmetin nimikkosali avattiin Otaniemessä

"Meillä on pitkäaikainen yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa ja haluamme vahvistaa sitä entisestään. Tarvitsemme tulevaisuuden tekijöitä erilaisista taustoista ja koulutusohjelmista," toteaa Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine.