Uutiset

Professori Antti Oulasvirta alansa vaikuttavimpien tutkijoiden listalla

AMiner-sivusto rankkasi tietotekniikan eri tutkimusalueiden viitatuimmat tutkijat.
Antti Oulasvirta yhdistää työssään muun muassa tietojenkäsittelytiedettä, kognitiotiedettä ja matemaattista psykologiaa. Kuva Lasse Lecklin

Tietotekniikan käytettävyyttä kehittävä professori Antti Oulasvirta sijoittui 92. sijalle AMiner-sivuston tekemässä vaikuttavimpien tutkijoiden rankingissa, ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutuksen tutkimuksen (Human-Computer Interaction) alueella. Oulasvirta yhdistää työssään muun muassa tietojenkäsittelytiedettä, kognitiotiedettä ja matemaattista psykologiaa, ja Euroopan tiedeneuvosto on myöntänyt hänelle erittäin kilpaillun ERC Starting Grantin tutkimushankkeelle, jonka tavoite on parantaa käyttöliittymiä algoritmien avulla.

AMiner on ilmainen, akateemiseen verkkoanalyysiin ja tiedonlouhintaan erikoistunut palvelu. Sen vuosittainen Most Influential Scholar Annual List perustuu algoritmin automaattisesti hakemiin ja analysoimiin tietoihin arvostetuissa julkaisuissa tehdyistä viittauksista.

Oulasvirran lisäksi aaltolaisten joukosta nousi viitatuimpien tutkijoiden joukkoon tällä hetkellä Suomen Akatemian pääjohtajana toimiva professori Heikki Mannila, joka oli tiedonlouhinnan (data mining) alueella sijalla 21.

Lisätietoja (aminer.org)

Antti Oulasvirta (Aalto People)

Heikki Mannila (Aalto People)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

VCD students collaborating with Yle
Opinnot Julkaistu:

YLE ja Aalto-yliopisto konseptoivat yhteistyössä tulevaisuuden suoratoistopalvelua lapsille ja nuorille

Aalto-yliopisto ja YLE ovat yhteistyössä kehittäneet ja suunnitelleet ideoita uudesta lapsille ja nuorille suunnatusta brändätystä suoratoistopalvelusta.
Tummaan paitaan pukeutunut vaalea lyhyttukkainen nainen seisoo kädet ristissä rinnan edessä, taustalla korkeakoulun tiloja
Nimitykset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Professori Arja Karhumaa: ”Meidän on ymmärrettävä paremmin, kuinka tekstejä katsotaan”

Vakinaistetut professorit esittäytyvät: visuaalisen viestinnän muotoilun professori Arja Karhumaa tutkii kielen ja tekstin visuaalisen muodon välistä suhdetta eli miltä teksti kulloinkin näyttää, ja miten se vaikuttaa meihin ihmisinä.
Aalto-yliopisto
Yliopisto Julkaistu:

Insinööritieteiden korkeakoulu etsii yhteiskunnallisen vaikuttavuuden varadekaanina

Varadekaanin toimikausi on 1.8.2023–31.7.2028 tai sopimuksen mukaan. Hakemukset pyydetään lähettämään 16.4.2023 mennessä.
Konsta Laakso and Elsi Sloan act in the short film of Oasis of Radical Wellbeing
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallossa kuvattu lyhytelokuva kertoo opiskelijan vaikeasta valinnasta

Aalto-yliopiston Oasis of Radical Wellbeing -hankkeen rahoittama Myötätunto III -lyhytelokuvan kuvaukset alkoivat Otaniemessä 17.3. Valmiin elokuvan ensi-iltaa päästään katsomaan 30.5. Green Minds, Healthy Hearts – Social Sustainability Symposium -tapahtumassa Aalto-yliopiston Oppimiskeskuksessa.