Uutiset

Preethi Lahoti tuntee olevansa etuoikeutettu saadessaan osallistua professori Aristides Gionisin johtamaan tutkimusryhmään

Kärkiopiskelija Preethi Lahoti tutkii tiedonlouhintaa ja analysoi sosiaalisia verkostoja.

Tietotekniikan kärkiopiskelijaohjelmaan on liittynyt erityisen lahjakkaita opiskelijoita. Ympäri maailmaa tulevat 15 diplomi-insinööriopiskelijaa saavat käytännön kokemusta tietotekniikan tutkimuksesta. Suurin osa kärkiohjelman opiskelijoista on erikoistunut koneoppimisen, tiedonlouhinnan ja todennäköisyysmallinnuksen tutkimusaloihin.

Preethi Lahoti tuntee olevansa etuoikeutettu, saadessaan osallistua professori Aristides Gionisin johtamaan tutkimusryhmään jo toista vuotta. Hän tutkii tiedonlouhintaa ja analysoi sosiaalisia verkostoja.

  • Tutkimme Aristides Gionisin ja Gianmarco De Francisci Moralesin kanssa ongelmaa, joka koskee aihekohtaisten asiantuntijoiden löytämistä suurista verkoista. Tämä tutkimus on osa henkilötietojen hallinnointia koskevaa Tekes-projektia, Lahoti kertoo.

Lahoti oli Nokia Bell Labsin tutkimusharjoittelussa Dublinissa kesällä 2016. Hän osallistui Data analytics -tiimissä tekstinlouhinnan tutkimukseen, jossa keskityttiin tehokkaiden algoritmien suunnitteluun tekstien samankaltaisuuden mittaamiseksi. Tutkimustulosten perusteella tehty artikkeli ”Efficient Set Intersection for Text Similarity Measures”, hyväksyttiin algoritmeja käsitelevään huipputason konferenssiin ALENEX 2017.

- Haimme myös patenttia laitteelle, jolla ohjataan löytämään samanlaisista asioista kiinnostuneita ihmisiä. Laitteen patentin käsittely on parhaillaan käynnissä, Lahoti lisää.

Lahoti on toiminut aktiivisesti sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Quorassa hän vastaa kysymyksiin, jotka liittyvät koneoppimiseen ja opiskeluun Aalto-yliopistossa. Lahoti osallistui myös womENcourage 2016 -konferenssiin, jossa naisia kannustettiin tietotekniikan pariin, ja hän toimii myös kurssiapulaisena koneoppimisen ja tiedonlouhinnan opiskelijoiden opetuksessa.

Oleksii Abramenko ja Ivan Baranov Ukrainasta, Shishir Bhattarai Nepalista, Mustafa Celikok Turkista, Kunal Ghosh ja Preethi Lahoti Intiasta, Alexandru Mara Espanjasta ja Romaniasta, Van Linh Nguyen Vietnamista ja Siddhart Ramchandran Intiasta tutkivat kaikki koneoppimisen, tiedonlouhinnan ja todennäköisyysmallinnuksen eri näkökulmia.

Rinu Boney Intiasta erikoistuu tietokonenäköön, Rory How Isosta-Britanniasta tutkii pilvilaskentaa, Xiaoxiao Ma Kiinasta osallistuu pelitutkimukseen, Hannu Seppänen tutkii teollisuuden digitaalista disruptiota ja Rajagopalan Ranganathan Intiasta ja Manish Thapa Nepalista kuuluvat tietoturvajärjestelmien tutkimusryhmään.

Lisätietoa:

Kärkiopiskelijaohjelma englanniksi

Kärkiopiskelija Alexandru Mara tutkii valtavia, verkkorakenteisia tietoaineistoja

Van Linh Nguyen analysoi syitä tulehdukselliseen suolistosairauteen

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

VCD students collaborating with Yle
Opinnot Julkaistu:

YLE ja Aalto-yliopisto konseptoivat yhteistyössä tulevaisuuden suoratoistopalvelua lapsille ja nuorille

Aalto-yliopisto ja YLE ovat yhteistyössä kehittäneet ja suunnitelleet ideoita uudesta lapsille ja nuorille suunnatusta brändätystä suoratoistopalvelusta.
Tummaan paitaan pukeutunut vaalea lyhyttukkainen nainen seisoo kädet ristissä rinnan edessä, taustalla korkeakoulun tiloja
Nimitykset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Professori Arja Karhumaa: ”Meidän on ymmärrettävä paremmin, kuinka tekstejä katsotaan”

Vakinaistetut professorit esittäytyvät: visuaalisen viestinnän muotoilun professori Arja Karhumaa tutkii kielen ja tekstin visuaalisen muodon välistä suhdetta eli miltä teksti kulloinkin näyttää, ja miten se vaikuttaa meihin ihmisinä.
Aalto-yliopisto
Yliopisto Julkaistu:

Insinööritieteiden korkeakoulu etsii yhteiskunnallisen vaikuttavuuden varadekaanina

Varadekaanin toimikausi on 1.8.2023–31.7.2028 tai sopimuksen mukaan. Hakemukset pyydetään lähettämään 16.4.2023 mennessä.
Konsta Laakso and Elsi Sloan act in the short film of Oasis of Radical Wellbeing
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallossa kuvattu lyhytelokuva kertoo opiskelijan vaikeasta valinnasta

Aalto-yliopiston Oasis of Radical Wellbeing -hankkeen rahoittama Myötätunto III -lyhytelokuvan kuvaukset alkoivat Otaniemessä 17.3. Valmiin elokuvan ensi-iltaa päästään katsomaan 30.5. Green Minds, Healthy Hearts – Social Sustainability Symposium -tapahtumassa Aalto-yliopiston Oppimiskeskuksessa.