Uutiset

Preethi Lahoti tuntee olevansa etuoikeutettu saadessaan osallistua professori Aristides Gionisin johtamaan tutkimusryhmään

Kärkiopiskelija Preethi Lahoti tutkii tiedonlouhintaa ja analysoi sosiaalisia verkostoja.

Tietotekniikan kärkiopiskelijaohjelmaan on liittynyt erityisen lahjakkaita opiskelijoita. Ympäri maailmaa tulevat 15 diplomi-insinööriopiskelijaa saavat käytännön kokemusta tietotekniikan tutkimuksesta. Suurin osa kärkiohjelman opiskelijoista on erikoistunut koneoppimisen, tiedonlouhinnan ja todennäköisyysmallinnuksen tutkimusaloihin.

Preethi Lahoti tuntee olevansa etuoikeutettu, saadessaan osallistua professori Aristides Gionisin johtamaan tutkimusryhmään jo toista vuotta. Hän tutkii tiedonlouhintaa ja analysoi sosiaalisia verkostoja.

  • Tutkimme Aristides Gionisin ja Gianmarco De Francisci Moralesin kanssa ongelmaa, joka koskee aihekohtaisten asiantuntijoiden löytämistä suurista verkoista. Tämä tutkimus on osa henkilötietojen hallinnointia koskevaa Tekes-projektia, Lahoti kertoo.

Lahoti oli Nokia Bell Labsin tutkimusharjoittelussa Dublinissa kesällä 2016. Hän osallistui Data analytics -tiimissä tekstinlouhinnan tutkimukseen, jossa keskityttiin tehokkaiden algoritmien suunnitteluun tekstien samankaltaisuuden mittaamiseksi. Tutkimustulosten perusteella tehty artikkeli ”Efficient Set Intersection for Text Similarity Measures”, hyväksyttiin algoritmeja käsitelevään huipputason konferenssiin ALENEX 2017.

- Haimme myös patenttia laitteelle, jolla ohjataan löytämään samanlaisista asioista kiinnostuneita ihmisiä. Laitteen patentin käsittely on parhaillaan käynnissä, Lahoti lisää.

Lahoti on toiminut aktiivisesti sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Quorassa hän vastaa kysymyksiin, jotka liittyvät koneoppimiseen ja opiskeluun Aalto-yliopistossa. Lahoti osallistui myös womENcourage 2016 -konferenssiin, jossa naisia kannustettiin tietotekniikan pariin, ja hän toimii myös kurssiapulaisena koneoppimisen ja tiedonlouhinnan opiskelijoiden opetuksessa.

Oleksii Abramenko ja Ivan Baranov Ukrainasta, Shishir Bhattarai Nepalista, Mustafa Celikok Turkista, Kunal Ghosh ja Preethi Lahoti Intiasta, Alexandru Mara Espanjasta ja Romaniasta, Van Linh Nguyen Vietnamista ja Siddhart Ramchandran Intiasta tutkivat kaikki koneoppimisen, tiedonlouhinnan ja todennäköisyysmallinnuksen eri näkökulmia.

Rinu Boney Intiasta erikoistuu tietokonenäköön, Rory How Isosta-Britanniasta tutkii pilvilaskentaa, Xiaoxiao Ma Kiinasta osallistuu pelitutkimukseen, Hannu Seppänen tutkii teollisuuden digitaalista disruptiota ja Rajagopalan Ranganathan Intiasta ja Manish Thapa Nepalista kuuluvat tietoturvajärjestelmien tutkimusryhmään.

Lisätietoa:

Kärkiopiskelijaohjelma englanniksi

Kärkiopiskelija Alexandru Mara tutkii valtavia, verkkorakenteisia tietoaineistoja

Van Linh Nguyen analysoi syitä tulehdukselliseen suolistosairauteen

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Näkymä YK:n ilmastokokous COP29 tapahtumapaikalta
Yhteistyö Julkaistu:

COP29-ilmastokokous: Aalto-yliopisto tarjoaa kestävän rakentamisen uusia ratkaisuja ja vetoaa maailman johtajiin

Aalto-yliopiston koordinoima kansainvälinen tutkijajoukko vetoaa maailman johtajiin: ilmastotavoitteiden saavuttaminen edellyttää täysin uusia tapoja yhdistää tiede ja politiikka.
Kampuksen uudet ulkokalusteet
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Äänestä parasta ideaa! Miten käytämme 14 000 euroa edistääksemme opiskelijoiden hyvinvointia?

Syksyllä 2024 opiskelijat saivat ideoida, miten yliopiston tulisi käyttää 14 000 euroa opiskelijoiden hyvinvoinnin parantamiseen kampuksella. Nyt on aika äänestää parasta ideaa toteutettavaksi kevään 2025 aikana.
Alumni Maria Kupila
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maria Kupila: ”Uskon vahvasti monitieteisen lähestymistavan voimaan”

Kauppakorkeakoulun IDBM-ohjelmasta valmistunut Maria Kupila on omaksunut monitieteisen lähestymistavan myös työssään liikkeenjohdon konsulttina. Hän uskoo, että muotoiluajattelun, teknologian ja strategisen analyysin yhdistäminen on avainasemassa tulevaisuuden haasteiden muuttamisessa mahdollisuuksiksi.
Tuomas Savolainen esittelemässä teleskooppeja Metsähovin observatorion 50-vuotis juhlatilaisuudessa.
Yliopisto Julkaistu:

Tuomas Savolainen: Tähtieteellisessä tutkimuksessa seilaamme usein tuntemattomilla vesillä

"Tutkijana täytyy sietää jatkuvasti epävarmuutta. Tulee myös muistaa, että tutkimusta ei olisi mitään järkeä tehdä, jos olisimme aina varmoja kaikesta. Toisekseen, aina ensin pitää vakuuttaa itsensä."