Uutiset

Pohjois-Tapiolan lukio muutti kampukselle

Koulu palveluna on Aalto-yliopiston ja Espoon yhdessä kehittämä konsepti.

Espoolainen Pohjois-Tapiolan lukio aloitti tänä syksynä uuden lukuvuotensa Otaniemessä, Open Innovation House -rakennuksessa. Lukio toimii talon kolmannessa ja neljännessä kerroksessa, muissa osissa rakennusta on Aalto-yliopiston toimintoja. Lukio järjestää osan päivittäisistä oppitunneistaan muualla kampusalueella yliopiston tiloissa.

Ratkaisun taustalla ovat rohkaisevat kokemukset ensimmäisestä Koulu palveluna -kokeilusta, jossa Haukilahden lukio aloitti toimintansa Otaniemen kampukselle hajautetuissa tiloissa vuosi sitten. Lukion opiskelijat arvostavat uudenlaista ja innostavaa oppimisympäristöä.

Koulu palveluna on Aalto-yliopiston ja Espoon yhdessä kehittämä konsepti koulusta oppimista tukevana monipuolisena palveluna, ei vain rakennuksena. Malli tukee uudenlaisia oppimisen tapoja, lisää oppimisen iloa ja kannustaa toimijoita yhdessä tekemiseen ja kehittämiseen. Lukio voi hyödyntää yliopiston moninaisia erityistiloja ja -palveluja. Opiskelijat voivat osallistua heille avoimille yliopiston kursseille ja opettajat voivat tehdä yhteistyötä yliopistossa työskentelevien kollegojensa kanssa.

Lue lisää: 
Lukio ja yliopisto oppivat yhdessä

 

/EL

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Aalto-yliopisto Töölö juhlasali Kuva: Aki-Pekka Sinikoski
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto Töölön ravintolapalveluista vastaa Kanresta

Ravintola Töölön nimen alla toimiva ravintolan, juhlasalin ja auditorion kokonaisuus on jatkossa Kanresta Oy:n operoima.
Ingmar Björkman's portrait. Photo: Jaakko Kahilaniemi / Aalto University
Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Ingmar Björkmanin muotokuva paljastettiin

Muotokuvan on kuvannut Aallon alumni Jaakko Kahilaniemi.
people at anechoic chamber in the aalto university acoustics lab photo benoit alary
Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Suomen hiljaisin paikka – Akustiikan laboratorion peruskorjaus valmistui

Ääneen liittyvän tutkimuksen laboratorio sai entistä ehommat kaiuttomat huoneet.
Living+ Hub Opening staircase
Kampus Julkaistu:

Kohtaamispaikka ihmislähtöisten elinympäristöjen suunnittelulle

Living+ Hub on kohtaamis- ja yhteistyöpaikka ihmislähtöisistä elinympäristöistä kiinnostuneille toimijoille – niin tutkijoille kuin yksityisen ja julkisen sektorin edustajille.