Uutiset

Perustieteiden korkeakoulun vuosipalkinnot jaettiin poikkeuksellisille ihmisille ja saavutuksille vuodelta 2021

Vuosipalkinnot jaettiin osana Perustieteiden korkeakoulun virtuaalisesti järjestettyä joulujuhlaa.

Perustieteiden korkeakoulun vuosipalkinnot juhlistavat yhteisömme jäsenten erinomaista työtä. Perinteen mukaisesti palkinnot jaettiin tänä vuonna joulujuhlassa 15. joulukuuta. Tapahtuma järjestettiin virtuaalisesti jo toista vuotta peräkkäin.

Alta löytyy lista palkinnonsaajista sekä kollegoiden saatesanat ehdotuksista.

Petteri Koponen

Vuoden alumni:

Petteri Koponen

"Petteri on merkittävä enkelisijoittaja, joka on Lifeline Venturesin kautta sijoittanut moneen maamme menestyksekkäimmistä ja jännittävimmistä startup-yhtiöistä aikaisessa vaiheessa - muun muassa Supercelliin, Woltiin, Varjoon ja Iceyeen. Koponen on perustanut neljä yhtiötä, mukaan lukien Jaiku ja First Hop, ja hän on parhaillaan hallituksen puheenjohtaja Woltissa and Varjossa.

Petteri aloitti opintonsa teknillisen fysiikan oppiaineessa Teknillisessä korkeakoulussa vuonna 1990, ja työskenteli sittemmin tutkimusassistenttina tietoliikenneohjelmistojen ja multimedian laboratoriossa. Petteri on Aallon ja ylipäätään koulutuksen järkähtämätön ystävä, jolla on vahva usko tutkimuslähtöisiin innovaatioihin."

Lue Koposen haastattelu täältä.

Dry and Durable

Vuoden innovaatio: 

Robin Ras, Sami Franssila, Ville Jokinen, Ilkka Hyytiäinen, Juuso Korhonen, Aki Luukkainen, Tiina Kossila, Bhuvaneshwari Karunakaran, Anas Al-Azawi, Ashkan Bonabi, Laura Tiainen, Mehran Mirmohammadi, Marko Kaarne, Hilma Kovanen, Afrooz Gholamianpour: Dry and Durable

"Robin Rasin ja hänen tutkimusryhmänsä innovaatio mahdollistaa voimakkaasti vettä hylkivien materiaalien kehittämisen tavalla, joka ei vaaranna niiden pitkäaikaista mekaanista kestävyyttä. Uudet materiaalit päihittävät kilpailijansa standardoidussa kulutuskokeessa kertoimella 100. Innovaation taustalla toimii konsepti, jonka avulla materiaalin pinnalle luodaan suojaava mikrokuvio. Perusaine itsessään toimii suojaavana uhrimateriaalina, joka pitää funktionaalisen peitekerroksen ehjänä ja ylläpitää sen ominaisuuksia."

"Innovaatiota harkitaan käytettäväksi esimerkiksi lentokoneiden jäänehkäisykemikaalien korvaamiseen, suksien ja muiden liukuvien pintojen kitkan hallintaan, vaativissa ympäristöissä toimivien antureiden suojakerroksena sekä aurinkopaneelien itseään puhdistavaksi ikkunana."

Muita ehdotuksia vuoden innovaatioiksi: Richard Darst; Jaakko Nieminen, Heikki Sinisalo ja Victor Souza; Jussi Rintanen; Vital Signs             

Kahvit näppikselle

Vuoden tiedeviestijä

Risto Sarvas, Matti Ahlgren, Anu Haapala & Minna Hölttä: Kahvit näppikselle -podcast 

"Kahvit näppikselle -podcast on saavuttanut ihmisiä onnistuneesti ja esitellyt tietotekniikan laitoksen monipuolista tutkimusta hauskalla ja ymmärrettävällä tavalla. Podcast on viihdyttävästi valottanut sitä, miten tärkeä rooli teknologialla on erilaisten ongelmien ratkomisessa ja miten tietotekniikka kytkeytyy lähes kaikkeen. Podcast on ollut erittäin suosittu, mistä on pitkälti kiittäminen Risto Sarvaksen karismaa ja loistavia haastattelutaitoja – monet kuuntelijat ovat luulleet haastattelijaa ammattilaisradiojuontajaksi tai -toimittajaksi. Risto on myös omistanut ohjelman esituotantoon ja tuotantoon poikkeuksellisen paljon aikaa." 

Muita ehdotuksia vuoden tiedeviestijäksi: Matthew Allinson, Laura Karvonen, Siavash Khajavi

Eeva Lampinen

Vuoden palveluhenkilö:

Eeva Lampinen

"Eeva pitää aina yllä hyvää henkeä ja ystävällistä asennetta, silloinkin kun hänellä on kiire tai tulipaloja sammutettavanaan. Hän on aina tiedekunnan puolella ja pohtii keinoja akateemista toiminnan tukemiseksi ja muiden auttamiseksi. Hän on äärimmäisen ahkera ja toimii vapaaehtoisesti yhteisön hyväksi. Eeva on aina valmis auttamaan kovankin kiireen keskellä, aina hymy kasvoillaan. Hän välittää aidosti ympärillään olevasta laitoksesta. Perustieteiden korkeakoulun kokeneena talouspalvelun ammattilaisena Eeva on arvostettu neurotieteen ja lääketieteen laitoksella, taloustiimissä ja muissakin palvelutiimeissä ympäri Aaltoa."

Muita ehdotuksia vuoden palveluhenkilöksi: CS HR team, Richard Darst, Jacqueline de Faveri, Katja Hakala, Mikko Hakala, Tiina Hartikainen, Esa Heikkinen, Elsa Kivi-Koskinen, Aija Kukkala, Mikko Mikkola, Paula Nyman, Janitors, Noora Suominen de Rios, Katariina Toivonen

Iannucci

Vuoden opetusassistentti:

Letizia Iannucci 

"Letizia Iannucci on osoittanut erinomaiset opetustaitonsa lukuisilla tietotekniikan kursseilla viimeisten kolmen vuoden aikana, muun muassa datatieteen, datarakenteiden ja algoritmien sekä Data Science Project -kursseilla. Hän osaa selittää monimutkaisia ilmiöitä perusteellisesti, jopa haastavassa pandemiaympäristössä. Hän yrittää aina parhaansa auttaakseen opiskelijoita ja kannustaakseen heitä eteenpäin sekä esittämään kysymyksiä. Hän on käänteentekijä Aallossa."

Etna

Etna Lindy 

"Etna on ollut korvaamaton datatieteen ohjelman uuden Databases for Data Science -kurssin suunnittelussa, kehittämisessä ja opettamisessa. Hän on ollut äärimmäisen valpas ja ajattelevainen toimiessaan opiskelijoiden ja ohjaajien kanssa, auttanut kiinnostavien opetus- ja harjoitussessioiden luomisessa ja opastanut kurssia varten 6 opetusassistenttia. Opiskelijat ovat toistuvasti nimenneet hänet parhaaksi opetusassistentiksi kurssiarvioinneissa vuosina 2020 ja 2021. Hän pyrkii reiluihin arvosanoihin, jopa oman mukavuutensa kustannuksella ja onnistuu luomaan yhteyden opiskelijoihin."

Muita ehdotuksia vuoden opetusassistentiksi: Divya (Nagadivya) Balasubramaniam, Mikko Salervo & Ivan Baranov, Henriette Friis Hansen, Onerva Korhonen, Visa Mäkeläinen, Virve Vuontela 

Oliveira

Vuoden opetuspalkinto

Fabricio Oliviera             

"Fabricio Oliveira on uudistanut kolme kurssikokonaisuutta liityttyään Aalto-yhteisöön vuonna 2017. Niin kollegat kuin opiskelijatkin ovat ylistäneet uusia kurssiversioita, mistä toimivat osoituksena neljä matematiikan ja systeemianalyysin laitoksen opetuspalkintoa, Tekniikan edistämissäätiön ”Vuoden opettaja” -palkinto sekä kurssiopiskelijoiden erinomainen palaute. Kirjallisessa kurssipalautteessa Fabricio nimetään usein Aallon parhaaksi luennoitsijaksi."

Muita ehdotuksia vuoden opetuspalkinnoksi: Tuomas Aura; Richard Darst, Jarno Rantaharju & Marijn van Vliet; Petri Salo & Ville Havu; Mikko Heiskala; Barbara Keller; Nitin Sawhney; Kai Yao 

Yhteisöpalkinto

Richard Darst

"Richard Darst on omistautunut korkean tason laskennan tukemiselle Aallossa. Hän on panostanut voimakkaasti kurssien järjestämiseen, parhaiden laskentakäytäntöjen välittämiseen vähemmän kokeneille tutkijoille ja tehdäkseen laskennan saavutettavaksi eri taustoista tuleville. Vapaasti saatavissa olevat tutkimusmateriaalit on luotu hartaudella sekä maisteriopiskelijoiden että tieteellisen laskennan tutkijoiden käyttöön, niin Aallossa kuin muuallakin."

"Richard on myös koostanut tutkimusohjelmistoinsinöörien ryhmän tukemaan tutkijoiden työtä. He tuottavat merkityksellisiä IT-ratkaisuja pandemiaa varten sekä etätyöhön yleisemmin. Käytännönläheisten ja merkityksellisten ratkaisujen hakeminen sekä Richardin väsymätön auttamisen halu ovat poikkeuksellisia ja tunnustuksen arvoisia! Tieteellisen laskennan Scicomp-yhteisö on auttanut opiskelijoita erityisesti etäympäristössä, sillä kyseinen tieto kulkeutuu toimistojen epävirallisissa keskusteluissa. Richard on tunnistanut tämän tarpeen ja löytänyt tavan pureutua siihen etänä."

Muita ehdotuksia vuoden yhteisöllisyyden ja yhteistyön edistäjäksi: The Making Waves team: Matthew Allinson, Ondrej Krejci, Stavrina Dimosthenous & Milica Todorović; PHYS Diversity Team; SCI-LES; Risto Sarvas; Nitin Sawhney; CS IT and EDIT team members: Markus Murhu, Sami Laine, Markku Riekkinen; Noora Suominen de Rios; Rebecca Heilmann & Milli Keskinen; Richard Darst; Jan Studeny

Tilaisuudessa jaettiin myös tasavallan presidentin kunniamerkit.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
kukka-asetelma
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Yli 60 kauppatieteiden kandidaattiopiskelijaa palkittiin stipendillä

Ilkka Kontulan säätiön henkilökohtaisen apurahan suuruus on 1 000 euroa.