Uutiset

Pekka Pokela on nimitetty Aalto-yliopiston tuotekehityksen Professor of Practice -tehtävään

Pokelan erityisosaamisalueita ovat tuotekehitys, strateginen johtaminen ja myynti, kumppanuudet sekä kestävä liiketoiminta.
Pekka Pokela

TkT Pekka Pokela on kutsuttu Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun tuotekehityksen Professor of Practice -tehtävään ajalle 1.5.2022–30.4.2024. Tehtävä sijoittuu Aalto-yliopiston konetekniikan laitokselle, Design Factoryssa sijaitsevaan tuotekehitysryhmään. Pokelan erityisosaamisalueita ovat tuotekehitys, strateginen johtaminen ja myynti, kumppanuudet sekä kestävä liiketoiminta.

Strategista tuotekehitystä, kumppanuusyhteistyötä ja kestävää liiketoimintaa

Pekka Pokelan (s. 1961) päätoimi on kestävän liiketoiminnan konsulttiyritys Gaia Consulting Oy:ssä, jossa hän on toiminut vuodesta 2010 lähtien liiketoimintajohtajana ja partnerina. Pokelalla on pitkä kokemus teknologiateollisuuden tuotekehityksen ja markkinoinnin tehtävistä, joissa hän on toiminut kymmenen vuotta.

Teollisuusuran jälkeen Pokela toimi johtajana ja johtoryhmän jäsenenä teollisuusjärjestöissä (Teknologiateollisuus ry, Elinkeinoelämän keskusliitto EK) vastuullaan muun muassa teollisuus- ja innovaatiopolitiikka, koulutus ja tutkimus, yritysrahoitus ja yritysten kansainvälistyminen. Pokela on sittemmin toiminut strategiakonsulttiyhtiössä Eera Finland Oy:ssä seniorikonsulttina ja toimitusjohtajana. Pokela teki väitöskirjatyönsä California Institute of Technologyssä (Caltech) 1990 ja väitteli tekniikan tohtoriksi Teknillisessä korkeakoulussa 1991.

”Tuotekehityksen tehtävä on rakentaa yritykselle kilpailuetua ja asiakkaille uutta lisäarvoa. Onnistumisen edellytys on tuntea markkinatilanne, muutosten ajurit ja asiakkaat, sekä aktiivinen, rohkea vuoropuhelu asiakkaitten kanssa. Kestävän liiketoiminnan teemat, kuten ilmastomuutoksen torjuminen sekä luonnon monimuotoisuuden ja sosiaalisten arvojen vaaliminen, tuovat tuotteille, palveluille ja yritysten toiminnoille uusia vaatimuksia ja mahdollisuuksia. Odotan innolla yhteistyötä Aalto-yliopiston, teollisuuden sekä muiden yhteistyökumppanien kanssa”, Pekka Pokela toteaa.

”Pekka Pokelan vahva teollisuuden tuntemus, johtamiskokemus ja poikkeuksellisen kattavat verkostot edistävät yhteistyötä yliopiston ja teollisuuden välillä. Hän tulee myös osallistumaan opetukseen Design Factoryssa, joka kouluttaa maailmanluokan tuotekehitysosaajia teollisuuden ja muun yhteiskunnan tehtäviin. Oppimisen keskiössä on tieteellisen tiedon soveltaminen käytännön tuotekehityshaasteisiin jo opintojen aikana. Toivotan Pekka Pokelan lämpimästi tervetulleeksi Aalto-yliopistoon, ja odotan vilkasta julkista keskustelua suomalaisen valmistavan teollisuuden innovatiivisesta ja kestävämmästä tulevaisuudesta”, toteaa Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Gary Marquis.

”Professor of Practice -nimitys on osoitus yritystemme henkilöstön korkeasta osaamisesta, verkostoista ja innovatiivisuudesta. Uskomme, että nimityksestä hyötyvät niin Aalto-yliopisto kuin yritykset, ja toivotamme menestystä yhteistyössä, ja tätä työtä itsekin mielellämme tuemme”, sanovat Swecon maajohtaja Markku Varis sekä Gaia Consulting Oy:ntoimitusjohtaja Ulla Heinonen.

Professor of Practice on määräaikainen ja osa-aikainen tehtävä, johon kutsutaan yritysten tai julkisen alan johtajia ja asiantuntijoita toimimaan kehittäjänä ja sillanrakentajana yliopiston ja teollisuuden välillä. Työprofiilin painopiste on opettamisessa.

Yhteystiedot:

Pekka Pokela
[email protected]
[email protected] (1.5.2022 alkaen)
Aalto-yliopisto, Insinööritieteiden korkeakoulu, konetekniikan laitos

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Anu Honkalinna Dipolissa
Nimitykset Julkaistu:

Anu Honkalinna nimitetty spinoff-sijoituspäälliköksi

Hänen tehtävänään on hoitaa sijoituksia yliopistosta ponnistaviin yrityksiin.
thumbnail_talotekniikka2030-kuva.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Talotekniikka 2030 -kesäseminaari 15.6.2023

Tule kuulemaan, mikä on uusinta, kuuminta ja tulevaa talotekniikassa. Talotekniikka 2030 järjestää kesäseminaarin 15.6.2023 Otaniemessä ja etänä. Tilaisuus esittelee konsortion toimintaa ja tutkimustyön tuloksia tähän mennessä.
Professori Risto Kosonen
Nimitykset Julkaistu:

Professori Risto Kosonen on nimitetty eurooppalaisen LVI- alan liiton varapuheenjohtajaksi

Nimityksestä päätettiin Euroopan lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointialan yhdistysten liiton, REHVAn, vuosikokouksessa 12. toukokuuta.
Mikko Kiviharju käytävällä, kuva Aalto-yliopisto Matti Ahlgren
Nimitykset Julkaistu:

Mikko Kiviharju siirtyi tietoturvallisuuden tekijästä sen tutkijaksi

Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessorina aloittaneen Mikko Kiviharjun mielestä tietoturvan tulee olla sisäänrakennettuna organisaatioiden toimintaan.