Uutiset

PAWWS – People and Animal Wellbeing at Work and in Society -konsortiohankkeelle merkittävä rahoitus Suomen Akatemialta

Aalto-yliopiston apulaisprofessori Astrid Huopalainen, Hankenin apulaisprofessori Linda Tallberg ja Helsingin yliopiston dosentti Anna Hielm-Björkman ovat hankkeen vastuullisia tutkijoita.
A dog and two researchers. Photo: Aalto University/Mikko Raskinen
Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta myönsi 840 000 euron tutkimusrahoituksen Aalto-yliopiston, Hankenin ja Helsingin yliopiston monitieteelliselle akatemiahankeelle.

Aalto-yliopiston apulaisprofessori Astrid Huopalainen, Hankenin apulaisprofessori Linda Tallberg ja Helsingin yliopiston dosentti Anna Hielm-Björkman saivat 840 000 euron tutkimusrahoituksen konsortiohankkeelleen PAWWS – People and Animal Wellbeing at Work and in Society.

PAWWS kehittää monitieteellistä yhteistyötä eläinorganisaatiotutkimuksen, eläinlääketieteen sekä sosiaali- ja terveystieteiden välillä ihmisten ja eläinten työhyvinvoinnin edistämiseksi uudella ja integroidulla tavalla. Empiirisesti tutkijat keskittyvät ihmisen ja koiran välisiin työsuhteisiin organisaatioissa, kuten palvelu-, hajuntunnistus-, terapia-, kipu- ja syöpäkoiriin työpaikalla. 

Tutkimuksen aineisto kerätään laadullisin ja määrällisin menetelmin. PAWWS-hanke luo syvällistä ymmärrystä ja uutta tietoa monilajisesta työhyvinvoinnista ja eläinten toimijuudesta ihmis-eläintyössä. Hankkeeseen sisältyy poikkeuksellisen vahva yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ulottuvuus. Yhteiskunnalliset vaikutukset huomioidaan kehittämällä eläinten hyvinvointisertifiointia, ei-inhimillisten toimijoiden työsopimuksia ja työpaikkojen DogWork-logoja.

Akatemiahanke on kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunnan (KY) tärkein rahoitusmuoto tutkimuksen vaikuttavuuden ja uudistumisen edistämiseksi. Akatemiahankerahoituksen tarkoituksena on edistää tutkimuksen vaikuttavuutta ja uudistumista. Tutkimussuunnitelman korkean tieteellisen laadun ohella toimikunta painottaa rahoituspäätöksissä erityisesti sellaisia akatemiahankkeita, joissa korkea laatu yhdistyy vahvaan akateemiseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen sekä tieteen uudistumiseen.

***

Muita merkittäviä akatemiarahoituksia

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta myönsi merkittävät apurahat myös seuraaville Kauppakorkeakoulun professoreille ja projekteille:

Ewald KIBLER: Jokapäiväinen ja kaikille kuuluva yrittäjyys: Sosiaalista osallisuutta vaalimassa

Seongtae KIM: Toimitusketjun uudelleenjärjestely megahäiriöiden valossa: kohti kestävää tulevaisuutta

Matti LISKI: Vihreä tuloverouudistus / Konsortio: COP27

Parhaat onnittelut kaikille tutkimusrahoitusta saaneille!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Karttagrafiikka, jossa näkyy Mekong-jokea ja korkeuseroja.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Tutkija Marko Kallio palkittiin Britanniassa Mekong-joen kartastaan

Voittoon yltänyt työ on tarinallinen seikkailu läpi Mekong-joen.
Opinnot Julkaistu:

Uusi 3:n op:n kurssi Mind & Study - hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki tulossa 2. periodissa

Aallon opintopsykologien kehittämä kaikille avoin opintopisteytetty ryhmämuotoinen verkkokurssi alkaa loppusyksystä!
Jose Lado, photo by Evelin Kask.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Espanjalainen fyysikkoseura palkitsee professori Jose Ladon kvanttimateriaaleihin liittyvän teorian kehittämisestä

Professori Jose Lado sai Espanjan fyysikkoseuran (RSEF) ja BBVA-säätiön myöntämän Early Career Award 2023 -palkinnon. Varhaisen tutkijauran palkinto myönnetään espanjalaiselle tai tällä hetkellä Espanjassa työskentelevälle fyysikolle, joka on korkeintaan 35-vuotias ja jolla on merkittävä rooli teoreettisen fysiikan alalla.
Enriqueta Noriega Benitez and Thuy-Linh Phi
Nimitykset Julkaistu:

Enriqueta Noriega Benitez ja Thuy-Linh Phi aloittivat data-agentteina kemian tekniikan korkeakoulussa

Kaksi uutta data-agenttia liittyi Aallon datanhallintaverkostoon keväällä 2023.