Uutiset

PAWWS – People and Animal Wellbeing at Work and in Society -konsortiohankkeelle merkittävä rahoitus Suomen Akatemialta

Aalto-yliopiston apulaisprofessori Astrid Huopalainen, Hankenin apulaisprofessori Linda Tallberg ja Helsingin yliopiston dosentti Anna Hielm-Björkman ovat hankkeen vastuullisia tutkijoita.
A dog and two researchers. Photo: Aalto University/Mikko Raskinen
Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta myönsi 840 000 euron tutkimusrahoituksen Aalto-yliopiston, Hankenin ja Helsingin yliopiston monitieteelliselle akatemiahankeelle.

Aalto-yliopiston apulaisprofessori Astrid Huopalainen, Hankenin apulaisprofessori Linda Tallberg ja Helsingin yliopiston dosentti Anna Hielm-Björkman saivat 840 000 euron tutkimusrahoituksen konsortiohankkeelleen PAWWS – People and Animal Wellbeing at Work and in Society.

PAWWS kehittää monitieteellistä yhteistyötä eläinorganisaatiotutkimuksen, eläinlääketieteen sekä sosiaali- ja terveystieteiden välillä ihmisten ja eläinten työhyvinvoinnin edistämiseksi uudella ja integroidulla tavalla. Empiirisesti tutkijat keskittyvät ihmisen ja koiran välisiin työsuhteisiin organisaatioissa, kuten palvelu-, hajuntunnistus-, terapia-, kipu- ja syöpäkoiriin työpaikalla. 

Tutkimuksen aineisto kerätään laadullisin ja määrällisin menetelmin. PAWWS-hanke luo syvällistä ymmärrystä ja uutta tietoa monilajisesta työhyvinvoinnista ja eläinten toimijuudesta ihmis-eläintyössä. Hankkeeseen sisältyy poikkeuksellisen vahva yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ulottuvuus. Yhteiskunnalliset vaikutukset huomioidaan kehittämällä eläinten hyvinvointisertifiointia, ei-inhimillisten toimijoiden työsopimuksia ja työpaikkojen DogWork-logoja.

Akatemiahanke on kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunnan (KY) tärkein rahoitusmuoto tutkimuksen vaikuttavuuden ja uudistumisen edistämiseksi. Akatemiahankerahoituksen tarkoituksena on edistää tutkimuksen vaikuttavuutta ja uudistumista. Tutkimussuunnitelman korkean tieteellisen laadun ohella toimikunta painottaa rahoituspäätöksissä erityisesti sellaisia akatemiahankkeita, joissa korkea laatu yhdistyy vahvaan akateemiseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen sekä tieteen uudistumiseen.

***

Muita merkittäviä akatemiarahoituksia

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta myönsi merkittävät apurahat myös seuraaville Kauppakorkeakoulun professoreille ja projekteille:

Ewald KIBLER: Jokapäiväinen ja kaikille kuuluva yrittäjyys: Sosiaalista osallisuutta vaalimassa

Seongtae KIM: Toimitusketjun uudelleenjärjestely megahäiriöiden valossa: kohti kestävää tulevaisuutta

Matti LISKI: Vihreä tuloverouudistus / Konsortio: COP27

Parhaat onnittelut kaikille tutkimusrahoitusta saaneille!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kuva break prosta eri laitteilla
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Break Pro -taukoliikuntaohjelmisto lisää liikettä arkeen – valikoimassa nyt uusia videoita!

Päivitetyssä versiossa paljon uusia toimintoja ja taukoliikuntavideoita.
Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.