Uutiset

Paul Rintamäki saa tämän vuoden Björn Savén -apurahan

Apuraha mahdollistaa Rintamäelle jatko-opinnot amerikkalaisessa tohtorinkoulutusohjelmassa.
Paul Rintamäki. Kuva: Aalto-yliopisto / Lasse Lecklin
Paul Rintamäki. Kuva: Aalto-yliopisto / Lasse Lecklin

Aalto-yliopistosta kauppatieteen maisteriksi valmistunut Paul Rintamäki saa tänä vuonna Björn Savén Finnish American Scholarhip -apurahan jatko-opintoihin amerikkalaisessa yliopistossa. Apurahalla tuetaan Rintamäen tohtoriopintojen vierailua Columbia Business Schoolissa New Yorkissa. Apurahan suuruus on 35 000 euroa.

Helsingistä kotoisin oleva 28-vuotias Rintamäki on kutsuttu vierailijaksi Columbian kauppakorkeakoulun tohtorinkoulutusohjelmaan lukuvuodeksi 2022–23. ”Vuosi huippuluokan post graduate -ohjelmassa ja verkostoituminen Amerikan tiedeyhteisössä antavat hyvää pohjaa finanssi- ja makrotalouspainotteiselle väitöskirjatyölleni, jossa käsittelen sekä kotitalouksien että ammattisijoittajien rahoituskysymyksiä. Columbiassa keskityn ohjaajaprofessorini kanssa erityisesti rahoituksen kitkatekijöihin. Columbian yliopisto on erinomainen paikka saada neuvoja ja kommentteja tutkimuksieni syventämiseen”, sanoo Yhdysvaltoihin näinä päivinä matkustava Rintamäki.

Ruotsalainen Björn Savén perusti apurahan vuonna 2001 tukemaan nimenomaan suomalaisten lahjakkaiden jatko-opiskelijoiden opintoja Yhdysvaltain parhaissa yliopistoissa. Björn Savénin mukaan jatko-opinnot Amerikan huippuyliopistoissa avartavat suomalaisten tieteellisiä ja uramahdollisuuksia. Savén on Aalto-yliopiston pitkäaikainen tukija, hän on tukenut yliopistoa sen perustamisesta lähtien. Viime vuonna hän rahoitti Aallon vetytutkimusta uusiutuvan energian varastoimiseksi.

Björn Savénin Amerikka-apurahaa hallinnoi Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto SAM.

Lisätiedot:
Paul Rintamäki [email protected]
SAM toiminnanjohtaja Lena Grenat [email protected] 040 668 99 98

Rahoituksen laitos

Rahoituksen laitos on Suomen johtava rahoituksen laitos ja vahvasti omistautunut tutkimukselle.

Lue lisää
Architectural picture of the inside of the School of Business. Many people sitting on different coloured chairs.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Fluffy, colourful design by fashion design graduate Tuuli-Tytti Koivula, Aalto University
Palkitut Julkaistu:

Tuuli-Tytti Koivula voitti pohjoismaisten muotikoulujen Alpha 23 -kilpailun

Muodin pääaineesta valmistunut Tuuli-Tytti Koivula Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta voitti pääpalkinnon Alpha-kilpailussa Kööpenhaminassa, Tanskassa 31. tammikuuta.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.
 Tutkimustyössä hyödynnetään Aalto-yliopiston radiokaiutonta huonetta Otaniemessä. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uusi tohtorikoulutusohjelma keskittyy radioaaltojen energiatehokkuuteen

Nokian lahjoitus Aalto-yliopistolle kohdistuu tulevaisuuden matkaviestinjärjestelmiin ja erityisesti laitekehityksen tutkimukseen.