Uutiset

Päivitä ACRIS-tutkimustietojärjestelmässä olevat aktiviteetti- ja palkintotietosi kansallista Tutkimustietovarantoa varten

Näillä julkaisutietoja täydentavillä tiedoilla tuot esiin muita saavutuksia tutkimustyössäsi.
research

Suurin osa tutkimustietojärjestelmä ACRISeen lisätyistä aktiviteeteista ja palkinnoista voidaan siirtää myös kansalliseen Tutkimustietovarantoon ja Tiedejatutkimus.fi-portaaliin osana Tutkijan tiedot -työkalupalvelua. Palvelu otetaan käyttöön vuonna 2023 ja sen avulla tutkijat voivat luoda oman profiilinsa Tiedejatutkimus.fi-portaaliin ja lisätä näin tutkimuksensa näkyvyyttä ja löydettävyyttä.

Tulevaa palvelua silmällä pitäen olemme päivittäneet aktiviteetteja ja palkintokategorioita ACRISessa. Olemme lisänneet alakategorioita, joita Aallon tutkijat ovat vuosien varrella pyytäneet. Päivityksessä on otettu huomioon myös viimeaikaiset suositukset tutkija-arvioinnista, ks. EU:n sopimus tutkimuksen arvioinnin uudistamisesta | Aalto yliopisto

Uusia ominaisuuksia ovat:

  • Yhdeksän selkeää perustyyppiä ja erilaisia ​​alatyyppejä, jotka kuvastavat monipuolisesti akateemista ja taiteellista toimintaa.
  • Uudet aktiviteettiluokat vastaavat paremmin TENK CV:n sisältövaatimuksia.
  • Päivitetyt ohjeet jokaiseen alakategoriaan, joten oikean mallin valitseminen on entistä helpompaa.
  • Sekä aktiviteetit että palkinnot voidaan merkitä avoimen tieteen avainsanoilla kuvaamaan, millaiseen avoimen tieteen toimintaan aktiviteetti liittyy.

Lue lisää Tutkimustietovarannossa käytössä olevista aktiviteettiluokista.

Ohjeet toimintojen lisäämiseen ACRISiin (englanniksi): Adding activities to ACRIS | Aalto University.

Ohjeet palkintojen lisäämiseen ACRISiin (englanniksi): Press/Media and Prizes in ACRIS | Aalto University

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Researchers having a discussion in a meeting room with their laptops open on the table
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston ja VTT:n tutkimushankkeessa kehitetään uudenlaisia entsyymejä

Hankkeessa tutkitaan tekoälyn avulla entsyymien ja proteiinien toimintamekanismia, joka on biologian ja biotekniikan merkittävä perustutkimuksellinen kysymys.
PC on a desk with coffee mug next to it
Yliopisto Julkaistu:

Vika korjattu: VPN toimii jälleen

VPN ongelma on korjattu ja VPN toimii jälleen normaalisti.
Tauluja taidemuseon seinällä, kuvituskuva tutkimusuutiseen, joka paljastaa kuinka kuvataiteen katselu vaikuttaa tunteisiin
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Taide herättää kehon tuntemaan

Turun yliopiston ja Aalto-yliopiston tutkimus paljastaa, että taide vaikuttaa voimakkaasti ihmisten kehoon ja tunteisiin.
Tummaan paitaan pukeutunut vaalea lyhyttukkainen nainen seisoo kädet ristissä rinnan edessä, taustalla korkeakoulun tiloja
Nimitykset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Professori Arja Karhumaa: ”Meidän on ymmärrettävä paremmin, kuinka tekstejä katsotaan”

Vakinaistetut professorit esittäytyvät: visuaalisen viestinnän muotoilun professori Arja Karhumaa tutkii kielen ja tekstin visuaalisen muodon välistä suhdetta eli miltä teksti kulloinkin näyttää, ja miten se vaikuttaa meihin ihmisinä.