”Oppiminen digitaalisessa pelaamisessa ja pelisuunnittelussa” -artikkeli julkaistiin
Mira Kallio-Tavinin artikkeli ”Oppiminen digitaalisessa pelaamisessa ja pelisuunnittelussa” on julkaistu Nuorisotutkimusverkoston uudessa kirjassa Visuaaliset menetelmät lapsuuden- ja nuorisotutkimuksessa.
Visuaaliset menetelmät lapsuuden- ja nuorisotutkimuksessa.
Sisällysluettelo: http://nuorisotutkimusseura.fi/visuaaliset-menetelmat-lapsuuden-ja-nuorisotutkimuksessa
Nuorten viestintä yhä visuaalisempaa – myös tutkijat kiinnostuneita kuvista
Visuaalinen kulttuuri on lisääntynyt räjähdysmäisesti lasten ja nuorten arjessa. Somessa lähetellään kuvaherjoja, iltaisin katsotaan elokuvia, otetaan selfieitä, viestitään hymiöiden avulla ja pelataan digitaalisia pelejä. Visuaalisuuden avulla tuotetaan ymmärrystä maailmasta ja itsestä. Myös tutkijat ovat yhä kiinnostuneempia lasten ja nuorten visuaalisesta maailmasta.
Kuvat osaksi tiedettä
Kuvat ovat yhä keskeisempi osa eri tieteenalojen tutkimusta. Marleena Mustolan, Johanna Mykkäsen, Marja Leena Böökin ja Antti-Ville Kärjän toimittama kirja Visuaaliset menetelmät lapsuuden- ja nuorisotutkimuksessa (Nuorisotutkimusseura 2015) lähestyy visuaalisuutta niin kasvatustieteen, sosiologian, taiteen ja kulttuurintutkimuksen, maantieteen, liikuntatieteen, uskontotieteen kuin perhetutkimuksen kautta.
– Kirjassa avaamme sitä, mitä kaikkea visuaalisuus voi olla ja miten sitä voidaan tuottaa, ymmärtää ja tutkia erityisesti lasten ja nuorten elämänpiireissä, kertovat toimittajat.
Lue lisää uutisia

PAWWS – People and Animal Wellbeing at Work and in Society -konsortiohankkeelle merkittävä rahoitus Suomen Akatemialta
Aalto-yliopiston apulaisprofessori Astrid Huopalainen, Hankenin apulaisprofessori Linda Tallberg ja Helsingin yliopiston dosentti Anna Hielm-Björkman ovat hankkeen vastuullisia tutkijoita.
Miten lisätä empatiaa terveyspalveluihin? Tutkijat järjestivät ihmiskeskeisen suunnittelun työpajoja Arabian peruskoulussa
Aalto-yliopiston tutkijat järjestivät peruskoululaisille palvelumuotoilutyöpajat, joissa opeteltiin muotoiluajattelua sekä ihmiskeskeisten tietojärjestelmien suunnittelua.