Opiskelijat tutkivat taloushallinnon ohjelmistojen automaatiomahdollisuuksia

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijatyöpari perehtyi Accountorin toimeksiannosta taloushallinnon automaatioon ja mahdollisuuksiin mitata taloushallinnon ohjelmistojen automaatiokyvykkyyksiä. Tutkimukseen pohjaten opiskelijat loivat mittariston, jonka avulla eri taloushallinto-ohjelmistojen ominaisuuksia voidaan arvioida. Kaksihenkisen opiskelijatyöparin muodostivat laskentatoimen maisteriopiskelijat Aleksi Hyytiä ja Eero Ala-Heikkilä.Projekti tehtiin osana Kauppakorkeakoulun Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit -konseptia.
Projekti oli opiskelijoille hyvä tilaisuus yhdistää opinnoissa hankkimiaan tietoja alan asiantuntijoiden näkemyksiin.
”Rakensimme mittaristoamme yhteistyössä tilitoimistojen ja ohjelmistokehittäjien kanssa, ja saimme näkökulmaa sekä taloushallinnon automaation nykytilaan että tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Teimme projektin aikana haastatteluja ja kyselytutkimuksen, joiden pohjalta rakensimme lopullisen mittaristomme. Mittaristossamme otimme huomioon sekä ohjelmistojen ominaisuudet että käyttäjän näkökulman”, opiskelijat kertovat.
Opiskelijoiden luomalle mittaristolle on kysyntää taloushallinnon alalla
Accountor Group Oy:n strategiajohtajan Petri Karjalaisen mukaan tilitoimistoille suunnattu kirjanpito-ohjelmien Automaatioaste-projekti oli mielenkiintoinen yhteishanke. Hankkeessa alan johtavat toimijat eli Accountor, Taloushallintoliitto, KPMG ja Aalto-yliopisto rakensivat koko tilitoimistoalaa hyödyttävän mittariston. Projekti opiskelijoiden kanssa sujui jouhevasti ja lopputulos on laadukas.
Myös tiivisti projektissa mukana ollut Taloushallintoliiton johtava asiantuntija Janne Fredman oli tyytyväinen projektin tuloksiin.
”Taloushallinnon ohjelmistojen käyttökelpoisuutta vertailevalle mittaristolle on ollut selkeä tarve. Esimerkiksi ohjelmistoa hankkiessaan tilitoimisto voi käyttää mittaristoa oman arviointinsa ja objektiivisen päätöksenteon tukena. Opiskelijat onnistuivat hankkeessa mainiosti – laadittu mittaristo on käytännönläheinen ja kattava”, Janne Fredman kommentoi.
Projektin ohjannut Kauppakorkeakoulun työelämäprofessori Esko Penttinen yhtyy kehuihin.
”Aleksi ja Eero toimivat itsenäisesti ja ammattimaisesti. Projekti eteni aikataulussa, ja lopputulos oli kattava ja hyvin perusteltu”, hän sanoo.
Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit -konsepti tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden päästä ratkomaan yritysten ajankohtaisia liiketoiminnan haasteita, ja toimeksiantajayritykselle mahdollisuuden kehittää ja sparrata uusia ideoita yhdessä opiskelijoiden kanssa.
Lue lisää uutisia

Sustainability Science Days 2023: Esitelmäkutsu
Esitelmäkutsu SSD 2023 konferenssiin on nyt avoinna!
FITechin Turku-hanke päättyi – osaamisen taso nousi ja yliopistojen välinen yhteistyö lisääntyi
Hankkeessa järjestettiin 609 kurssia ja rekisteröitiin yli 20 200 kurssiosallistumista.
Puolijohdealan kesätyöpaikkoja avoinna tutkimusryhmissä
Puolijohdealan kasvu ja sen investoinnit Suomessa lisäävät myös osaajien tarvetta. Neljän puolijohdealan yrityksen Picosun, an Applied Materials Companyn, Okmeticin, Muratan ja KYOCERA Tikitin lahjoituksen turvin Aalto-yliopisto tarjoaa mielenkiintoisia kesätyöpaikkoja Sähkötekniikan ja Kemian tekniikan korkeakouluissa kesällä 2023. Semi-Summer 2023 -ohjelman kesätyöpaikat tarjoavat mahdollisuuden kartuttaa osaamista, jota tarvitaan kasvavalla ja kansainvälisellä alalla.