Uutiset

Opiskelijat ja startupit törmäävät Omnia Makerspacessa A Gridissä

Omnia Makerspace lanseerattiin startup-hubi A Gridin ensimmäisessä kerroksessa Ravintola Factorya vastapäätä huhtikuussa 2019. Sen jälkeen tila on kehittynyt tyhjästä kellarista kukoistavaksi työtilaksi, jossa opiskelijat ja startupit törmäävät.
Omnia Makerspace ja studio
Omnia Makerspace ja studio A Gridissä. Kuva: Aalto-yliopisto / Lauri Veerde.

Makerspacea ylläpitää Omnia, suuri ja moderni koulutuksen tarjoaja, jolla on laaja valikoima palveluita keskittyen elinikäisen oppimisen tukemiseen. Projektipäällikkö Esko Lius ja tilan isäntä Siim Saar ovat olleet mukana projektissa alusta asti.

Meille annettiin tyhjä autotallityyppinen tila, ja meitä pyydettiin miettimään mitä tehdä jotta opiskelijat ja startupit saadaan törmäämään toisiinsa. Alku oli pientä, vain pari 3D-tulostinta, mutta olemme pystyneet kehittämään tilaa startupien ja opiskelijaryhmien palautteen perusteella,” Saar kertoo.

Nyt tilassa on laaja valikoima erilaisia laitteita ja tekniikkaa roboteista, 3D-tulostimista ja VR-laitteista kunnolliseen studiotilaan podcasteja, valokuvaamista ja videokuvaamista varten. Työskentelyn, kokeilun ja prototyyppien tekemisen lisäksi tilaa käytetään kursseille, työpajoille ja erilaisille hackathoneille ja tapahtumille. Makerspace on avoin kaikille, mutta pääkäyttäjäryhmiä ovat Omnian opiskelijat ja A Gridin startupit.

Palautetta ja rekrytointimahdollisuuksia startupeille

A Gridin startup-yrityksille Makerspace tarjoaa arvokkaan mahdollisuuden löytää Omnian opiskelijoiden joukosta työntekijöitä tai harjoittelijoita, joilla saattaa olla jo työkokemusta alalta. Tilan kautta on myös mahdollista osallistua kurssiyhteistyöhön sekä erilaisiin hackathoneihin ja muihin tapahtumiin, joiden kautta voi esimerkiksi saada palautetta omasta palvelusta tai tuotteesta.

Perusajatuksena on järjestää kursseja ja tapahtumia, joissa tilan kalustoa voidaan hyödyntää. Kutsumme alan yrityksiä ja opiskelijoita yhteen ja katsomme, mitä tapahtuu kun he ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Opiskelijat saavat opintopisteitä, ja yritykset käyttäjäkokemusta ja palautetta tuotteistaan ja palveluistaan,” Saar selittää.

Makerspacen toiminnan paras tulos on saada opiskelija työllistymään johonkin yhteistyössä toimivaan startupiin. Saar päättää: ”Parhaita hetkiä ovat olleet, kun opiskelijat keskustelevat yritysten kanssa esitellen omaa osaamistaan ja saavat yritykset innostumaan siitä – nämä ovat mielestäni todella kivoja hetkiä.

Lisätietoja

Omnia Makerspace
A Grid, Otakaari 5, 1. kerros, pohjoinen G-siipi
Ma-pe 10-15

Käy virtuaalikierroksella Makerspace-tilassa: virtualtour.aalto.fi

Tutustu Omnia Makerspaceen: oppiva.omnia.fi

Linkkejä

A Grid pääsisäänkäynti
Toimipisteet
AGrid logo

A Grid (ulkoinen linkki)

A Grid on Pohjois-Euroopan suurimpia kasvuyrityskeskuksia, jossa asuu mm. startupeja ja kiihdyttämöitä. Löydä tila yrityksellesi!

An aerial photo of the Aalto University campus at sunset.

Virtuaalikierros kampuksella (ulkoinen linkki)

Tutustu Aalto-yliopiston kampukseen virtuaalisesti. Kaksi opasta johdattavat sinut tutustumaan eri paikkoihin Aallon kampuksella – opiskelutiloihin, laboratorioihin, työpajoihin ja ulkoalueisiin. Liity mukaan tietokoneella, mobiililaitteella tai VR-laseilla!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuusi maaperänäytettä, joissa ituja eri kehitysvaiheissa eri maatyypeissä.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Rakennusjätepuulle uusi elämä kasvualustana

Suomessa rakennusjätepuu päätyy lähes kokonaan polttoon, vaikka sillä voisi olla merkittävä rooli ekologisten kasvualustojen kehittämisessä. Uudet tutkimukset osoittavat, että höyrykäsitelty jätepuu voi korvata kasvualustana turpeen ja se tarjoaa lupaavia tuloksia kasvien itävyydessä ja juurien kasvussa.
Kulkutunnisteen lukija
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Lyhyitä katkoja kulkutunnisteiden ja ovien toiminnassa

Järjestelmäpäivitys aiheuttaa lyhyitä katkoja kulkutunnisteiden toimintaan viikolla 51 (16.-20.12.2024).
Aalto-yliopisto Juniorin työpaja
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Maa- ja vesitekniikan tuki lahjoittaa 250 000 euroa Aalto-yliopisto Juniorille

Aalto-yliopiston pitkäaikainen tukija Maa- ja vesitekniikan tuki lahjoittaa Aalto-yliopisto Juniorille 250 000 euroa. Lahjoitus kohdennetaan veteen ja vesitekniikkaan liittyvien työpajojen kehittämisen ja skaalaamiseen.
Kolme henkilöä esittelee yleisölle, oikealla näkyy suuri näyttö, jossa on lomake.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Finnish Design Push: Teknologia-alan pk-yritysten ja muotoilun opetuksen uusi yhteistyöhanke

Finnish Design Push, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ja Teknologiateollisuuden yhteishanke, on käynnistänyt yhteistyön viiden suomalaisen PK-teknologiayrityksen kanssa tutkien muotoilun integroimista digitaalisiin palveluihin.