Uutiset

Opiskelijat ideoivat Otaniemen Alvari-ravintolan ja Aino-kahvilan uudistamista

Fazer toteuttaa ensi kesänä joitain Aalto Crossroads -case-kilpailussa syntyneistä ideoista.
Aalto Crossroads -case-kilpailu järjestettiin Töölön kampuksella 8.11.2016. Voittajajoukkue finaaliesityksessään.

”Case-kilpailu on hieno mahdollisuus päästä soveltamaan ja kehittämään omaa osaamistaan sekä luoda kontakteja yritysmaailmaan”, kilpailun järjestänyt yliopistonlehtori Christa Uusi-Rauva kertoo.

Case-kilpailussa mukaan valittu yritys esittelee jonkin todellisen ongelman omasta liiketoiminnastaan, ja opiskelijatiimit kehittävät siihen erilaisia ratkaisuja. Kukin tiimi esittelee omat ratkaisunsa yrityksen edustajista ja muista asiantuntijoista koostuvalle tuomaristolle ja saa niistä palautetta.

Nyt toista kertaa järjestettyyn Aalto Crossroads case -kilpailuun osallistui yhteensä 41 opiskelijaa niin Kauppakorkeakoulusta, Insinööritieteiden korkeakoulusta, Perustieteiden korkeakoulusta, Sähkötekniikan korkeakoulusta kuin Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Poikkitieteellisen kilpailun tavoitteena oli sekä edistää eri korkeakoulujen opiskelijoiden välistä yhteistyötä että oppia uusia tapoja lähestyä ongelmanratkaisua. Kilpailua varten opiskelijoiden oli mahdollista muodostaa itse oma kolmen tai neljän hengen tiimi tai ilmoittautua itsekseen, jolloin Christa Uusi-Rauva muodosti tiimin.

Opiskelijat toivovat digitalisaation hyödyntämistä ravintolakokemuksessa

Kilpailupäivän aamuna paljastettiin tämänvuotinen case-yritys, joka oli Fazer. Case-tehtävänä oli työstää Aalto-yliopiston Kandidaattikeskuksessa Otaniemessä sijaitsevien Fazerin Alvari-ravintolan ja Aino-kahvilan uudistamista.

Voittajajoukkueeseen kuuluivat Ville Lehto ja Vili Väänänen Kauppakorkeakoulusta ja Harti Hänninen ja Miska Kankkonen Perustieteiden korkeakoulusta. Tiimi ideoi ravintolalle uutta ilmettä, take-away-konseptia, kerran kuussa järjestettävää trendiruokapäivää, sosiaalisen median nykyistä parempaa hyödyntämistä ja asiakaspalautteiden keräämistä ja saadun tiedon hyödyntämistä.

“Ravintolassa voitaisiin asioida myötäpäivään, kassoja voisi olla nykyistä kahta enemmän, ruoan jakaminen pitäisi siirtää pois kassojen läheisyydestä ja ravintolasta saisi löytyä erillinen kahvipiste”, tiimi kertoi ideoista, joilla asiakasvirta saataisiin nykyistä sujuvammaksi.

Fazer Food Services'iltä tuomaristoon kuuluivat myyntijohtaja Mariela Nortama, Senior Manager, Digital Solutions Development Eija Andström-Saarinen, Director, Gastronomy & Food Development Marianne Nordblom ja Senior manager, Concession key accounts Sari Räsänen. Tuomaristo ilahtui erityisesti tiimin ideoimasta RESQ-sovelluksesta, jonka voisi ladata kännykkään, ja joka ilmoittaisi ylijäämäruoan ostomahdollisuudesta. Samaten kahvi-”HUBia”, josta voisi ostaa helposti pelkän kahvin, tuomaristo piti erinomaisena ajatuksena. Tuomaristo kehui myös ideaa brändätä ravintola ja kahvila selkeästi samaan Alvari-perheeseen kuuluviksi.

Palkinnoksi erinomaisen kokonaisvaltaisesta ravintolan ja kahvilan uudistamistyön ideoinnista fazerlaiset esittivät voittajille kutsun tulla vierailulle Fazerin Vierailukeskukseen, jossa he pääsevät tutustumaan yrityksen toimintaan, laajaan tuotevalikoimaan ja innovaatioihin.

Kolme finalistijoukkuetta yhteensä 11 tiimin joukosta valitsi niin Fazerin kuin Kauppakorkeakoulun edustajista koostunut tuomaristo. Kauppakorkeakoulusta tuomaristoon kuuluivat johtamisen apulaisprofessori Olli-Pekka Kauppila, Creative Sustainability -maisteriohjelman johtaja, professori Armi Temmes, organisaatioviestinnän vanhempi yliopistonlehtori Marja-Liisa Kuronen sekä Hankenilta yliopisto-opettaja Taija Townsend. Tuomarit kehuivat yleisesti opiskelijoiden konkreettisia ehdotuksia ja esiintymistaitoja. Näin ollen kolmen finalistijoukkueen valitseminen ei myöskään ollut helppoa, koska taso kauttaaltaan oli erittäin hyvä.

Lisätietoja:
Christa Uusi-Rauva
yliopistonlehtori
p. 040 353 8328
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

UMAD
Opinnot Julkaistu:

Occupying Zoom

Opiskelijat Median laitokselta veivät luovuutensa uusiin ulottuvuuksiin ja näyttivät esimerkkiä virtuaalisen tilan haltuunotossa.
Aalto University / students at Aalto University / Unto Rautio
Opinnot Julkaistu:

Lukeeko keinotekoinen virtuaali-ihminen tulevaisuudessa uutiset?

ITP:n opiskelijat kehittivät keinotekoisen virtuaali-ihmisen Yle:lle.
kaksi naista istuu punaisilla tuoleilla studiossa keskustelemassa, taustalla musta verho ja keltainen lattia
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Mitä voimme oppia pandemiasta?

Aalto-yliopiston studiokeskustelussa pohdittiin, millaisen tulevaisuuden rakennamme pandemiasta saatujen oppien pohjalta.
vaatemallit seisovat metsän keskellä ja katsovat kameraan
Nimitykset, Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Vuoden nuori suunnittelija 2020 Ervin Latimer haluaa nostaa esiin vähemmistöjä

Voittotyön asukokonaisuudet leikittelevät sukupuolella ja ovat muunneltavia.