Uutiset

Opiskelijaprojekti toi Konecranesille näkemystä nuorten työntekijöiden työntekijäkokemuksesta

Opiskelijoille selvisi, että nuoret työntekijät arvostavat mahdollisuutta jatkuvaan oppimiseen ja kehittymismahdollisuuksiin.
Konecranes
Kuva: Konecranes

Yhteistyöprojektissa opiskelijat Aada Kervinen (M.Sc. People Management and Organizational Development) ja Petriina Heikkinen (M.Sc. Data Analytics), toi Konecranesille näkemystä nuorten työntekijöiden työntekijäkokemuksesta ja sitoutumisesta organisaatioon. Räätälöidyllä opiskelijoiden yritysprojektilla oli tarkoitus lisätä ymmärrystä siitä, mikä saa nuoret työntekijät viihtymään ja näin myös pysymään Konecranesilla, miksi jotkut työntekijät kuitenkin jättävät yrityksen ja miten Konecranes voisi kehittää työntekijäkokemusta. 

Koska huoltoteknikot ovat Konecranesin liiketoimintaprosessien ytimessä, heistä tuli yksi tutkimuksen kohderyhmistä. Suurin osa projektista oli laaja data-analyysi exit-kyselyn tiedoista ja henkilöstön sitoutumisdata, jonka yritys oli kerännyt muutaman viime vuoden aikana ennen projektia. Saadakseen näkemyksiä myös yksilötasolla opiskelijat haastattelivat muutamia huoltoteknikkoja. Tämän lisäksi opiskelijat tutustuivat aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen ja selvittivät, miten muut yritykset ovat ratkoneet vastaavanlaisia asioita. Projekti alkoi maaliskuun alussa ja päättyi kesäkuun puolivälissä.

Kirjallisuus tuki tutkimuksen aikana saatuja oivalluksia

Opiskelijat havaitsivat, että monet keskeisistä teorioista työelämään sitoutumisesta ja siinä pysymisestä pitävät paikkansa myös organisaatiotasolla. Tärkeimpänä asiana opiskelijoille selvisi, että nuorille työntekijöille on tärkeää mahdollisuus jatkuvaan oppimiseen ja kehittymismahdollisuuksiin. Käynnissä olevaa yleistä keskustelua työn tarkoituksen ja syvemmän merkityksen löytämisen tärkeydestä tukien opiskelijat totesivat, että nuorille työntekijöille on tärkeää, että he kokevat päivittäisen työnsä edistävän yrityksen yleisiä tavoitteita ja toiminnan tarkoitusta, ja että se vastaa heidän henkilökohtaisia arvojaan sekä ura- ja elämäntoiveitaan.

”Olimme erittäin positiivisesti yllättyneitä siitä, kuinka oivaltavia ja yhdenmukaisia ​​suosituksia opiskelijat pystyivät tekemään niin suuresta ja kirjavasta määrästä dataa”, sanoo Margie Nijs, Director, Talent Management and Engagement.

Projektinhallinnan osaaminen ja asiakkaiden kanssa toimimisen taidot karttuivat

Projekti antoi opiskelijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden toimia sekä projektin johtajina että toteuttajina ja opetti heille tärkeitä projektinhallinta- ja vuorovaikutustaitoja asiakkaiden kanssa toimittaessa. 

Projektin johtamisen ja asiakasvuorovaikutuksen lisäksi projekti antoi myös erittäin mielenkiintoisen näkökulman Konecranesiin organisaationa. Koska työntekijöiden sitoutumisen ja säilyttämisen aihe koskettaa useita prosesseja yrityksessä, opiskelijat pääsivät projektin aikana tutustumaan Konecranesiin ja sen toimintaan hyvin.

”Tuntuu kuin opiskelijat olisivat työskennelleet pitkään Konecranesilla. He ymmärsivät organisaatiota hyvin ja antoivat suosituksia, jotka ovat todella hyödyllisiä”, sanoo Jannie Chen, Manager Stakeholder experience and Talents Analytics.

Opiskelijat olivat erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Konecranesin kanssa. Myös Konecranesin edustajat pitivät yhteistyötä palkitsevana ja olivat erittäin tyytyväisiä opiskelijoilta saamiinsa syvällisiin käytännön oivalluksiin. Projektin loppupuolella opiskelijoille varmistui, että heidän havaintojaan todella arvostettiin ja että ne olivat tervetulleita. 

”Olimme erittäin tyytyväisiä tuloksiin ja aiomme jakaa tutkimuksen tuloksia sisäisesti. Loppuesitys oli myös erittäin tasokas”, kommentoi Maria Lehto, Engagement Specialist.

Opiskelijat suosittelevat lämpimästi muillekin osallistumista Kauppakorkeakoulun Räätälöityihin opiskelijoiden yritysprojekteihin.

***

Alla olevassa ryhmäkuvassa projektitiimi ja projektin ohjausryhmä:
Projektin akateeminen ohjaaja, professori Alexei Koveshnik (Aalto), projektiasiantuntija Tommi Vihervaara (Aalto), Elena Knyazeva (Director HR, BU ISE EMEA Region), opiskelijat Aada Kervinen ja Petriina Heikkinen, Maria Lehto (Engagement Specialist), Jannie Chen (Stakeholder Experience and Talent Analytics Manager) ja Margie Nijs (Director, Talent Management and Engagement).

Opiskelijaprojektin Team Konecranes

Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit / Customized Student Business Projects

Kauppakorkeakoulun Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit -konsepti on suunniteltu yrityksille tehtäviä tutkimus- ja selvitysprojekteja varten ja sen lähtökohtana ovat yrityksen tarpeet.

Lue lisää
Opiskelijoita Kauppakorkeakoululla. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Premium Partner - Konecranes

Kauppakorkeakoulun partneri vuodesta 2019.

Lue lisää
A woman is facing the camera and she is standing behind two people, whose backs are only showing. The woman looks like she is talking. Red pictures and Konecranes logo in the background wall.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu / Kuva Roope Kiviranta
Nimitykset Julkaistu:

Professorinimityksiä Kauppakorkeakoulussa

Prottoy Akbarin, Pablo Warnesin, Erkki Vihriälän ja Christoph Huberin nimitykset astuvat voimaan 1.8.2024.
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.