Uutiset

Opiskelijahyvinvointia edistävä BeWell-projekti laajenee

Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry (KY) ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu panostavat yhdessä opiskelijoiden hyvinvointiin. Mielenterveyden ja yksilön laajan hyvinvoinnin edistämiseen tähtäävä BeWell-projekti laajenee, ja sitä johtamaan rekrytoidaan uuteen tehtävänkuvaan projektikoordinaattori.
Groups of students sitting in work lounge inside the School of Business / Photo by Aalto University, Mikko Raskinen
Kuva: Mikko Raskinen/Aalto-yliopisto.

Opiskelijoiden mielenterveyden haasteet ovat korostuneet korona-ajan tuomien muutosten äärellä. Koska korkeakouluyhteisön merkitys hyvinvoinnin tukijana on keskeinen, Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry (KY) ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu laajentavat opiskelijahyvinvointia kehittävää BeWell-projektia palkkaamalla hankkeeseen osa-aikaisen projektikoordinaattorin.

"BeWell perustettiin aitoon tarpeeseen. Projektin alkuvaiheessa olemme saaneet kerättyä paljon tärkeää tietoa ja käytännön vinkkejä Aalto-yhteisön tarjoamista tukipalveluista. Nyt lähdemme nostamaan kunnianhimoa ja tavoitteellisuutta", sanoo KY:n puheenjohtaja Niko Ylä-Poikelus.

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu nosti uudessa strategiassaan yhteisön hyvinvoinnin yhdeksi avainhankkeeksi. Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki iloitsee Kauppiksen ja opiskelijayhteisön yhteistyön syvenemisestä.

"Ihmisten jaksaminen on tärkeä osa minkä tahansa yhteisön toimintaa, mutta erityisesti se korostuu akateemisen maailman paineessa. BeWell-projektin avulla voimme löytää uusia keinoja muun muassa opiskelijoiden mielenterveystaitojen edistämiseen, Korkeamäki sanoo.

Yhteisprojekti tähtää tuloksellisempaan resurssien käyttöön

KY:n hallituksen jäsen Helmi Nuortimo on toiminut BeWellin parissa hankkeen alusta lähtien. Tähän mennessä hankkeen tiimoilta on esimerkiksi rekrytoitu kylterien keskuudesta hyvinvointitutoreita. Mielenterveyden ensiapuun koulutetut opiskelijat ovat tarjonneet vertaistukea tukea niin opintoihin, ystävien löytämiseen kuin liialliseen itsekriittisyyteen.

"BeWell-hankkeen tavoitteena on ennaltaehkäistä ja purkaa puhumattomuuden kulttuuria ja tarjota opiskelijoille tukiverkko, jonka kautta saada apua opiskelijaelämän haasteisiin, Nuortimo tiivistää.

Opiskelijoiden hyvinvointi on ollut Aalto-yliopistossa tapetilla jo pitkään. Tietoa on kerätty järjestelmällisesti opiskelukykyä mittaavan AllWell?-kyselyn avulla. Kysely pohjaa malliin, jossa opiskelukyky hahmottuu niin opiskelijan omien voimavarojen, opiskelutaitojen ja motivaation, opetuksen kuin oppimisympäristön kautta (Kunttu, 2005). BeWell keskittyy voimavaroihin.

"BeWell-projekti pyrkii yhdistämään kauppakorkeakoulun ja KY:n resurssit ja osaamisalueet, jotta hyvinvointi kehittyy. Haluamme huomioida opiskelijan elämän kokonaisuutena, jossa hyvinvointiin vaikuttaa moni elämän osa-alue. Projektikoordinaattorin rooli tässä yhteistyössä on keskeinen", opintoasiainpäällikö Pia Lahti Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta perustelee.

BeWellin laajeneminen on käynnistynyt KY:n toimistolle palkattavan hankekoordinaattorin rekrytoinnilla. Kaksivuotisen hankkeen on tarkoitus edistyä marraskuussa.

Uutinen on ensimmäiseksi julkaistu KY:n sivuilla:
https://ky.fi/news?news=bewell-project-expands-to-support-student-wellbeing

Lisätiedot:

Puheenjohtaja Niko Ylä-Poikelus
KY – Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry.
040 414 3619
[email protected]

Opintoasiainpäällikkö Pia Lahti
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
ITP-opiskelijoita kesällä 2020. Kuva: Petri Anttila
Opinnot Julkaistu:

ITP kuuluu Aalto-yliopiston kesään

Jälleen kesällä 2023 Information Technology Program -kurssin opiskelijat ratkoivat erilaisia liiketoimintahaasteita.
Pärttyli Rinne, photo by Nora Rinne
Yliopisto Julkaistu:

Pärttyli Rinne: Vaakakupissa painaa työn sisäinen merkityksellisyys ja taloudellinen hauraus

"Ilman vakituista virkaa olevat akateemiset ihmiset kokevat epävarmuutta ja stressiä, joka liittyy etupäässä taloudelliseen haurauteen. Se ei ole vain minun kokemukseni."
Rakkauden lajit muodostavat tilastollisesti samankaltaisuusjatkumon, jossa rakkauden kokemuksen voimakkuus heikkenee. Kuva: Philosophical Psychology -lehti, https://doi.org/10.1080/09515089.2023.2252464.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Missä tuntuu rakkaus? Uusi tutkimus valottaa rakkauden luonnetta aiempaa tarkemmin

Aalto-yliopiston tutkijat ovat selvittäneet 27:ään eri rakkauden lajiin liittyviä tunnekokemuksia ja muodostaneet niiden perusteella kehokarttoja, joista selviää missä rakkaus tuntuu.