Uutiset

Opiskelijahyvinvointia edistävä BeWell-projekti laajenee

Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry (KY) ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu panostavat yhdessä opiskelijoiden hyvinvointiin. Mielenterveyden ja yksilön laajan hyvinvoinnin edistämiseen tähtäävä BeWell-projekti laajenee, ja sitä johtamaan rekrytoidaan uuteen tehtävänkuvaan projektikoordinaattori.
Groups of students sitting in work lounge inside the School of Business / Photo by Aalto University, Mikko Raskinen
Kuva: Mikko Raskinen/Aalto-yliopisto.

Opiskelijoiden mielenterveyden haasteet ovat korostuneet korona-ajan tuomien muutosten äärellä. Koska korkeakouluyhteisön merkitys hyvinvoinnin tukijana on keskeinen, Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry (KY) ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu laajentavat opiskelijahyvinvointia kehittävää BeWell-projektia palkkaamalla hankkeeseen osa-aikaisen projektikoordinaattorin.

"BeWell perustettiin aitoon tarpeeseen. Projektin alkuvaiheessa olemme saaneet kerättyä paljon tärkeää tietoa ja käytännön vinkkejä Aalto-yhteisön tarjoamista tukipalveluista. Nyt lähdemme nostamaan kunnianhimoa ja tavoitteellisuutta", sanoo KY:n puheenjohtaja Niko Ylä-Poikelus.

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu nosti uudessa strategiassaan yhteisön hyvinvoinnin yhdeksi avainhankkeeksi. Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki iloitsee Kauppiksen ja opiskelijayhteisön yhteistyön syvenemisestä.

"Ihmisten jaksaminen on tärkeä osa minkä tahansa yhteisön toimintaa, mutta erityisesti se korostuu akateemisen maailman paineessa. BeWell-projektin avulla voimme löytää uusia keinoja muun muassa opiskelijoiden mielenterveystaitojen edistämiseen, Korkeamäki sanoo.

Yhteisprojekti tähtää tuloksellisempaan resurssien käyttöön

KY:n hallituksen jäsen Helmi Nuortimo on toiminut BeWellin parissa hankkeen alusta lähtien. Tähän mennessä hankkeen tiimoilta on esimerkiksi rekrytoitu kylterien keskuudesta hyvinvointitutoreita. Mielenterveyden ensiapuun koulutetut opiskelijat ovat tarjonneet vertaistukea tukea niin opintoihin, ystävien löytämiseen kuin liialliseen itsekriittisyyteen.

"BeWell-hankkeen tavoitteena on ennaltaehkäistä ja purkaa puhumattomuuden kulttuuria ja tarjota opiskelijoille tukiverkko, jonka kautta saada apua opiskelijaelämän haasteisiin, Nuortimo tiivistää.

Opiskelijoiden hyvinvointi on ollut Aalto-yliopistossa tapetilla jo pitkään. Tietoa on kerätty järjestelmällisesti opiskelukykyä mittaavan AllWell?-kyselyn avulla. Kysely pohjaa malliin, jossa opiskelukyky hahmottuu niin opiskelijan omien voimavarojen, opiskelutaitojen ja motivaation, opetuksen kuin oppimisympäristön kautta (Kunttu, 2005). BeWell keskittyy voimavaroihin.

"BeWell-projekti pyrkii yhdistämään kauppakorkeakoulun ja KY:n resurssit ja osaamisalueet, jotta hyvinvointi kehittyy. Haluamme huomioida opiskelijan elämän kokonaisuutena, jossa hyvinvointiin vaikuttaa moni elämän osa-alue. Projektikoordinaattorin rooli tässä yhteistyössä on keskeinen", opintoasiainpäällikö Pia Lahti Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta perustelee.

BeWellin laajeneminen on käynnistynyt KY:n toimistolle palkattavan hankekoordinaattorin rekrytoinnilla. Kaksivuotisen hankkeen on tarkoitus edistyä marraskuussa.

Uutinen on ensimmäiseksi julkaistu KY:n sivuilla:
https://ky.fi/news?news=bewell-project-expands-to-support-student-wellbeing

 

Lisätiedot:

Puheenjohtaja Niko Ylä-Poikelus
KY – Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry.
040 414 3619
[email protected]

Opintoasiainpäällikkö Pia Lahti
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Henri Salomaa
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Henri Salomaa

”Työelämässä on tärkeää halu oppia, sillä osaaminen ja ammattitaito kehittyvät suurilta osin vasta käytännössä”, kertoo alumnimme Henri Salomaa, joka työskentelee Deloittella tilintarkastuksen Traineena ja samanaikaisesti opiskelee viimeistä vuotta laskentatoimen maisteriohjelmassa.
Opinnot Julkaistu:

Uusi kurssi opiskeluhyvinvoinnista: Kohti parempaa opiskelua (3 op) keväällä 2022

Uusi kurssi opiskeluhyvinvoinnista: Kohti parempaa opiskelua (3 op) keväällä 2022 // New course on student wellbeing in Finnish: Kohti parempaa opiskelua (3cr) spring 2022.
Otakaari 1 Kuva: Aino Huovio / Aalto-yliopisto
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Otakaari 1:n käytäväovet lukitaan, käytä kulkutunnistetta

Opiskelija, tarkistathan, että sinulla on joko rekisteröity HSL-kortti tai hae opiskelijan kulkutunniste Väreen aulapalvelupisteestä ja rekisteröi se. Uudet kulkualueet tulevat voimaan kampuksella 16.11.
Four students are sitting around a table, looking at two computers in an atmospherically lit café.
Opinnot Julkaistu:

Hakuaika kevään 2022 Digital Business Master Class -kurssille on auki

Aalto-yliopiston kesäkoulun Digital Business Master Class (DBMC) -kurssi järjestetään maaliskuussa 2022 seitsemättä kertaa. Kurssi tarjotaan suosionsa vuoksi sekä keväisin että kesäisin