Uutiset

Opiskelija Even Gisken mielestä parasta Aalto-yliopistossa on henkilöstön ja opettajien ammattitaito

Evenin mukaan kaupunki, Aallon korkeatasoiset tilat, mahtava joukkoliikenne ja edulliset ateriat tekevät opiskelijakokemuksesta vaivattoman ja loistavan.
Student Even Giske
Even Giske on ollut tyytyväinen opintoihinsa ja haluaa kannustaa kansainvälisiä opiskelijoita tulemaan Suomeen.

Even Giske opiskelee automaatio- ja sähkötekniikan maisteriohjelmassa pääaineenaan sähkövoima- ja energiatekniikka. Tämän pääaineen opiskelijoilla on mahdollisuus laajentaa opintojaan suorittamalla kaksoistutkinto Reykjavikin yliopistossa Islannissa. Even on tyytyväinen opintoihinsa ja haluaa kannustaa kansainvälisiä opiskelijoita hakemaan Aalto-yliopistoon.

Miksi valitsit pääaineeksi sähkövoima- ja energiatekniikan ja Aalto-yliopiston?

Kaikki alkoi laivasähköasentajan oppisopimuskoulutuksestani ja aiemmasta kokemuksestani sähkötekniikan alalla Norjan offshore-teollisuudessa. Halusin erikoistua alalle ja suoritin kandidaatin tutkinnon uusiutuvassa energiassa Norjassa, jossa olen syntynyt. Tämä mahdollisuus tarjoutui yhteistyössä Reykjavikin yliopiston kanssa, kun suoritin siellä ensimmäistä vuotta maisterin tutkintoani. Halusin perehtyä paremmin Norjassa vähemmän käytetyn energian tuotantoon. Tämä johti kiinnostukseen oppia lisää Suomessa käytettävän energian, kuten hiilen ja ydinvoiman, tuotannosta, sillä se poikkeaa paljon Norjan vesivoimatuotannosta.

Mitä hyötyä ohjelman kansainvälisyydestä on?

Mahdollisuus kokea uusi maa ja hankkia ylimääräinen tutkinto Aalto-yliopistosta. Kun tämän kaksoistutkinnon suorittaa Reykjavikin yliopiston kanssa, saa vuoden Erasmus-apurahan.

Mikä on ollut opinnoissasi parasta Aallossa?

Henkilöstön ja opettajien ammattitaito koko opintojen ajan. Olen todella tyytyväinen opintosuunnitelmaan, käytettyihin ohjelmistoihin, kurssirakenteeseen ja kurssien suorittamiseen! Sain valita oman opintopolkuni useiden mielenkiintoisten kurssien joukosta.

Mikä on ollut parasta opiskelijaelämässä Aallossa?

Vaikka opiskelin Aallossa pandemian aikana, maa pysyi varsin avoimena muihin maihin verrattuna. Sain kokea Suomen ja Viron, joissa en ollut koskaan käynyt. Lisäksi tutustuin useisiin pienempiin kaupunkeihin Suomessa. Edullisten liikennevälineiden, kuten junien ja lauttojen, ansiosta maassa on helppo matkustaa.

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

Tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä maailma on sähköistymisen siirtymävaiheessa monilla sektoreilla. Jo yhdeksän kuukautta ennen valmistumistani Aallosta sain ensimmäisen kokopäivätyötä koskevan työtarjouksen. Vaikuttaa siis siltä, että tämän tyyppisen alan koulutuksen hankkineita ihmisiä tarvitaan. Yhteistutkinnon kautta hankitusta kansainvälisestä kokemuksesta on pelkkää hyötyä.

Mitä sanoisit kansainvälisille opiskelijoille, jotka harkitsevat tulemista Aaltoon ja Suomeen?

Tulkaa ihmeessä! Kaupunki, Aallon korkeatasoiset tilat, mahtava joukkoliikenne ja edulliset opiskelija-ateriat tekevät opiskelijakokemuksesta vaivattoman ja kerrassaan loistavan. Uskon myös, että pandemian nyt hellittäessä seuraavat opiskelijat pääsevät nauttimaan opiskelijaelämästä vielä paremmin kuin minä. Viihdyin Suomessa hyvin, vaikka luennot siirtyivät verkkoon. Nyt kun kaikki on taas avointa, olen melko varma, että opiskelijoiden saama kokemus on entistä parempi. Suomalaiset muistuttavat norjalaisia ja islantilaisia ja heidän kulttuurinsakin on verrattavissa norjalaiseen ja islantilaiseen kulttuuriin. Tämä on myönteinen asia, sillä kaikki ovat hyvin kohteliaita!

Lue lisää ohjelmasta

Students of School of Electrical Engineering around a robot.

Automation and Electrical Engineering, Master of Science (Technology)

Automation and Electrical Engineering -ohjelmassa opiskelijat saavat valmiuden toimia laitteistojen ja ohjelmistojen rajapinnassa valitsemallaan alalla: sähkötekniikassa ja energiasektorilla, lääketieteellisessä tekniikassa tai säätötekniikan ja robotiikan aloilla. Vahvan matemaattis-luonnontieteellisen teorian ja perustutkimuksen pohjalta ohjelma keskittyy soveltavaan tekniikkaan kuten autonomisiin järjestelmiin, terveysteknologiaan, älykkäisiin verkkoihin ja uusiutuviin energialähteisiin liittyviin ratkaisuihin.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

The winning collection by Ruusa Vuori at Aalto University's fashion show Näytös23, a model walking on the catwalk
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Ruusa Vuori voitti Näytös23-palkinnon herkällä mallistollaan

Aalto-yliopiston muodin opiskelijoiden muotinäytöksessä perjantaina 26. toukokuuta nähtiin kandidaatti- ja maisteriopiskelijoiden mallistoja.
First Time Manager program workshop with students / photo: Johnny Jussila/AaltoEE
Opinnot Julkaistu:

Uusien esihenkilöiden keskinäinen vertaistuki korostui Aallon First Time Manager -ohjelmassa

Ohjelman vertaistapaamiset saavat osallistujilta kiitosta, ja osa on jatkamassa niitä koulutuksen jälkeenkin.
Group of students working together on laptops
Opinnot Julkaistu:

Kurssipalaute osaksi MyCoursesia syksyllä 2023

Aalto-yliopistossa otetaan käyttöön uusi kurssipalautetyökalu ensi syksyn II opetusperiodilla.
Se tukee suositeltujen palautekäytäntöjen toteuttamista sujuvasti osana kurssin toimintaa.
Opiskelijoita kävelemässä vihreiden puiden alla
Opinnot Julkaistu:

Lahjoitukset mahdollistavat kaikille opiskelijoille opiskeluvaihtoon lähtemisen

Kansainvälinen opiskelijavaihto on oleellinen osa monen Kauppakorkeakoulun opiskelijan opintoja.